Moje kociska VI.. cztery lata na miau.. s. 97..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 22, 2008 11:15

Ja Filemonkowi też "pomogłam" odejść i już na zawsze będę siebie pytała tak samo jak Ty - czy dobrze zrobiłam - ale wierzę , że i w moim i w Twoim przypadku - nie było innego wyjścia , tak było trzeba - a kiedyś... dowiesz się , że dobrze zrobiłaś - od Puchatka :D

a muszę Ci powiedzieć , że to naprawdę "cudowne", że mogłaś jej pomóc ulżyć w cierpieniach (tak jak ja Filemonkowi) Sierściuszek nie miał tego szczęscia i konał przez kilka godzin w nocy a ja płakałam bo nie mogłam nawet pomóc mu odejść - zero wetów o 2 w nocy :cry: i wierz mi , że naprawdę dobrze zrobiłyśmy...
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Wto wrz 23, 2008 9:36

Od 17 września mam jeszcze jedno persie szczęście pod opieką..
Kocio mieszka u znajomych Gusi z dogomanii ale ja z nim jeżdzę do weta.. A finansuje Fundacja Bezpieczna Przystań.. :1luvu:
Finansuje również Dyszkę i Juniorka od samego początku.. :D
Jest to rudzielec nr 7 z wrocławskich 'persików'..
Tu jest kronika leczenia od wyjazdu od demi:

Nr 7: Rudy (pod opieką tymczasową aamms, tymczasowo zamieszkuje u znajomych Gusi)
10.09 – kastracja,
12.09 - badania krwi – podwyższony mocznik i kreatynina,
14.09 – wizyta w lecznicy Białobrzeska, dr Adriana Uznańska:
zapalenie dziąseł, deformacja po bocznej stronie języka (podejrzenie raka płaskonabłonkowego, konieczne pobranie wycinka do badania histopatologicznego), mała prawa nerka, koprostaza, świerzbowiec w uszach. Pobrano krew do badań, leki: duphalyte, tolfine, synergal, kroplówka – 500ml płynu Ringera dożylnie.
Zalecenia: testy w kierunku Fel i FIV, laktuloza 3ml dwa razy dziennie, czopek glicerynowy doodbytniczo.
Badania krwi – podwyższone leukocyty i erytrocyty, obniżone MCV
Płytki krwi poniżej normy, niski poziom limfocytów, ALP poniżej normy. Mocznik i kreatynina w normie.
16.09 – wizyta w lecznicy Białobrzeska – dr Dariusz Jagielski: pobranie w znieczuleniu ogólnym wycinka do badań histopatologicznych, niska temperatura po narkozie. (DJ po pobraniu wycinka bardziej skłaniał się do zespołu eozynofilowego)
dr Adriana Uznańska : podano NaCl z glukozą dożylnie – 100ml. Synergal, Duphalyte, Dexafort, Corhydron.
17.09 - wizyta w lecznicy Białobrzeska, dr Adriana Uznańska: temperatura 37,8, koprostaza, podano podskórnie 100ml NaCl, synergal
Zalecenia – przez cztery dni synergal w zastrzykach, kontrola 22.09

Pod finansową opieką Fundacji Bezpieczna Przystań:
17.09 – konsultacja stomatologiczna - dr Katarzyna Jodkowska (lecznica Bemowo): do usunięcia P4, M1 żuchwy prawej, M1 żuchwy lewej, warunkowo P4 szczęki obustronnie.
17.09 – konsultacja onkologiczna Jacek Micuń (lecznica Bemowo):
„zmiana po wczorajszym sterydzie zdecydowanie mniej zaczerwieniona, nie jestem w stanie stwierdzic w związku z wczorajszym sterydem czy do końca jest to zmiana o charakterze raka płaskonabłonkowego rogowaciejącego czy też wynik nadwrażliwości; dalsze postępowanie po wyniku histopatologii; ja podejrzewam w związku z młodym wiekiem (kota) zmianę o charakterze nadwrażliwości – płytka eozynofilowa”.

