Hej, Vivaldi,
Przejrzałam twardy dysk i znalazłam namiary kilku wątków, które mogą Ci pomóc.
Wielu z Forumowiczów Rokcafe, przynajmniej tych którzy wygłaszają swoje opinie na ten temat, nie jest zwolennikami rozmnażania kotków rasowych poza związkami. Tzn. bez zabiegania o rodowody. Wielokrotnie ten temat już wałkowano, na wielu forach.
Polecam Ci szczególnie zapis dyskusji toczącej się niegdyś na forum
www.koty.pl. Wątek zatytułowany jest :
zdumiewające ogłoszenia, i ma ponad setkę postów. Łatwo go znajdziesz.
Kopalnią wiedzy dla osób pragnących dowiedzieć się więcej o rodowodach i hodowlach są następujące wątki:
na kotach.pl.:
koty bez rodowodów
rodowodowe kotki
WYSTAWA "PSEUDO"- nie pamiętam dalszej części tytułu wątku, ale też łatwo znaleźć, pisany wielkimi literami. Polecam zwłaszcza ten właśnie wątek. Wyjątkowo konkretny. Sporo info o związkach.
Na Rokcafe polecam:
Wątek hodowlany ( z linkami do stron związków)
Rodowód
Wizyta w hodowli kotów i moje z niej wrażenia - ciepły, fajny wątek opisujący bardzo dobrze prowadzoną hodowlę.
Znajdziesz je przez wyszukiwarkę.
Vivaldi, czy Ty mieszkasz w domku z ogrodem? Śmiertelność pod kołami paskudna sprawa. Często można wielu wypadkom zapobiec stosując odpowiednie zabezpieczenia.
Informacje o tym są na stronie głównej Rokcafe, w folderze pod takim właśnie tytułem:
Zabezpieczenia może uda Ci się coś wykorzystać.
Dobrze, że dołączyłeś do Forum! Ludzie mają tu duże doświadczenie z chorobami kotów, potrafią również doradzić dobrych vetów. Nie zawiodą w potrzebie
ana.