Smoczek zaginęła:Kraków 10.1.07cz.3 NowaNiespodzianka! s.111

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 12, 2008 7:39

Zosiu, mam Ci przekazać szczególne pozdrowienia od p. Ani, ziucinkowej "mamy" :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt wrz 12, 2008 10:11

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Pt wrz 12, 2008 10:28

Dzieki za tyle milych wpisow . :)
zimno sie faktycznie zrobilo, zielen troche odzyla po tym - marnym ale jednak - deszczu, za oknem nadal szaro, moze wreszcie koniec z upalami.

U nas dosc dobrze, poza nizej podpisana, ktora cherla .. noc w zwiazku z tym byla koszmarna, kaszel i kichanie na przemian, od dzis antybiotyk - zobaczymy, jaki ze mnie lekarz domowy .. :roll:
w dodatku koty znow sie tlukly i kwiczaly (Fuma + ? - nie jestem w stanie zobaczyc, slychac tylko kotlowanine i wrzaski) :( I tak juz ktorys dzien z kolei.

Tweety, dziekuje za Ziutkowe pozdrowienia - ciesze sie, ze wszystko dobrze sie uklada, nadal mi go brak .. a byl u nas niecaly miesiac .. Umowa czeka podpisana na przekazanie. Mam nadzieje, ze znow beda foty ??
Podfruwajki chyba urosly .. ogony maja juz prawie tak puchate jak lisie .. :) i futra tez wspaniale - a w srodku sama skora i kosteczki, mimo ze wcinaja ogromne ilosci jedzenia i najchetniej jadlyby bez zadnych przerw - zawsze sa w gotowosci. Oczko pokichuje co jakis czas.

Wczoraj miniobchod, ogloszenia ocZyscilam ale musze je wymienic bo sa tak zniszczone ze prawie nieczytelne. Tylko ciezko mi sie do tego zabrac, jak i do wszystkiego co dotyczy Smoczka.
Dzis jade do rejonu zero, zobacze, co tam slychac - ...

Pozdrawiamy przedweekendowo
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pt wrz 12, 2008 20:21

Wrocilam z krotkiej wizyty w rejonie zero ..
dwa koty, jeden chudy :( szary przechodzil pewnym krokiem przez ulice,
a drugi czarny siedzial za ogrodzeniem, nie chcial ze mna porozmawiac
- ale do Smoczka nie byl podobny, tyle sie udalo zobaczyc.
Poza tym pusto, zimno i jak zwykle - zadnego sladu, zadnego przeczucia.

Ogloszenie widzialam jedno, jest, choc poszarpane. Sa jeszcze 2 czy 3 inne, ale nie mialam mozliwosci je sprawdzic.
Po drodze miniobchod i czyszczenie w mojej dzielnicy
I tyle ...

Pozdrawiam z bardzo arktycznych klimatow (od 30 do 10 stopni C,
niezly skoczek ...)
zo

Zowisia

Post » Pt wrz 12, 2008 20:30

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob wrz 13, 2008 6:36

Sobota.

Niech to bedzie Bardzo Dobry Dzien!

:ok::ok:
:ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob wrz 13, 2008 8:10

Zosiu zdrowiej Kochana
Za Wszystko mocne
:ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok:
:ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Sob wrz 13, 2008 10:05

Sie staramy :)) sloneczko wyszlo, zimniutko jest na razie,
ja cherlam troszke mniej - nie jest najgorzej.
Kwikow w nocy nie slyszalam (moze przespalam).

Dzis jedziemy na oczkowa konsultacje z Podfruwajkami
potem niestety praca ... masa zaleglych rzeczy czeka i czeka.

pozdrawiam i dziekuje bardzo za pamiec
zo

Zowisia

Post » Sob wrz 13, 2008 10:31

Zo - za konsultacje Podfruwajek, za Twoje zdrowie i za wszystko :ok:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Sob wrz 13, 2008 14:50

Za wszystko, a najbardziej za zdrowie

:ok:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Sob wrz 13, 2008 16:30

Dziekujemy ! juz lepiej sie mam, zazywam jakis sulfonamid .. nie antybiotyk, jak mnie uswiadomiono, ale co tam, grunt ze dziala.

