[Białystok 2]60 kociaków i nowe nędze :(:( s.97

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 14, 2008 15:52

Jak tam telewizyjna akcja? Jakiś kić pojechał do nowego domu?

Ja Was bardzo przepraszam. Powinnam z Wami postać, porozmawiać. A nie rano biegiem, po południu biegiem. Ta ciemnoruda z obłędem w oczach to byłam ja 1969ak :) Ale byłam w rozdarciu pomiędzy teściową :twisted: a Rubikiem (oczywiście ze wskazaniem na niego).
Następnym razem obiecuję poprawę!

Z tej akcji mam naukę - Rubik nie może trafić do domu, który ma psy.

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Nie wrz 14, 2008 16:03

Nie każdy kot lubi psy i tyle ;-) A ja jestem ta patykowata brunetka koło Moni, jakby ktoś nie wiedział :wink:
Do domku pojechała jedna kicia Moni (tak do 14 bo potem się zebrałam również, więc nie wiem co dalej)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie wrz 14, 2008 17:57

Domek znalazła moja tri :roll:
Obrazek
Zostały już tylko trzy :P
Ludzie podchodzi i zachwycali sie kotkami ale raczej nikt nie był zainteresowany adopcją, dwie osoby wzięły namiar mają się zastanowić.
Akca w sumie fajna, pogoda dopisała, myślę, że warto było być choć zapewne to odchoruję, już to czuję w kościach :lol: ale czego się nie robi dla dobra zwierzątek :lol:
Pare fotek miśków i króliczków zbierających pieniążki na przetrwanie zimy :roll: można było sobie zrobić z nimi fotki i miały zwierzaczki wzięcie :P
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Nie wrz 14, 2008 18:38

Akcja zakończyła się po 15-ej, uzbierałyśmy ponad 300 zł - dokładne dane ma Iwona. Może to nie za dużo, ale zawsze coś.

Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc :)
Pozdrawiam Was serdecznie!

P.S. Plamka właśnie leży na moich kolanach i mruczy jak najęta :P
Jeść nadal za bardzo nie chce, ale saszetka Hill'sa, którą miałam "uchowaną", zrobiła swoje - sosik wylizała :dance: Jutro znowu idziemy do weta na czyszczenie ranki. Dzisiaj dostała 2 antybiotyki i jakąś maść w żelu na trudno gojące się rany. Pani doktor założyła jałowy opatrunek i zakleiła plastrem, a ja założyłam malutkiej skarpetkę, żeby nie mogła tego zerwać, tak więc lek powinien spełnić swoją rolę. Ogólnie Plamcia jest bardzo spokojna, ale dość "żywuszczaja".

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie wrz 14, 2008 19:00

Nasze dwa kociaki pojechały razem do jednego domku :D :D
Obrazek
pozdrawiam Ewa

Ewa3

Od: Nie kwi 13, 2008 14:47

Post » Nie wrz 14, 2008 19:11

Super! Miło czytać takie wiadomości :)

Erin

Post » Nie wrz 14, 2008 22:06

Gratuluję udanej akcji :)

Dzisiaj do nowego domku (jak się okazało zupełnie po sąsiedzku) pojechała Furia. Nie obyło się bez pecha oczywiście. Od jakiegoś czasu mam tak, że z kotkami wszystko dobrze, ale jak nowy domek już jest zaklepany... to COŚ.
U ETusia pogorszyło się oczko w dniu oddania, Rysia w przeddzień oddania dostała rozwolnienia... Teraz podobnie: Furia miała śliczne oczka, a dziś, właśnie dziś, coś na oczku się pokazało. Przyszły panie po maleńką, zdecydowały się od razu, ale zawiozłam małą jeszcze do lecznicy. Nic strasznego się nie działo, pewnie tłukła się z Kiwi i to w wyniku kociej bitwy. Dostała kropelki na kilka dni, ale nowy domek już się tym zajmie. Kicia będzie wysterylizowana! :)

Dostałam informacje, że może dzwonić pani po Kiwi. I co? Rozwolnienie. Kiwi dostał zastrzyk, po wizycie u lekarza (już w drodze) mocno leciała mu piana z pysia. Dzwoniłam do lecznicy: jak by nie przeszło za godzinę - znowu jadę z kiciem. Na szczęście szybciutko przeszło. Kiwi bawi się, mruczy, tuli, wygląda że wszystko dobrze.

