[Białystok 2]60 kociaków i nowe nędze :(:( s.97

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 10, 2008 5:57

Ania i Krzyś jak czytam o Waszej Tosieńce to aż łzy w oczach... Biedna kruszynka, mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy a te dni będą tylko niemiłym wspomnieniem. Trzymam mocne kciuki za dziewczynkę oraz za Was - byście nadal mieli tyle energii i głęboko wierzyli, że będzie ok.

aga&2 mi najbardziej przypadło do gustu ostatnie logo z czarnym szkrabkiem.

Erin i 1969ak nie martwcie się prędzej czy później kotki sie oddadzą, jeśli nie telefonicznie to na Mruczeniu.
Obrazek
Mruczę wiec jestem...
Obrazek Obrazek

MonikaG

Od: Sob maja 06, 2006 12:27

Post » Śro wrz 10, 2008 6:46

Mi się podoba pierwsze :roll:

Jak dziś w domku było smutno, cicho, kotki nie biegały i nie rozrabiały :lol: z drugiej strony błogi spokój :lol:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro wrz 10, 2008 6:56

ten pierwszy z czerwonym kocykiem najbardziej rzuca sie w oczy :)

no nie wiem jak z tym mruczeniem.... tempo jakies takie zawrotne tego wszystkiego, wiem ze i kociakow duzo jest, ale obawiam sie czy ty tak dlugo pociagniesz Aga na takich obrotach?...

melba

Od: Wto lis 16, 2004 12:50

Post » Śro wrz 10, 2008 7:07

Aga&2, wszystkie fotki są piękne, ale najabrdziej mi się podobają pierwsza i ostatnia.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro wrz 10, 2008 7:20

aga&2 pisze:

Dzwoniło do mnie kilka osób ws kotków. Poruszenie jak rzadko. Ale może być różnie ... Bo jedna pani chciała 2 całkiem rude - ma obejrzeć kotkowo, pan chciał 2-3 na wieś,ale jeszcze go nie odpytałam dokładnie. Pani chciała biało rudą kotkę - tą odesłałam na kozłową. Próbowałam "sprzedać jej" Rubika, ale stwierdziła, że właśnie tam wcześniej dzwoniła...

No właśnie Rubika nie chciała. Stwierdziła, że woli kotkę. Ona była z tego podwójnego ogłoszenia z bialystokonline. Podałam Twój tel. bo taki jest na kotkowie. W sprawie Rubika dzwoniła wczoraj jakaś Pani ale bardziej w celu "rozeznania rynku" niż konkretnie.

Ja głosuję za pierwszym obrazkiem.

aga&2 pisze:Ponawiam pytanie - czy w następną niedzielę MRUCZYMY?

Ja wstępnie się zgłaszam ale potwierdzę po weekendzie.

A Rubik nic sobie nie robi z tego, że ciągle nie ma domu. Szaleje z myszką, gania mi kota i rozpycha w łóżku. Fajny z niego miziasty traktorek :D

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro wrz 10, 2008 7:50

Smutno mi....
Nie ma już na ty świecie moich 2 puchatków: Mikusi i Dudusia.
Przybyły do mnie nieco zaniedbane 31.08.2008....
Były takie malutkie i takie spokojniutkie.
Cieszyłam się, myślałam, jakie to będą cudka kocie.
I nie ma!
Naprawdę, smutno....
A Filemon ma teraz tylko Tolę do ganiania.
Czuje się jakby był szefem tego gospodarstwa.
Stanowczo zbyt brutalnym w moim odczuciu.
Cóż, takie jest nasze i nie tylko nasze, życie.
Dziękuję KOCHANEJ, NIEZASTĄPIONEJ, NIESAMOWITEJ AGATCE za wsparcie, za wszystko.....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Śro wrz 10, 2008 7:58

Aga&2, ja równiez się wstępnie zgłaszam, na rano. Jeszcze też potwierdzę.

Jania, bardzo mi przykro :(

Erin

Post » Śro wrz 10, 2008 8:26

Zdjęcia są super :lol: Jednak te dwa przytulone koteczki to jest to.Co do mruczenia , jak będzie to na pewno się zjawimy z naszym czarnulkiem. To jest wyjątkowo spokojny kotek( oczywiście poza tym kiedy szaleje z Cffaniakiem) W porównaniu z nim to anioł. Miałyśmy nosa nadając mu takie imię . Podejrzewam że nasz Cfaniuś będzie naprawdę wielkim kotem.Mam oczywiście na myśli wzrost. :lol:

Vil46

Od: Nie kwi 20, 2008 16:27

Post » Śro wrz 10, 2008 11:33

Aniu i Krzysiu, wspaniała wiadomość :). Aż trudno uwierzyć jak bardzo Tosia się zmieniła. Super. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej, no i że nie wróci to co było...

Byłam dziś na przesłuchaniu w sprawie kotków z syfu z Bstoczku, widzę że dosyć sprawnie to wszystko idzie jak na razie.

A z fotek: ja głosuję na 2 przytulone buraski :)

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro wrz 10, 2008 14:30

A mi się podobają: pierwszy i te dwa kotki razem.