Dr Garncarz ekstra super wspanialy i bardzo dokladny ... :)
mamy jedno lekarstwo i recepte na nastepne, oba oczka gruntownie przebadane, a do tego udalo nam sie bo KatGral nas podwiozla i tam i z powrotem !!! WIELKIE DZIEKI !
Wyglada, ze Podfruwajkom bedzie robiona jakas korekta trzeciej powieki (bo kanaliki lzowe pozarastane - typowe przy wirusie Herpes) - ale mozna to zrobic przy okazji sterylizacji, albo wcale, bo i tak moga funkcjonowac - zobaczymy. Na razie bedzie chwila spokoju (mam nadzieje ??)
Smarkotki piszczaly w tramwaju jak gumowe zabawki, wszyscy sie ogladali, ale potem w samochodzie byly cicho, i tylko Plamka nieustannie sie wyrywala, zeby wyjsc, zeby ogladac swiat. Oczywiscie obie w jednej torbie kociej, w dopasowanych szeleczkach i na smyczach, i bardzo pilnowane.

Wszystko trwalo ok 3 godziny, lacznie z droga, wiec calkiem sprawnie, zwazywszy, ze miejsce konsultacji gdzies na strasznym za..(kątku).

Pozdrawiamy podwieczorkowo
zo

Zowisia

Post » Sob wrz 13, 2008 21:58

Zosieńko, a to na osłodzenie czasem gorzkich chwil. Dla wszystkich fanów pewnych uszków również :wink:

Zitek vel Dima w nowym domu w Nowym Sączu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tweety

Post » Sob wrz 13, 2008 22:05

Ach, a ja juz sie powypisywalam w watku dializowym .. (dla Kory najlepsze zyczenia ...) - jaki to krolewicz z tego Ziutka ..

ach wiec Dima sie nazywa ... tak jakos wschodnio ??
mam nadzieje, ze z tym imieniem sie identyfikuje. U mnie imie Ziutek prawie nie bylo uzywane; celowo - wolalam go smarkul albo maluch, i przychodzil !!
Misia swego czasu tez ladnie przychodzila na wolanie: smarkul ! a teraz zawsze ma swoje zdanie na temat przychodzenia ...

wielkie dzieki - ponownie - za zamieszczenie fotek
pozdrawiamy (Oczko i Plamka spia kamiennym snem, po tej przerazajacej wedrowce tramwajowo-samochodowej po miescie ..)
zo

Zowisia

Post » Sob wrz 13, 2008 22:08

Zosiu, a dr Garncarz coś mówił na temat tej uszkodzonej powieki u Poli?

Tweety

Post » Sob wrz 13, 2008 22:38

No oczywiscie - z tym szlam do niego. Juz zdaje relacje (nie pisalam tu, bo opisalam w watku o Dr Garncarzu):
u obu smarkul jest zrosniecie trzeciej powieki z workiem spojowkowym. Mozliwa korekta operacyjna - np przy sterylizacji, albo zostawienie jak jest, bo tak tez moze calkiem dobrze funkcjonowac.

Oczko ma ten problem powazniejszy, Plamcia mniej wyrazny, ale u obu jest to bardzo wyrazne. Dostalam lek i recepte, bedziemy plukac oczy codziennie po kilka razy :/ ... Cale stado zreszta ma dostawac te krople.
A tak trudno mi je polapac ...

Lysiny na skorze po tych jakichs ropniach czy cos to tez dzielo herpesa
Dr stwierdzil, ze to jeden ze standardowych objawow. Nie pytalam czy zarosna, bo wyglada ze nie na to ma szans (u Oczka). Ale nic nie widac
wiec problem wlasciwie jest zerowy.

Podfruwajki pozdrawiaja .. wlasnie nadchodzi pora jakiejs przegryzki ?
a potem chyba beda szalenstwa ...
zo

Zowisia

[poprzednia][następna]