Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 09, 2008 20:14

Jakoś nie wierzę w to lepiej. Mam za dużo kotów i już w zeszłym roku obserwowaliśmy syndrom schroniska. Teraz jest podobnie.
Latem spora część stada balowała w ogródku ale teraz nawet te najwytrwalsze zaczynają spać w domu i robi się tłok.
Na razie tylko Maciejka śpi wytrwale na ganku w transporterze ale też pewnie niedługi będzie jej za zimno. Zobaczyłam właśnie wątek Thora o zimowych budkach dla kotów. Będziemy musieli chyba wysmerfować mieszkanie dla Maciejki na wypadek gdyby nie zechciała zamieszkać w domu.
Za chwilę zamknę okno w kuchni i drzwi wejściowe bo będzie za zimno na ciągłe wietrzenie się i zacznie się problem kociej furtki. Po obu stronach prowadzą do niej wąskie deski, na których mogą się minąć tylko dwa baaardzo zaprzyjaźnione ze sobą koty. jak jestem w domu to robię za odźwiernego i otwieram drzwi ale jak mnie nie ma albo jestem na górze koty zaczynają się kłócić bo oczywiście nikt nie chce drugiemu ustępować. Już w zeszłym roku przymierzaliśmy sie do drugiej kociej furtki ale jakoś zima minęła i problem się chwilowo skończył.

:( Mam za dużo kotów. Muszę jednak przyznać, że jak na tak duże stado to panuje całkiem znośna atmosfera i nie ma walk. Najwięcej pretensji o całokształt ma najstarsza rezydentka Kropka. Reszta jakoś już się przyzwyczaiła do nowych lokatorów.
Generalnie stado podzieliło między siebie teren :wink:
Floyd i Szyszka (moje-moje) śpią u córki. Szyszka też sypia z nami.
U nas w sypialni mieszka rezydentka Kizia i przelotnie w szafie Kropka (jeśli łaskawie da się przynieść do domu), poza tym mama Pusia na kocyku przed monitorem, Miecia na Monitorze, mała Pusia-córka na łóżku(czasami) i rezydentka Kreseczka w szafie albo na łóżku. Czasami rezyduje tez Pink i Puchatek. Kasia co najwyżej przelatuje przez miseczki
W salonie na dole mieszka Malaga, Klementynka i Czarnusia (chociaż ostatnio Czarnusia sypia w kuchni). Sypia też MałaBura i Puchatek.
Perełka, Mario, czarna Pusia-córka i Pink zajmują kuchnię, przy czym Pink okupuje górę lodówki. Najbardziej "bezdomna" jest Kasia, która dotychczas mieszkała w starym pokoju synów razem z Przydrożnym ale jak Przydrożny pojechał do stałego domu nie chciała być sama w pustym pokoju. Mieszka więc przypadkowo właściwie nie wiem gdzie.
Pokój tzw. koci na górze zajął od wczoraj Karol. trochę jest smutny ale trudno musi pocierpieć za grzechy kuwetkowe u Gochy zanim odważę się wypuścić go na pokoje. dziś siku znalazłam w kuwecie.
Zapomniałam o Maciejce na ganku w transporterze. :roll: Uff, chyba nikogo nie pominęłam oprócz psów. O psach może innym razem :wink:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro wrz 10, 2008 9:45

o rany, prawdziwy kotel (=koci hotel) :)
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Śro wrz 10, 2008 12:16

faktycznie kotów do wyboru do koloru, ja bym chyba nie dała rady z taką duża kocia rodzinką....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Śro wrz 10, 2008 22:06

madziaki pisze:o rany, prawdziwy kotel (=koci hotel) :)

Kotel jest jak trzeba. I tak schody zaczną się w zimie jeśli nie uda się nic wyadoptować. Cała góra domu nie ma ogrzewania więc koty chciał nie chciał będą okupowały kuchnię, salon i naszą sypialnię. Nawet na takiej powierzchni jak nasza będzie ciasno. :wink: Chyba, że dostawimy jakieś fotele i inna cenione przez koty miejsca do spania. W poprzednich latach najwyżej punktowane były krzesła stojące po obu stronach kominka. Były zajmowane przez kolejne kocie sieroty.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro wrz 10, 2008 22:08