I także zgłaszam się tak wstępnie na mruczenie,jak coś.
A po mojego Szaraczka nikt się nie zgłasza, nie dzwoni...:(

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Śro wrz 10, 2008 18:30

Hmm...najładniejszy jest kotek z kocykiem i ostatni czarnulek.
Czy ktoś, kto nie ma akurat kota do oddania przyda się na Mruczeniu? ;)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro wrz 10, 2008 18:47

Beata, ja czekałam na domek dla Pumci miesiąc i też dopiero jutro będę mogła powiedzieć czy się udało. Chociaż z drugiej strony bardzo mi smutno :cry:

Erin

Post » Śro wrz 10, 2008 20:18

A ja mam pytanie czy może ktoś ma chęć pobyć w niedzielę na dniach otwartych TV Białystok ?? Imprezka jest od 11 do 17, potrzebuję dwie osoby od 14 do 17 czy jest ktoś chętny??

Cleo się strasznie nudzi, smutno jej bez towarzystwa :lol: tylko proszę tego nie brać za wolne jedno miejsce dla kotka :wink:

Kotka z Nowosielskiej ciachnięta, jeszcze dwie zostały :? może któraś się złapie, miejmy nadzieję ...

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro wrz 10, 2008 20:43

Janiu Bardzo nam przykro z powodu maluszków. Ale uszy do góry. Jest tyle kotków którym trzeba pomóc...
...i tyle ich jeszcze będzie...

1969ak Wybacz nie wiedzieliśmy że pieniążki są od Ciebie :) Bardzo dziękujemy. Na razie nie musimy z nich na szczęście korzystać. Jakoś sobie radzimy. :) Całe szczęście, że opieka nad Tosią jest możliwa namiejscu :)

Szałwiu My też mamy taką nadzieję :?

aga&2 Najładniejsze zdjęcia naszym zdaniem to 1 i 4. :)
Co do pieniążków -> napisaliśmy wyżej :) Bardzo dziękujemy :)

Ania i Krzyś

Od: Pon kwi 14, 2008 13:12

Post » Śro wrz 10, 2008 22:11

Biedna Jania - nie dość że zaraza to jeszcze musi opuścić tą piwnicę...
Nie wiem jeszcze czy nie trzeba przypadkiem czegoś tam sprzątnąć. Ktoś mógłby może pomóc (narazie hipotetycznie pytam,ale obawiam się, że w okolicach weekendu)

Beatko, nie martw sie. Szaraka wysłałam do Kącika Adopcyjnego. Może to pomoże.
Podpytaj plisss swoich znajomych (tych od wsi) czy nie mieliby chęci na czarnulka Jani (o ile nie zachoruje, oczywiście)? Fajny jest, niekiedy zębaty - głównie z sympatii, ale myszy będzie mordował jak ta lala (lepiej myszy niż Tolę) Mogę go zawieźć...

AniHili - pewnie, że się przyda. Iwona wprawdzie martwi się, że nie możemy Wam na zwierzakowe sprawy zajmować wszystkich weekendów :) ALe czegóż się nie robi dla sprawy :wink:
Ciocia nie wróciła przypadkiem z urlopu? Bo nawet jak Pumka się odda to będą dwie miłe kocice z Gospodarskiej - Tri i Szylkretka i ew. srebrna z syfu...

Iwona chciałaby zaprosić do TV nasze zwierzaki do Adopcji. Kto przyniósłby swoje ???- trza by pokazać, powiedzieć że fajne. Potem to wyemitują i... kto wie? Musi jutro dać znać czy zwierzaki będą...

Byłam dziś na kontroli ze ślepaczkami. Dwa z nich (króffka i Sreberko) rokują że oczki będą wyglądały nieźle. Problem chyba największy jest z Szaraczkiem chłopaczkiem - tam prawdopodobnie są zrosty. Trza by operować, ale p. doktor nie ma sprzętu. Można próbować w Warszawie. Ale to raczej problem estetyczny niż zdrowotny - a operowac zwierzaka po to żeby był ładniejszy to chyba przegięcie...
Musze jutro go jeszcze zanieść do p. doktor w Zwierzaku, ona widziała je jako pierwsza, może coś powie...

I w związku z tym dylemat mam moralny. Może coś poradzicie? Naświetlam problem:

Dzwonił wczoraj pan, chce 2-3 kotki na wieś. Do wczoraj mógłby tam pojechać Filemon- od Jani, ale teraz zaraza...
Teraz ew. największy kotek szaro -biały ze szpitala, czarny ze szpitala i ew. ten szaraczek z chorym oczkiem (p.Danusia wyjeźdża we środę i będzie trzeba je ewakuować i tak...)
Pan nie brzmi źle. Koty miałyby mieszkać w piwnicy domu, jest tam piec. Sypiają tam tez psy - dwa kundelki. Ponoć dostawałyby jeść :roll: ALe wiadomo - ja bym chciała, żeby były rozpieszczane i wogóle :roll:
No i ten szaraczek - w sumie p.doktor powiedziała, że można już odstawić leki bo niewiele zmienią... Panu nie przeszkadza chore oczko ale kropli zapuszczać też by pewnie nie zapuszczał.
I co ja mam zrobić???
Pamiętacie te tłumy chętnych na ostatnie ślepaczki...
Alternatywą dla niego jest powrót do piwnicy z której pochodzi,ale wiecie, on całkiem oswojony, kochany i tak dalej. Dziś jak je nosiłam to przy głaskaniu im się z radości ogonki zwijały w precelek :D

A tak wyglądają maluchy:
Krófffka:
Obrazek;Obrazek
Sreberko (widzicie precelek z ogonka?)
Obrazek;Obrazek
No i Szarak:
Obrazek;Obrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

[poprzednia][następna]