Kocie życie....u mnie....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 07, 2008 12:25

Muszę jeszcze o czymś napisać , kiedyś przeglądając inne strony natrafiłam..... na coś co już zupełnie odebrało mi siły i to do wszystkiego .... nie sądziłam że takie rzeczy się wyprawia...może jestem za bardzo wrażliwą duszą i żyłam chyba w innym świecie , a to wszystko mnie normalnie przeraża . STERYLKI ABORCYJNE.......pewno znów wywołam tornado wystąpień ale nie mogę jakoś pozbierać myśli po odwiedzeniu tej strony co to się już wyprawia..... odezwą się tutaj obroncy schronisk zdaje sobie z tego sprawę.... ale jak zezwalamy na coś dla mnie tak potwornego to nie dziwmy się , że tylu nienarodzonym dzieciom odbiera sie prawo do życia......
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Nie wrz 07, 2008 12:39

Mruczka78 pisze:Muszę jeszcze o czymś napisać , kiedyś przeglądając inne strony natrafiłam..... na coś co już zupełnie odebrało mi siły i to do wszystkiego .... nie sądziłam że takie rzeczy się wyprawia...może jestem za bardzo wrażliwą duszą i żyłam chyba w innym świecie , a to wszystko mnie normalnie przeraża . STERYLKI ABORCYJNE.......pewno znów wywołam tornado wystąpień ale nie mogę jakoś pozbierać myśli po odwiedzeniu tej strony co to się już wyprawia..... odezwą się tutaj obroncy schronisk zdaje sobie z tego sprawę.... ale jak zezwalamy na coś dla mnie tak potwornego to nie dziwmy się , że tylu nienarodzonym dzieciom odbiera sie prawo do życia......

Pewnie wywołasz tornado wystąpień, ale na ten temat napisano już bardzo wiele na tym forum... Widzę, że ruch pro life już nie tylko wśród ludzi się obraca, ale i w kręgu zwierząt. Ten zabieg często ratuje życie kocicy i sprawai, że nie urodzą się kocięta, którym oczy wypłyną potem od kk, nie umrą na pp, ani roztrzaskane o ścianę przez jakieś psychola, nie rozjedzie ich samochód i nie umrą z głodu, ani z wielu innych przyczyn, których nie chcę mi się już nawet wymieniać...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=75 ... sc&start=0 przeczytaj może zrozumiesz dalczego wiele osób wybiera taką drogę...
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Nie wrz 07, 2008 12:52

na forum jestem od niedawna ale wiele czytałam napewno nie wszystko jeszcze ale ..... to samo co napisałaś można odnieść do nienarodzonych dzieci...że nie umrą z głodu ... że psychopata ich nie skrzywdzi...że nie będą chorować .... że dom dziecka im nie będzie groził... że całe życie w nim spędzą bo kto będzie je chciał.....???? i tysiące że nie.... że nie ....... wiele by tu napisać .....ale poprostu nie mieści mi sie to w głowie.....
Obrazek

Mruczka78

Post » Nie wrz 07, 2008 13:05

Porównanie dość kontrowersyjne...
Lepiej pewnie topić narodzone już kocięta, albo zakopywać żywcem, albo niech je rozjedzie samochód...
O aborcji u ludzi nie będę się wypowiadać, moje zdanie na ten temat zachowam dla siebie, ale mimo występujących coraz częściej przypadków bestialstwa wśród ludzi względem ludzi nie sądzę, żeby można to byłoby porównywać.
Jak często na drogach i poboczach leżą ciałka rozjechanych kotów, jak dużo niechcianych miotów jest zabijanych w bestialski sposób, jak dużo ich trafia do schronisk, jak niewiele z nich przeżywa, jak wiele bólu i cierpienia towarzyszy im często przez bardzo krótkie życie, jak dużo ciężarnych kocic jest wyrzucanych na ulicę, jak dużo w końcu kotów i kociaków umiera z głodu i chorób.
Do końca życia zapamiętam jak dziewczyny z MT (Uschi) pisały o chloraczkach, małych kociaczkach, uratowanych z piwnicy zasypanej chlorem, zaglądam czasem do wątków Jany i jopop i widzę jak ciężką pracę one wykonują jak się poświęcają i nie ma się co dziwić, że jak ktoś się napatrzy na tyle cierpienia i kociego nieszczęście to sterylizuje aborcyjnie, gdy tylko może, gdy tylko zdąży...
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Pon wrz 08, 2008 19:48

Mruczko78 tak, jednak wydaje mi się, że to prowokacja.

Ale tak na wszelki wypadek, o ile to co zobaczyłaś nie odebrało Ci zupełnie sił, zawsze możesz dołączyć do jakiejś żwawej, dobrze zorganizowanej grupki prolajfowców. Ustawisz się z nimi pod Sejmem, z transparentem dotyczącym ochrony kociego życia poczętego, a po wszystkim wrócisz do domu, oraz na forum, z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku :wink:

Pozbawiona sił, po przeczytaniu tego wszystkiego, oddalam się do innych zajęć.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon wrz 08, 2008 20:01

Mruczka78 pisze:Muszę jeszcze o czymś napisać , kiedyś przeglądając inne strony natrafiłam..... na coś co już zupełnie odebrało mi siły i to do wszystkiego .... nie sądziłam że takie rzeczy się wyprawia...może jestem za bardzo wrażliwą duszą i żyłam chyba w innym świecie , a to wszystko mnie normalnie przeraża . STERYLKI ABORCYJNE.......pewno znów wywołam tornado wystąpień ale nie mogę jakoś pozbierać myśli po odwiedzeniu tej strony co to się już wyprawia..... odezwą się tutaj obroncy schronisk zdaje sobie z tego sprawę.... ale jak zezwalamy na coś dla mnie tak potwornego to nie dziwmy się , że tylu nienarodzonym dzieciom odbiera sie prawo do życia......