Co z Plamką? chodzi mi o ranę po zabiegu - czy coś nie tak?

Ewa, super że koteńki pojechały razem :) rzadko to się zdarza. Naprawdę super.

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pon wrz 15, 2008 6:17

Szałwia, tak - chodzi o rane po sterylce. Szew się rozszedł i zrobiła się malutkiej dziura w brzuszku. Dobrze, że dość szybko zareagowałam, bo mogloby się to skończyć różnie :?

Ogólnie Plamka ma się nieźle. Dzisiaj całą noc trajkotała jak najęta :1luvu: - spała w budce, którą postawiłam obok siebie na łóżku. Nad ranem wyszła i wlazła pod kołdrę, po czym głośnymi i zdecydowanymi miaukami zaczęła domagać się głasków :P
W nocy pięknie zalała mi łóżko :roll: ale rano jeszcze raz zaniosłam ją do kuwetki i po jakimś czasie żwirek był mokry :ok:

Erin

Post » Pon wrz 15, 2008 6:57

Fajnie, że zaczęły się pomału oddawać kotki :!:

Moja trójka wylądowała u mnie w łazience, noce już zimne i szkoda trzymać ich na podwórku :? na szczęście są tylko trzy :lol:
Maluszki drą japki jak tylko ktoś wychodzi od nich z łazienki, nawet mini Cleo pomału przestaje buczeć przy braniu na ręce.
Mam nadzieję, że szybko znajdą domki :lol:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pon wrz 15, 2008 9:34

plinka

Od: Sob paź 13, 2007 16:03

Post » Pon wrz 15, 2008 17:18

Rudzielec pojechał do nowego domu.

Mniej więcej 2 godziny temu zadzwonił Pan z pytaniem o Rubika, bo jego córka chce małego kotka. I przyjechał. Ta córka to nieśmiała 9-10 latka. Pan z podstawową wiedzą - że trzeba szczepić, wykastrować, bo brzydki zapach moczu itd. Wypytał co, jak i kiedy. Został poinstruowany, że przez pierwsze dni Rubik może się bać i lepiej dać mu spokój. Dom w bloku, niewychodzący, blisko mnie , bo na Lipowej. W posagu koć dostał ulubioną myszkę :)

Czuję się jak matka, która wypuściła dziecko w świat ...

1969ak

Post » Pon wrz 15, 2008 19:07

Hmm, gratuluje 1969ak :)

A mój Szarak- Tymczas podobno był dziś w gazecie ,ale w jego sprawie nikt nie zadzwonił. Zupełnie nikt, czy to normalne??

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Pon wrz 15, 2008 19:20

Ula, bardzo się cieszę :)
Beata, nie martw się. Pumcia szukała domu przez miesiąc.

Niestety, z Plamką jest tak sobie :( Rana przestała śmierdzieć, ale niestety nie chce się zrastać, więc trzeba będzie ją zszywać jeszcze raz :cry: :cry: :cry: Jutro jeszcze ma dostać antybiotyk, a prawdopodobnie we środę będzie zabieg.
Boże, jaka ona jest dzielna, tak mi jej żal :cry: :cry: :cry: Tak się do mnie tuli, mruczy, jest taka kochana.
Trzymajcie kciuki, plisss :!:

Erin

Post » Pon wrz 15, 2008 19:57

Trzymamy :ok: :ok: :ok:

Ten zabieg na koszt TOZ czy trzeba zbierać pieniądze?

1969ak

Post » Pon wrz 15, 2008 20:06

1969ak pisze:Trzymamy :ok: :ok: :ok:

Ten zabieg na koszt TOZ czy trzeba zbierać pieniądze?

Ula Obrazek
Zabieg pójdzie na koszt TOZ-u.

Erin

[poprzednia][następna]