Od 17 września mam jeszcze jedno persie szczęście pod opieką..
Kocio mieszka u znajomych Gusi z dogomanii ale ja z nim jeżdzę do weta.. A finansuje Fundacja Bezpieczna Przystań..
Finansuje również Dyszkę i Juniorka od samego początku..
Jest to rudzielec nr 7 z wrocławskich 'persików'..
Tu jest kronika leczenia od wyjazdu od demi:
Nr 7: Rudy (pod opieką tymczasową aamms, tymczasowo zamieszkuje u znajomych Gusi)
10.09 – kastracja,
12.09 - badania krwi – podwyższony mocznik i kreatynina,
14.09 – wizyta w lecznicy Białobrzeska, dr Adriana Uznańska:
zapalenie dziąseł, deformacja po bocznej stronie języka (podejrzenie raka płaskonabłonkowego, konieczne pobranie wycinka do badania histopatologicznego), mała prawa nerka, koprostaza, świerzbowiec w uszach. Pobrano krew do badań, leki: duphalyte, tolfine, synergal, kroplówka – 500ml płynu Ringera dożylnie.
Zalecenia: testy w kierunku Fel i FIV, laktuloza 3ml dwa razy dziennie, czopek glicerynowy doodbytniczo.
Badania krwi – podwyższone leukocyty i erytrocyty, obniżone MCV
Płytki krwi poniżej normy, niski poziom limfocytów, ALP poniżej normy. Mocznik i kreatynina w normie.
16.09 – wizyta w lecznicy Białobrzeska – dr Dariusz Jagielski: pobranie w znieczuleniu ogólnym wycinka do badań histopatologicznych, niska temperatura po narkozie. (
DJ po pobraniu wycinka bardziej skłaniał się do zespołu eozynofilowego)
dr Adriana Uznańska : podano NaCl z glukozą dożylnie – 100ml. Synergal, Duphalyte, Dexafort, Corhydron.
17.09 - wizyta w lecznicy Białobrzeska, dr Adriana Uznańska: temperatura 37,8, koprostaza, podano podskórnie 100ml NaCl, synergal
Zalecenia – przez cztery dni synergal w zastrzykach, kontrola 22.09
Pod finansową opieką Fundacji Bezpieczna Przystań:
17.09 – konsultacja stomatologiczna - dr Katarzyna Jodkowska (lecznica Bemowo): do usunięcia P4, M1 żuchwy prawej, M1 żuchwy lewej, warunkowo P4 szczęki obustronnie.
17.09 – konsultacja onkologiczna Jacek Micuń (lecznica Bemowo):
„zmiana po wczorajszym sterydzie zdecydowanie mniej zaczerwieniona, nie jestem w stanie stwierdzic w związku z wczorajszym sterydem czy do końca jest to zmiana o charakterze raka płaskonabłonkowego rogowaciejącego czy też wynik nadwrażliwości; dalsze postępowanie po wyniku histopatologii;
ja podejrzewam w związku z młodym wiekiem (kota) zmianę o charakterze nadwrażliwości – płytka eozynofilowa”.
I wczoraj byłam w lecznicy z Rudym i Dyszką..
Rudy czuje się całkiem nieźle.. ale z uwagi na wyniki wątrobowe, podajemy heparenol.. W czwartek mam zrobić morfologię, żeby sprawdzić poziom leukocytów..
Synergal podajemy dalej..
Ale najważniejsze..
Wetka nie widziała zmian w pysiu.. Wprawdzie Rudy walczył dzielnie ale do pysia dało się zajrzeć.. i wygląda na to, że świństwo pod językiem albo się zmniejszyło albo nawet całkiem zniknęło..
Nie mogę się doczekać na wyniki histopatologii..
Dyszka ma martwicę skóry na grzbiecie..

Wygląda na to, że najprawdopodobniej rozlizała sobie zainfekowanym pysiem rankę po strzyżeniu..
Wczesniej ranka była smarowana żelem hexocare i ozonellą.. Zrobił się strupek.. a wczoraj okazało się, że pod strupkiem jest ropa a pod ropą jest dziura..
Został pobrany wymaz na antybiogram, strupek został zdjęty, ranka przemyta nadmanganianem potasu i mam smarować tylko ozonellą..
Było też ozonowanie i zastrzyk z antybiotyku działającego dwa tygodnie..
No i mam nadzieję, że ranka zacznie się goić..
Pojutrze kolejna wycieczka z Dyszką na ozonowanie ranki..
A w czwartek z Rudym na morfologię..
Chyba zamieszkam w lecznicy..
Rezydenci mają się całkiem nieźle..
Ja troszkę gorzej, bo na spanie jakoś mało czasu zostaje.. 
Wczoraj wróciłam do domu o 23:20..
A rano o czwartej byłam już na nogach..