Przygody Kociej Bandy Drombo vol. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 07, 2008 13:16

Właśnie doczytałam (ślepa chyba jestem), że mała miała lewatywę, ta krew może być spowodowana przez obtarcie (i najpewniej tak było właśnie).
Ja też kiedyś zasiałam panikę jak zobaczyłamo ślad krwi u mojego kota na qpalu, a okazało się, że po prostu uformował sobie takie dużego i twardego qpala, że było to otarcie mechaniczne.
Przydatny do oceny jest wtedy kolor tej krwi, czy to jasna krew, czy taka przetrwaiona.

Jestem osobą dmuchającą na zimne, tak na wszelki wypadek... wolę wiedzieć i wykluczyć najgorsze niż potem żałować
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Nie wrz 07, 2008 13:21

hydra_pl pisze:Właśnie doczytałam (ślepa chyba jestem), że mała miała lewatywę, ta krew może być spowodowana przez obtarcie (i najpewniej tak było właśnie).
Ja też kiedyś zasiałam panikę jak zobaczyłamo ślad krwi u mojego kota na qpalu, a okazało się, że po prostu uformował sobie takie dużego i twardego qpala, że było to otarcie mechaniczne.
Przydatny do oceny jest wtedy kolor tej krwi, czy to jasna krew, czy taka przetrwaiona.

Jestem osobą dmuchającą na zimne, tak na wszelki wypadek... wolę wiedzieć i wykluczyć najgorsze niż potem żałować

też właśnie o tym myślałam, że to przez gruszkę. krwi było parę jasnych smużek, Tż stwierdził, że to wygląda jak dżem :roll: :lol: i tak pójdę jutro na bank do wetki, mam rzut beretem do świetnej babki, też wolę dmuchać na zimne - zwłaszcza przy takim maleństwie i zerowym doświadczeniu w opiece nad aż takim maluchem :)

No i się spytam przy okazji, o co chodzi z tym drżeniem przy jedzeniu (2 razy się jej to na razie zdarzyło 8O )

Ajszus - widziałam wszystkie! :D :D Przesłodki jest i bardzo mi się podoba jego imię :lol:

vadee

Od: Wto lis 01, 2005 7:20

Post » Nie wrz 07, 2008 13:26

vadee pisze:
Ajszus - widziałam wszystkie! :D :D Przesłodki jest i bardzo mi się podoba jego imię :lol:
imię z racji jego wielkich uszu - ma je jak Gizmo z "Gremlinów" :)

a, wlasnie dodalam 2 nowe :)
[link=http://www.suwaczek.pl/][image noborder]http://www.suwaczek.pl/cache/eac1b196ae.png[/image][/link]

ajszus

Od: Nie sie 03, 2008 11:24

Post » Nie wrz 07, 2008 13:30

Zaraz zobaczę :D :D

i jeszcze jedno z sesji laptopowej 8) (ulubione miejsce do spania i spacerowania, zawsze uda jej się wcisnąć taki skrót klawiszowy, o którego istnieniu nie miałam pojęcia, albo włączyć równie nieznany mi program/funkcję 8O )

PRZYTUUUUUUUUL!!! Obrazek

Miniówka naprawdę wyciąga łapki jak chce się przytulić :love:

vadee

Post » Nie wrz 07, 2008 13:36

vadee pisze:Zaraz zobaczę :D :D

i jeszcze jedno z sesji laptopowej 8) (ulubione miejsce do spania i spacerowania, zawsze uda jej się wcisnąć taki skrót klawiszowy, o którego istnieniu nie miałam pojęcia, albo włączyć równie nieznany mi program/funkcję 8O )

PRZYTUUUUUUUUL!!! Obrazek

Miniówka naprawdę wyciąga łapki jak chce się przytulić :love:

Tak mi sie Twoja mala podoba ze po prostu sie napatrzec nie moge :oops: Moze zrobimy Miniowko-Gizmy? ;-) Moj Gremlin jak daje buzi to obejmuje lapkami moja twarz - i lizac tym szorstkim jezorem wydaje z siebie dziwne dzwieki :P
[link=http://www.suwaczek.pl/][image noborder]http://www.suwaczek.pl/cache/eac1b196ae.png[/image][/link]

ajszus

Post » Nie wrz 07, 2008 13:44

ajszus pisze:Tak mi sie Twoja mala podoba ze po prostu sie napatrzec nie moge :oops: Moze zrobimy Miniowko-Gizmy? ;-) Moj Gremlin jak daje buzi to obejmuje lapkami moja twarz - i lizac tym szorstkim jezorem wydaje z siebie dziwne dzwieki :P

to byłyby koty, które wreszcie - w imieniu całego gatunku - zdobyłyby dominację nad światem :twisted: :twisted:

Miniówka też nas z Tż regularnie czyści - mi ręce i twarz, Tż'towi zawzięcie czesze jęzorkiem włosy na nogach :lol: :lol:
Ale mycie siebie idzie jej jeszcze w średnio skoordynowany sposób :roll: :lol:

vadee

Post » Nie wrz 07, 2008 17:29

Pchełkowe zabawy Miniówką przeszły ewolucję od lania, przez podgryzanie, zaczepianie, lizanie po głowie aż do...

Obrazek

aż w końcu nie wytrzymały i padły sobie w objęcia :lol:
ObrazekObrazek

kompozycja nóżkowo-ogonkowa: Obrazek

vadee

Post » Nie wrz 07, 2008 17:38

O rany! :lol:
Vadee, Ty jej nie możesz oddać! 8O :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie wrz 07, 2008 17:49

O Matko, w zyciu czegos takiego nie widzialam :) Twoje koty sa przeslodkie :D

ajszus

Post » Nie wrz 07, 2008 17:51

to juz jest milosc :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Nie wrz 07, 2008 20:17

prawda???
jestem w niej strasznie zakochana i wcale nie chce jej oddawać :(
pożyjemy, zobaczymy :twisted:

vadee

Post » Nie wrz 07, 2008 20:19

Cudne! :1luvu:
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Nie wrz 07, 2008 20:22

ja moje znajdy tez mialam odchowac i oddac, teraz jak ktos o tym wspomni mam ochote oczy mu wydrapac :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Nie wrz 07, 2008 20:28

vadee pisze:prawda???
jestem w niej strasznie zakochana i wcale nie chce jej oddawać :(
pożyjemy, zobaczymy :twisted:

A kto Ci każe? :twisted: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie wrz 07, 2008 20:32

agul-la pisze:ja moje znajdy tez mialam odchowac i oddac, teraz jak ktos o tym wspomni mam ochote oczy mu wydrapac :D

no wlasnie!
Tż się dziś trochę zacietrzewił, że była umowa, bla bla... teraz ciągle mowi o oddaniu jej, a z drugiej strony patrzy na nią maślanym wzrokiem i rozpieszcza :twisted:
Obrazek

vadee

[poprzednia][następna]