Boska Czworka - gabaryty Telmy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 06, 2003 14:39

zuza pisze:Przesylam ucalowania w kudlaty buziak Maman i Vachatek tez, tylko czy one nadal Vachatka jeszcze? ;-)

Zuza, jak mozesz podwazac ich oryginalnosc :evil: :wink: Ty wlasnie Ty :?: Vachatka nie z tej ziemi :lol: codziennie potwierdzaja swoja vachatkowatosc jedzeniem jak krowki (znaczy sie, straszny smietnik robia nawet wokol miseczek z suchym). No i brzuchy w kropki nic a nic sie nie zmienily (no, gabarytowo tylko :wink: )

Moje koty sa dziwne. Od dwoch dni co rano nad glowa pukaja nam mlotkami nad glowa (sasiad chyba robi remont i kuje lazienke i kuchnie :twisted: ) przez dobrych kilka godzin. Wczoraj myslalam, ze to jednorazowa sprawa, ale najwyrazniej to dluzsza sprawa. Koty ewakuowaly sie wszystkie dzisiaj do lazienki - wedlug mnie tam najbardziej slychac to pukanie 8O . Leeloo na pralce, Daisy na kafelkach (podlozylam jej kocyk :wink: ), Telma w umywalce. No i jak tu je zrozumiec :lol:

Krowki przed chwila dostaly po kawaleczku watrobki drobiowej na smaka (poszla do zamrazarki) i teraz chodza po calej podlodze w kuchni wachajac czy sie cos nie ostalo :lol: . Podloga bedzie na glanc 8)

A Telma jednak ma cos z tymi wasami :( dzisiaj zauwazylam jednego rozdwajajacego sie, wiec to chyba nie Leeloo jej systematycznie je przycina tylko czegos jej brakuje. Co moge jej dac? Dostaje Nutre dla kociat, raz dziennie troche mieska albo pol puszeczki malej, codziennie kilka kocich witaminek, pasta raz na tydzien, no i od czasu do czasu troche nabialu.

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw lis 06, 2003 15:00

Beata pisze:A Telma jednak ma cos z tymi wasami :( dzisiaj zauwazylam jednego rozdwajajacego sie, wiec to chyba nie Leeloo jej systematycznie je przycina tylko czegos jej brakuje. Co moge jej dac? Dostaje Nutre dla kociat, raz dziennie troche mieska albo pol puszeczki malej, codziennie kilka kocich witaminek, pasta raz na tydzien, no i od czasu do czasu troche nabialu.

Kup coś z biotyną i tauryną - to na włosy ogólnie. Telma to jest ta duża? Może po prostu za szybko rosnie i nie na wszystko jej starcza, to co zjada... Kot Mefisto też tak miał - po 1,5 miesiąca picia lavety wąsy odrosły.
A.

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Czw lis 06, 2003 15:06

Dzieki Agal, tak zrobie. Moze ona rzeczywiscie za szybko rosnie :roll: i przybiera na wadze :lol: . Wszystkie witaminki mile widziane, najlepiej w hurtowych ilosciach, obydwie krowki sie nimi zajadaja (Daisy nic nie lubi :( , przynajmnie na razie nic takiego nie znalazlam)

Beata

Post » Czw lis 06, 2003 15:13

Tylko lepiej nie takie vitaminki-cukiereczki, ale coś porządnego. Dobra, naprawdę jest Laveta Beafara, istnieje też w wersji Super (to nie znaczy, że lepsza - jak z tym proszkiem do prania, był najlepszy, a teraz jest jeszcze lepszy :) ), tylko bardziej stężona. Polecam. Łatwo się podaje - strzykawką da pysia, chociaż niektórym trzeba rozcieńczać, bo dostaja slinotoku :?
Powodzenia.
A dla kota Mefista wet zalecił diete - mniej mięsa, więcej suchego (gdzieś niedawno o tym pisałam), więc mięcho było raz dziennie, a poza tym RC kitten lub maine coon (vel miaukun vel majtkun :wink: )
A.