I wczoraj byłam w lecznicy z Rudym i Dyszką..

Rudy czuje się całkiem nieźle.. ale z uwagi na wyniki wątrobowe, podajemy heparenol.. W czwartek mam zrobić morfologię, żeby sprawdzić poziom leukocytów..
Synergal podajemy dalej..
Ale najważniejsze..
Wetka nie widziała zmian w pysiu.. Wprawdzie Rudy walczył dzielnie ale do pysia dało się zajrzeć.. i wygląda na to, że świństwo pod językiem albo się zmniejszyło albo nawet całkiem zniknęło.. 8O
Nie mogę się doczekać na wyniki histopatologii.. :oops:

Dyszka ma martwicę skóry na grzbiecie.. :( Wygląda na to, że najprawdopodobniej rozlizała sobie zainfekowanym pysiem rankę po strzyżeniu.. :?
Wczesniej ranka była smarowana żelem hexocare i ozonellą.. Zrobił się strupek.. a wczoraj okazało się, że pod strupkiem jest ropa a pod ropą jest dziura.. 8O :(
Został pobrany wymaz na antybiogram, strupek został zdjęty, ranka przemyta nadmanganianem potasu i mam smarować tylko ozonellą..
Było też ozonowanie i zastrzyk z antybiotyku działającego dwa tygodnie..
No i mam nadzieję, że ranka zacznie się goić..

Pojutrze kolejna wycieczka z Dyszką na ozonowanie ranki..
A w czwartek z Rudym na morfologię..

Chyba zamieszkam w lecznicy.. :twisted:

Rezydenci mają się całkiem nieźle.. :D
Ja troszkę gorzej, bo na spanie jakoś mało czasu zostaje.. :?
Wczoraj wróciłam do domu o 23:20..
A rano o czwartej byłam już na nogach..
Ostatnio edytowano Śro wrz 24, 2008 11:56 przez aamms, łącznie edytowano 1 raz
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro wrz 24, 2008 8:34

z zamieszkaniem to niezła myśla ale jak wiesz ja mam inny pomysł..... :ryk: :smiech3: :moim skromnym jak zwykle zdaniem- znacznie lepszy..... :wink:
Serniczek

Post » Śro wrz 24, 2008 11:59

Serniczek pisze:z zamieszkaniem to niezła myśla ale jak wiesz ja mam inny pomysł..... :ryk: :smiech3: :moim skromnym jak zwykle zdaniem- znacznie lepszy..... :wink:

:ryk: :ryk: :ryk:

Niezorientowanym wyjaśniam, że Serniczek koniecznie chce mnie wydać za mąż za weta.. :ryk:
Nie ważne jakiego, byle był wetem.. :twisted:
Dla dobra kociastych.. moich i znajomych.. :twisted: :lol:

aamms

Post » Śro wrz 24, 2008 12:06

znowu maczkiem znowu maczkiem???? :!: :!: :!:
Serniczek

Post » Śro wrz 24, 2008 12:11

aamms pisze:
Serniczek pisze:z zamieszkaniem to niezła myśla ale jak wiesz ja mam inny pomysł..... :ryk: :smiech3: :moim skromnym jak zwykle zdaniem- znacznie lepszy..... :wink:

:ryk: :ryk: :ryk:

Niezorientowanym wyjaśniam, że Serniczek koniecznie chce mnie wydać za mąż za weta.. :ryk:
Nie ważne jakiego, byle był wetem.. :twisted:
Dla dobra kociastych.. moich i znajomych.. :twisted: :lol:

to nieprawda ,ze za byle jakiego -za dobrego weta co będzie miał stosowne zalety,własna lecznicę i bedzie leczył za darmo wszystkie potrzebujące koty z miau no i jeszcze musi byc przystojny(żeby nam do slicznej Aamms pasował) i rozum musi miec bezwzględnie zeby jeszcze było z kim pogadać..... :D reszta czyli willa i fura oczywiscie w pakiecie z wetem......tylko wtedy ewentualnie kandydatura bedzie brana pod uwagę...chetni nie pchac się!!!!!Przyjmuje zapisy na 4 kwartał przyszłego roku :P
Serniczek

