Kocie życie....u mnie....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 09, 2008 17:06

A tak ładnie ten watek się zaczął.
Mruczka zanim zaatakujesz znowu dziewczyny za strylki aborcyjne, napisz nam ile kociąt znalazłaś nieżywych i musiałaś pochować małych sponiewieranych ciałek. Ile kociaków i dorosłych kotów przywróciłaś do życia siedząc nocami przy nich, biegając po weterynarzach niejednokrotnie zaniedbując swoje własne potrzeby, ilu znalazłaś dom.
Mnie wystarczyło znalezienie moich dwóch kotów, jednej z wbitym prętem - do dzisaj jest kotem niestrawnym, nie może skakać ani biegać. Drugiego w wieku trzech dni (ślepy, z pępowina jeszcze)porzuciła matka, która się okociła koło naszej klatki. Przeniosła tylko cześć kociaków, tyle ile mogła wykarmić. I wiem, że najlepsze co można zrobić to ograniczyć populacje kotów i zadbać o te żyjące koło nas.
I wiem jak to trudna decyzja zrobić sterylizacje aborcyjna. Kastrowałam kotki i kocury na naszym osiedlu. Złapała się kotka w ciąży ile to czasu dyskutowałyśmy z wetka co będzie najlepsze dla niej, dla tej dzikiej, wychudzonej koteczki.
Masz prawo do swojego osądu i zdania, tylko proszę Ciebie nie porównuj sterylizacji aborcyjnej dzikiej kotki z aborcja ludzką, to jest zupełnie inny problem. To tak jak byś powiedziała, że pozwolić odejść ciężko choremu zwierzęciu = przeprowadzeniu eutanazji na ludziach.

I jako osoba już nie młoda proszę o zachowanie kultury w wypowiedziach. Moich studentów, przyszłych informatyków, od lat uwrażliwiam na nietykietę i kulturę zachowania się również w sieci. Anonimowy nie równa się bezkarny.
Tutaj wszyscy szanują życie zarówno zwierząt - nie tylko kotów jak ludzkie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto wrz 09, 2008 20:00

Niestety , nie jestem żadnym czyimś tam wcieleniem , od niedawna tu bywam i nigdy wcześniej mnie tu nie było ....nie miałam kociaka więc nie miałam jakoś potrzeby...... i wiecie to co pisałam to tylko moje myśli , wątpliwości....... i nic poza tym..... niestety dla kogoś kto widzi to pierwszy raz to napewno SZOK :cry: PRZEPRASZAM Pani profesor mam swoje zasady i wysoką kulturę osobistą ale chyba czasem każdemu nerwy......
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Wto wrz 09, 2008 20:05

Mruczka78 pisze:chyba czasem każdemu nerwy......

Jest opcja edytowania postów
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Wto wrz 09, 2008 20:07

Lepiej jak ten temat zostanie zakończony..... i tyle nie mam zamiaru z wszystkimi prowadzić wojny :roll: ja mam swoje zdanie takie jakie mam WY macie swoje i uszanujmy to......... :wink: ja nie zamierzam zmieniać waszych poglądów......
Obrazek

Mruczka78

Post » Wto wrz 09, 2008 20:08

Hannah12 pisze:Tutaj wszyscy szanują życie zarówno zwierząt - nie tylko kotów jak ludzkie.

:wink: Masz rację Haniu. Jakoś trudno to zrozumieć Mruczce..
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto wrz 09, 2008 20:15

No tak, chyba jednak trzymam sie poprzedniej tezy , tu sie dyskutować nie da i malo mnie obchodzi idea edukacyjna miau, Mruczko - daj sobie spokój 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto wrz 09, 2008 20:19

Chyba to zrobiłam MOSIU - ktosiu nie sądzisz , a może czytać nie umiesz????? :?
Obrazek

Mruczka78

Post » Wto wrz 09, 2008 20:20

Mruczka78 pisze:Chyba to zrobiłam MOSIU - ktosiu nie sądzisz , a może czytać nie umiesz????? :?

umiem, pisać tez poprawnie :wink:

moś

Post » Wto wrz 09, 2008 20:20

moś pisze:No tak, chyba jednak trzymam sie poprzedniej tezy , tu sie dyskutować nie da i malo mnie obchodzi idea edukacyjna miau, Mruczko - daj sobie spokój 8)

Mosiulku, niestety, zgodzę sie..Mruczka chyba wcale nie czyta tego,co się tu pisze o kotach, tylko robi osobiste wycieczki. Ani razu się nie ustosunkowała.A zdjęć Jany oczywiście nie zauważyła.Bo po co. Istotnie-szkoda czasu. :roll: :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto wrz 09, 2008 20:21

CASICA nie podglądam erotomaniaków 8O tylko śledziłam Ciebie chwilke 8) :D
Obrazek

Mruczka78

Post » Wto wrz 09, 2008 20:22

Mruczka78 pisze:Chyba to zrobiłam MOSIU - ktosiu nie sądzisz , a może czytać nie umiesz????? :?

Tiaa..Na to się odpowiada..
Moś-Ktoś.. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto wrz 09, 2008 20:24

kalair pisze:
moś pisze:No tak, chyba jednak trzymam sie poprzedniej tezy , tu sie dyskutować nie da i malo mnie obchodzi idea edukacyjna miau, Mruczko - daj sobie spokój 8)

Mosiulku, niestety, zgodzę sie..Mruczka chyba wcale nie czyta tego,co się tu pisze o kotach, tylko robi osobiste wycieczki. Ani razu się nie ustosunkowała.A zdjęć Jany oczywiście nie zauważyła.Bo po co. Istotnie-szkoda czasu. :roll: :roll:

Może daj Mruczce wyjść na prostą - trochę próbuje.... Spokojnie.
Marcelibu

Post » Wto wrz 09, 2008 20:24

Widziałam zdjęcia , widziałam :cry: :oops:
Obrazek

Mruczka78

Post » Wto wrz 09, 2008 20:25

kalair pisze:

widzialam ze nie ustosunkowala sie do nich, dlatego to napisalam.Ludzie sie staraja wytlumaczyc obrazowo, Jana sie naprawde postarała- chyle czoła ale trafia to niestety w mur a muru glową nie przebijesz :?

moś

Post » Wto wrz 09, 2008 20:25

Marcelibu DZIĘKUJE
Obrazek

Mruczka78

[poprzednia][następna]