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Czw lis 06, 2003 15:19

agal pisze:Tylko lepiej nie takie vitaminki-cukiereczki, ale coś porządnego. Dobra, naprawdę jest Laveta Beafara, istnieje też w wersji Super (to nie znaczy, że lepsza - jak z tym proszkiem do prania, był najlepszy, a teraz jest jeszcze lepszy :) ), tylko bardziej stężona. Polecam. Łatwo się podaje - strzykawką da pysia, chociaż niektórym trzeba rozcieńczać, bo dostaja slinotoku :?
Powodzenia.
A dla kota Mefista wet zalecił diete - mniej mięsa, więcej suchego (gdzieś niedawno o tym pisałam), więc mięcho było raz dziennie, a poza tym RC kitten lub maine coon (vel miaukun vel majtkun :wink: )
A.

No wlasnie o czyms porzadnym myslalam. Mieska (puszke) dostaja malutko, tak "na smaka" i ostatnio zaczelam do tego dodawac im Biogenu. Postaram sie kupic jednak jakies tabletki (do wkruszenia do jedzonka), bo strzykawka do pysia - hmm, u krowek to jest naprawde ciezko i mocno sie tym stresuja :? . A jeszcze maja tendencje do uczulania sie na byle co, wiec na pewno by sie zapluwaly straszliwie.

Beata

Post » Czw lis 06, 2003 19:20

Moje watpliwosci dotyczyly tylko i wylacznie tego czy to juz nie sa przypadkiem Vachki, a nie Vachatka ;-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw lis 06, 2003 23:15

zuza pisze:Moje watpliwosci dotyczyly tylko i wylacznie tego czy to juz nie sa przypadkiem Vachki, a nie Vachatka ;-)

No to, khmmmm, trudno powiedziec.... Jesli bisurmania jak dotychczas, to chyba nadal Vachatka, nie? :wink:

Beata

Post » Pt lis 07, 2003 7:44

A jak tak to jeszcze dlugo beda :-)

zuza

Post » Nie lis 09, 2003 10:41

Wyniki siooo Daisy dzisiaj po poludniu, i mam nadzieje, ze to tylko lekkie zapalenie pecherza. A na razie kilka jej nowych fotek :D :
http://miau.pl/upload/IM001045.jpg
http://miau.pl/upload/IM001048.jpg
http://miau.pl/upload/IM001050.jpg

Beata

Post » Nie lis 09, 2003 10:44

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
śliczna panienka :D
Obrazek Obrazek

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Nie lis 09, 2003 10:47

Odkad uzywam mozilli mam pewne problemy z ogladaiem takich zdjec, bo mi nie zmniejsza jak explorer... moge sobie obejrzec lapke albo ucho, a najczesciej nie wiem co ogladam :-(
futro sliczne :-) To rozpoznalam ;-)

zuza

Post » Nie lis 09, 2003 16:32

Zuza, wkrotce dostaniesz mejlem duuuzo zdjec, chcesz???? :D

Mam wyniki. Odczyn moczu - obojetny :( pojedyncze krysztaly jakies tam (uslyszalam na pewno o szczawianach i fosforanach i teraz jestem glupia :cry: ) no i lekkie zapalenie pecherza. Zostalam pochwalona, ze tak szybko to zostalo wychwycone :D . Jutro jedziemy z Daisy do naszej pani wet na dobranie karmy... No i bede musiala je karmic o stalych porach, o zeszty :twisted: :wink:

Daisy markotna, poklada sie caly dzien i widac, ze ja boli. Nie za bardzo chce jesc ani wchodzic nigdzie np na kanape :cry: . Ech, zycie ... Jakby tu bylo malo problemow :roll: .

No ale fakt - kocieciem bedac jadla juz tylko suche bo nic innego nie chciala, no to ma :wink:

Beata

Post » Nie lis 09, 2003 16:39

Kcem :-)
Biedna Daisy :-( I jakis scopolan, cos przeciwbolowego?

zuza

Post » Nie lis 09, 2003 16:44

Głaski dła obolałej panienki :)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie lis 09, 2003 16:45

Beata pisze:Wszystkie witaminki mile widziane, najlepiej w hurtowych ilosciach, obydwie krowki sie nimi zajadaja (Daisy nic nie lubi :( , przynajmnie na razie nic takiego nie znalazlam)

Moje obie kotki od maleńkości dostają witaminy Gimpet biało-zielone, z algami. Jedzą je chętnie, podaję je na dłoni i zjadają natychmiast. Z futerkami i wąsami problemów nie mają. Podobno te algi dobrze działają na futerka.

Beata pisze:(...) A na razie kilka jej nowych fotek :D : (...)

Śliczna :)
Życzę zdrówka!

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

[poprzednia][następna]