Hehehe, znakomicie Cię rozumiem. Kiedyś mi nerwy puściły i wdałam się w niezłą forumową awanturę :wink: Do dziś mam uraz do żółtego koloru 8) Ale w tematach sterylek aborcyjnych już się nie wypowiadam :wink:
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Pon wrz 08, 2008 20:21

Mruczka78 pisze:STERYLKI ABORCYJNE.......pewno znów wywołam tornado wystąpień ale nie mogę jakoś pozbierać myśli po odwiedzeniu tej strony co to się już wyprawia..... odezwą się tutaj obroncy schronisk zdaje sobie z tego sprawę.... ale jak zezwalamy na coś dla mnie tak potwornego to nie dziwmy się , że tylu nienarodzonym dzieciom odbiera sie prawo do życia......

Owszem, na "coś tak potwornego" jak sterylki aborcyjne nie powinniśmy się zgadzać. Ale oczywiście powinniśmy zaakceptować topienie, zakopywanie żywcem, śmierć głodową, morderstwa dokonywane przez zwyrodnialców, przewlekłe choroby kończące się wyniszczeniem organizmu i śmiercią... Wszystko to lepsze od sterylki aborcyjnej, prawda?

Mruczko - chociaż czasem pomyśl, zanim napiszesz coś, delikatnie mówiąc, pozbawione sensu. Myśl - to naprawdę nie boli.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon wrz 08, 2008 20:34

nie zamierzam stać pod sejmem i VEGA36 zawsze myślę nad tym co piszę.... jednak zauważyłam pewne zjawisko tutaj u WAS moi mili jeżeli ktoś ma inne poglądy od WAS wszystkich nie bełkocze w kółko jednego i tego samego to go poniewieracie wyśmiewacie wszyscy muszą jednym tonem wtórować czuje się tu czasem jakbyście byli przesiąknięci na wylot tym swoimi poglądami każdego innego osobnika jak nie nawrócicie na swoje tory myślenia to juz jest zle :twisted:
Obrazek

Mruczka78

Post » Pon wrz 08, 2008 20:41

Nikt Cię nie wyśmiewa. Raczej ubolewa.. Ale myśl , myśl dalej.. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon wrz 08, 2008 20:42

Wy nie musicie jechać pod sejm.... wy nawracacie ludzi tutaj i myślicie iż spełniacie idealnie swój obowiązek pod sejmem kto by WAS słuchał... 8O
Obrazek

Mruczka78

Post » Pon wrz 08, 2008 20:44

niektóre poglądy są w człowieku od małego więc niektórych rzeczy nie jest w stanie zmienić nawet wasza mocna nawiedzona grupa :?
Obrazek

Mruczka78

Post » Pon wrz 08, 2008 20:51

Mruczka78 pisze:nie zamierzam stać pod sejmem i VEGA36 zawsze myślę nad tym co piszę.... jednak zauważyłam pewne zjawisko tutaj u WAS moi mili jeżeli ktoś ma inne poglądy od WAS wszystkich nie bełkocze w kółko jednego i tego samego to go poniewieracie wyśmiewacie wszyscy muszą jednym tonem wtórować czuje się tu czasem jakbyście byli przesiąknięci na wylot tym swoimi poglądami każdego innego osobnika jak nie nawrócicie na swoje tory myślenia to juz jest zle :twisted:

Primo: Czy Ty naprawdę nie potrafisz posługiwać się kropką i przecinkiem? Sorry, ale podstawówka się kłania.

Secundo: Tak to jest, kiedy gdzieś wypisuje się herezje. To mniej więcej to samo, jak byś na forum entuzjastów mercedesów napisała, że wszystkim mercedesom należy przebijać opony, bo mają brzydkie felgi (tego samego typu bzdura).

Tak więc - jeżeli nie znasz tematu, nie powinnaś zabierać głosu.

vega013

Post » Pon wrz 08, 2008 21:00

jeżeli nie podoba Ci się mój styl pisania nikt Ci tutaj nie kazuje bywać :twisted: i zgrywać nie wiadomo kogo DRAŻNISZ mnie
Obrazek

Mruczka78

Post » Pon wrz 08, 2008 21:02

a to swoje PRIMO i SECUNDO wsadz sobie gdzieś a każdy chyba ma możliwość napisać to co uważa a nie bełkotać w kółko to co WY
Obrazek

Mruczka78

Post » Pon wrz 08, 2008 21:30

Mruczka78 pisze:a to swoje PRIMO i SECUNDO wsadz sobie gdzieś a każdy chyba ma możliwość napisać to co uważa a nie bełkotać w kółko to co WY

Chyba nikt tutaj nie pisał tak prymitywnie... Naprawdę podstawówka się kłania - stworzyłaś "swój styl" z powodu braku wiedzy, którą dysponuje dziesięciolatek :roll:

Proponuję usunięcie Mruczki78 z forum za (delikatnie mówiąc) brak elementarnej kultury i zaśmiecanie forum obraźliwymi zwrotami :evil:
Ostatnio edytowano Pon wrz 08, 2008 21:43 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

[poprzednia][następna]