Bigos i Gulasz - maleńki nowy domownik, Piotruś :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 14, 2008 11:00

Gulasz z Groszkiem - mmm, jakież miłości, przytulasy, hoho. xD ;) Jak to słodko wygląda... ;]
Obrazek

POMÓŻ!
Obrazek

Paula:)

Od: Śro lip 30, 2008 9:43

Post » Pon wrz 15, 2008 21:36

Kochani, jesteśmy już po przeprowadzce... Obrazek Teraz jeszcze tylko rozpakować te tony worków i kartonów, poodwijać wszystko z gazet, pochować na nowe miejsca, posprzątać chałupę (oraz garaż), umyć okna i podłogi, kupić i wstawić brakujące meble (narożnik, kanapa, stolik, fotel, krzesła, szafa, stoliki nocne, szafki łazienkowe, regały na książki) i będzie git... Obrazek No i jeszcze wymienić okna w starym mieszkaniu, wysprzątać całe mieszkanie i odmalować, żeby można było wynająć... Obrazek
Koty zostały na razie "na starych śmieciach", bo tutaj panuje sajgon, który trzeba najpierw jakoś opanować. A tam mają znajome otoczenie (większość mebli została) i znacznie mniejszy stres. Chociaż Gulasz znów w dzień przemyka pod ścianami, szorując brzuchem po podłodze, a odwagi nabiera po zmroku... :roll: Za dużo zmian - zniknęło łóżko z sypialni i biurka z komputerami z dużego pokoju, biedny kotecek czuje się głęboko zaniepokojony i wytrącony z równowagi... :? :(
Mam nadzieję, że przy pomocy kropel Bacha zniesie jakoś przeprowadzkę :roll: . Byłabym szczęśliwa, gdyby po miesiącu chodził już normalnie po domu...

A teraz zbieram się już spać, zdjęć z domu (ani kocich) nie będzie, bo nie mogę znaleźć aparatu :P . Dobranoc! Obrazek
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Wto wrz 16, 2008 8:30

Kciuki za biednego Gulaszka :ok:
przeprowadzki nie zazdroszczę :(
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto wrz 16, 2008 13:52

Czy ja dobrze rozumiem, że mieszkacie już w swoim domku?

A krople bacha - już podajesz? Bo przy nich to czasu trzeba...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro wrz 17, 2008 20:07

Ojjj, trzymajcie się tam. :)
Powodzenia życzę. Pozdrawiam! ;]
Obrazek

POMÓŻ!
Obrazek

Post » Śro wrz 17, 2008 21:22

Izo, dobrze rozumiesz, mieszkamy już w domu :D . Na razie na pudłach i workach, ale powoli się rozpakowujemy i urządzamy :) .
Kropel Bacha na razie nie zamówiłam, bo mam jednak cichą nadzieję, że może nie będą potrzebne... zobaczę po 2-3 dniach po przybyciu Gulasza.
Dziś przywiozłam do domu Bigosa, Gulasz z Groszkiem zostali jeszcze na noc w mieszkaniu (mamy tylko jeden transporter, więc nie dało rady inaczej tego załatwić).
Bigos zsiusiał się z nerwów podczas drogi :? , ale przynajmniej nie zwymiotował :roll: . Na miejscu był strasznie przejęty (nadal jest, biega po całym domu, aż ma uszy gorące) i początkowo zdezorientowany, ale już jest lepiej. Skorzystał z kuwety, zjadł obiadek, a nawet upolował kilka much :) . Na noc pozwolimy mu spać z nami w łóżku, żeby czuł się pewniej.
A jutro wprowadzimy Gulasza i Groszka - to się dopiero będzie działo... :twisted:
Obrazek

Domino76

Post » Śro wrz 17, 2008 22:24

:ok: Bedzie dobrze i gratuluję błyskawicznej budowy :lol:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Czw wrz 18, 2008 14:55

No to super. :) Dałoby radę zamówić jakieś fotki kociastych? ;]
Obrazek

POMÓŻ!
Obrazek

Post » Czw wrz 18, 2008 15:12

Paula - pewnie, jak tylko dokopię się do aparatu :lol: .
Obrazek

Domino76

Post » Czw wrz 18, 2008 15:19

Biedny Gulaszek, trzymam kciuki za niego :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw wrz 18, 2008 19:07

Kciuki za zestresowanego Gulaszka :ok:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw wrz 18, 2008 19:45