Post » Śro wrz 24, 2008 12:13

no bo sami powiedzcie zamiast płakac,że nie ma kasy-wydać Aamms za weta...i maniana!!!!!! :D czyli bajo bongo!!!!!
Serniczek

Post » Śro wrz 24, 2008 12:38

Serniczek pisze:no bo sami powiedzcie zamiast płakac,że nie ma kasy-wydać Aamms za weta...i maniana!!!!!! :D czyli bajo bongo!!!!!

tja.. :?
który wet na to poleci.. :lol:

aamms

Post » Śro wrz 24, 2008 12:45

Skoro jednym z warunków jest rozum, to niestety... :roll: :wink:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro wrz 24, 2008 13:00

no rozum rozum czyli tzw inteligencja.....bez tego Aamms nie da rady z głupolem nie wytrzyma a nam chodzi o to,żeby jak najdłużej korzystać.....to powiadasz Kicor ,że nie teges??????znaczy się rasa wymarła????eeee....no jakis tam sie trafi i sie go przeegzaminuje.Wymagań duzych nie stawiamy wystarczy nam IQ jakieś no .....140? żeby sie dało pogadac bo przy naszych wysokich wskaznikach to musi dac rade koncypować no i miec trafione puenty i celne riposty......aaa jeszcze jedno albo sam gotuje albo nie bedzie jadł......acha i model samopiorący.....zapomniałam o czymś Aamms??? to chyba wszystko czyli całkiem niedużo.
Serniczek

Post » Śro wrz 24, 2008 13:10

No to albo mądry i poleci na takie warunki, albo poleci na takie warunki, ale wtedy nie będzie mądry ;)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro wrz 24, 2008 13:43

Jeszcze powinien wiedzieć gdzie są jego skarpetki i koszule..

I właśnie mówię, że nikt na takie warunki się nie narwie..
A jak się narwie, to najprawdopodobniej IQ za niskie.. :twisted:

Bo trzeba być ostatnim idiotą, żeby zgodzić się na coś takiego.. :twisted:

aamms

Post » Śro wrz 24, 2008 14:03

aamms pisze:J

Bo trzeba być ostatnim idiotą, żeby zgodzić się na coś takiego.. :twisted:

zapomniałas Aniele wziąc pod uwagę własne zalety i tu pogląd powyżej zupełnie inaczej zaczyna wyglądać Cena naprawde niewygórowana..... posiadając wymagane predyspozycje widac ot od pierwszego rzutu "weciego" oka,że transakcja wysoce opłacalna..... tzw rarytasik :!:(niezorientowanych informuje ,ze jestem dyplomowanym menedżerem i znam sie na robocie.Nierozgarnietego grajka tylko udaję.....skutecznie!!!!)
Serniczek

Post » Śro wrz 24, 2008 14:08

Kicorek pisze:No to albo mądry i poleci na takie warunki, albo poleci na takie warunki, ale wtedy nie będzie mądry ;)
...to mi przypomina znaną ludową prognozę pogody"..jezeli na św.Hieronima jest deszcz albo go ni ma-to w połowie listopada pada albo nie pada"
Serniczek

Post » Śro wrz 24, 2008 15:06

aamms pisze:I właśnie mówię, że nikt na takie warunki się nie narwie..
A jak się narwie, to najprawdopodobniej IQ za niskie.. :twisted:

:twisted:

Zdarzają się takie egzemplarze :lol: Co prawda ja na takiego nie natrafiłam ale znam osobiście ,IQ ok ,nie skąpy, kocha zwierzęta a i daje się zaprogramować na sprzątanie.zakupy i pranie.A jeszcze szyje na maszynie.

HMM ale to mąż pojej przyjaciółki.
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

[poprzednia][następna]