A gdzie sypia Przecinek? :roll:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw wrz 11, 2008 5:33

wszystkie będa spać z Tobą w łóżku jak będzie zimno....
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Pon wrz 15, 2008 20:04

Jana pisze:A gdzie sypia Przecinek? :roll:

Przecinek latem całe noce spędzał poza domem. Teraz śpi ze mną czyli rozwala sie bezczelnie na mojej poduszce. Niestety przyuważyłam, że boli go ząb. Nie pozwolił sobie obejrzeć pyszczka ale wydaje mi się, że to lewy, dolny kieł. Wpisałam go już do kolejki do lecznicy i jak tylko będzie wiadomo, że mamy szansę jechać to go przegłodzę żeby można było mu ewentualnie strzelić narkozę. Boję się, że na trzeźwo nie da sobie tego pyszczka obejrzeć.

Kreska też ze mną sypia, tylko nie na poduszce a na kołdrze a jeśli wszystkie punktowane miejsca są już zajęte to wprowadza się do którejś szafy. Zobaczyłam kiedyś w swojej szafie śpiących obok siebie: Kizię, Kreskę i Puchatka 8O Kreseczka jest bardzo przyjazna i czuła (nie to co stara czarownica Kropka) ostatnio widziałam jak lizała po uszku dużą Pusię. :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto wrz 16, 2008 5:33

koty tak jak ludzie, mają różne charaktery :wink: ze mną tylko 3 koty śpią, Chrumek z zgięciu nóg, Fisia koło brzucha i Grubcia przy boku...ruszyć i tak sie nie mozna bo lament zaraz sie podnosi :wink:
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Wto wrz 16, 2008 8:41

Modjeska pisze: [...]
Chyba, że dostawimy jakieś fotele i inna cenione przez koty miejsca do spania. W poprzednich latach najwyżej punktowane były krzesła stojące po obu stronach kominka. Były zajmowane przez kolejne kocie sieroty.

No ja się nie dziwię......
Głaski dla całej kociej bandy i psiej :!:

madziaki

Post » Wto wrz 23, 2008 12:39

:D Dzięki.
Nowy lokator, czyli Karolek po wypuszczeniu z pokoju(aresztu) bardzo ładnie wtopił sie w stado. Nie ma z jego powodu żadnych awantur, poza oczywiście Kropką, która warczy na wszystkie koty od zawsze. Psy go niepokoiły tylko przez pierwszy tydzień. Teraz mija je obojętnie a nad Miśkiem bezceremonialnie przeskakuje.
Koty większość czasu spędzają w domu, z resztą psy też bo psa by nie wygonił na taką pogodę a co dopiero kota.
Martwiłam się o Kasię, że nie ma gdzie spać :wink: a dziś rano zastałam ją na Tżowym łóżku. :roll: A ja się dziwiłam w nocy, że DużyFacetzBrodą tak się rozpycha na mojej połowie. On, biedak nie miał miejsca bo Kasiunia nie spała w nogach jak przyzwoity kot tylko zaraz pod poduszką spryciula jedna :wink:
Okazuje się, że łóżko 2x90cm szerokości jest ZA WĄSKIE!!!! :wink:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto wrz 23, 2008 12:56

Na tyle kotów 2x90 to zdecydowanie za mało :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto wrz 23, 2008 16:48

bardzo za mało....
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Śro wrz 24, 2008 22:18

:( Właśnie wróciliśmy z Białobrzeskiej (lżejsi o 140,- zł). Nie wiem co zrobię. Malaga ma dodatni test białaczkowy i nie ma mowy o pomyłce. Ostatnio mieszkała w salonie głównie w towarzystwie Klementynki i w porywach Puchatka. Niestety wszystkie korzystały ze wspólnych misek.
:cry:
Perełka ma w uchu coś, co trzeba będzie usuwać operacyjnie. Mamy zaklepany termin 14 października. Na ten sam termin zapisałam również Mario na usuwanie kłów. Mam nadzieję, że jak zniknie powód cierpienia to chłopczyk odzyska humor. Na szczęście dla mojej kieszeni Mario ma uzbierane od sponsorów pieniążki na koncie Fundacji Viva.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw wrz 25, 2008 5:06

:cry: bardzo mi przykro, a jaki jest jej stan ogólny? co wet mówił?
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Czw wrz 25, 2008 7:47

:(

madziaki

[poprzednia][następna]