Dominika nasze wielkie gratulacje!
Wielkie :ok: za Gulasza.
Nasz Polaruś-boidupiec też bedzie brzuchem zamiatał podłogę, bity miesiąc 8O

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pt wrz 19, 2008 9:46

Dziękujemy za kciuki i prosimy o więcej... bardzo są potrzebne, bo Gulaszek już w domu, zamelinowany w łazience pod szafką umywalkową :roll: . Po przywiezieniu wczoraj od razu zaczął strasznie płakać, takim gardłowym "ouu... ouu..." :( , a potem szorując brzuchem po podłodze uciekł w najbliższe ciemne miejsce :( . W nocy trochę chodził po domu, bo nawet dotarł do sypialni (obudził mnie na chwilę, obwąchując mi twarz), ale nie spał z nami w łóżku. Wlazł za to pod nie, i siedział tam do rana :roll: . Rano musiałam go stamtąd wygonić, bo chciałam wywietrzyć sypialnię, a bałam się, że jeśli go tak zostawię, to mi przez okno (jeszcze nie zabezpieczone) ucieknie. No i teraz siedzi bida w łazience na parterze, gdzie jest najciemniej... ma tam kuwetkę i miseczki z jedzeniem i piciem, mam nadzieję, że skrzysta - bo od wczoraj nic nie zjadł :( .

W niesamowitym kontraście do mega-zestresowanego Gulasza są Bigos z Groszkiem, którzy od razu zaczęli podekscytowani gonić się po całym domu :twisted: . Wszędzie już byli, wszystkie miejsca obwąchali, apetyty mają zabójcze (zjedli by wszystko, co im podać), a w nocy spali obydwaj z nami w łóżku, mrucząc na zmianę 8) . Nie wiem, czy to efekt przeprowadzkowego stresu, czy nastąpił jakiś przełom, ale zdecydowanie poprawiły się Bigosowo-Groszkowe relacje. Nie mówię od razu o gorącej miłości, ale bawią się wspólnie i śpią obok siebie (Bigos nie odchodzi, kiedy mały się położy niedaleko niego).

Miało też miejsce dzisiejszego dnia historyczne spotkanie I stopnia z tutejszym kotem :!: Kot jest syjamopodobny, kremowy, z błękitnymi oczami. Ma na szyi obróżkę i mieszka w domu obok. Teren, na którym obecnie stoi nasz dom, był (i w jego pojęciu nadal jest) jego terenem łowieckim, więc z uporem codziennie patroluje ogród, za nic mając wszystkie płoty :twisted: . Dziś rano podszedł do drzwi tarasowych, i ku swojemu osłupieniu stanął oko w oko z Bigosem 8O :strach: . Zestresował się okrutnie, bo Bigos jest większy :twisted: . Stali tak chwilę, w bezruchu, patrząc tylko na siebie spode łba, a dzieliła ich odległość może 10cm (ze szybą pomiędzy, na szczęście :twisted: ). W końcu Kremowy wycofał się ostrożnie, tyłem, cały czas patrząc na Bigosa... a Bigos wcale nie był wrogo nastawiony, powiedziałabym, że raczej swoją postawą wyrażał zainteresowanie :lol: .

Żałowałam bardzo, że nie mam pod ręką aparatu... :( Muszę dziś gruntownie przeszukać pudła, bo widzę, że umykają mojej dokumentacji wydarzenia o historycznym znaczeniu :? .
Obrazek

Domino76

Post » Pt wrz 19, 2008 15:24

Właśnie wróciłam z pracy do domu, i co widzą moje oczy..? Pan Kremowy (a może Pani? Nie mam pewności 8) ) siedzi twardo na krawędzi naszego tarasu i gapi się ponuro na moich chłopców 8O :twisted: . Udało mi się znaleźć wreszcie aparat, uwieczniłam więc ten widok:
Obrazek Obrazek

Prawda, że wygląda na mocno wkur...zonego? :twisted:
Obrazek

Domino76

Post » Pt wrz 19, 2008 16:03

O fiuuuu!
To się dzieje! :lol: Kremowy faktycznie dećko... poirytowany, bym powiedziała :lol:

O kurczę, żeby się trzeba było przeprowadzać, by relacje między kotami uległy ociepleniu - kosztowna sprawa :wink:

Mam nadzieję, że Gulaszek szybko się przyzwyczai :ok:

Szybkiej aklimatyzacji życzę Wam i kociastym :lol:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

[poprzednia][następna]