Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
galla pisze:A Marchewa dostaje jakieś leki na nerki?
Nie wiem, jakie to są, ale chyba jakieś się podaje, ni tylko kroplówki.
Marcelibu pisze:galla pisze:A Marchewa dostaje jakieś leki na nerki?
Raczej nie za wiele. Pilnuje się poziomu fosforu, diety i poziomu mocznika oraz kreatyniny. W lżejszych stanach podaje się lekko moczopędne środki (ziołowe). I tyle - nie ma specjanie żadnych opcji. Fortekor jeszcze...na obniżenie ciśnienia w miedniczkach nerkowych. Ale on obniża ciśnienie w ogóle - u mnie kot całą dobę nie schodził z kanapy. Nawet na siku.
aga9955 pisze:Marcelibu pisze:galla pisze:A Marchewa dostaje jakieś leki na nerki?
Raczej nie za wiele. Pilnuje się poziomu fosforu, diety i poziomu mocznika oraz kreatyniny. W lżejszych stanach podaje się lekko moczopędne środki (ziołowe). I tyle - nie ma specjanie żadnych opcji. Fortekor jeszcze...na obniżenie ciśnienia w miedniczkach nerkowych. Ale on obniża ciśnienie w ogóle - u mnie kot całą dobę nie schodził z kanapy. Nawet na siku.
Teraz nie mozemy połączyc epo i fortekoru bo to leki ktore zle wspołgraja...tylko kroplowki i leki moczopedne....nic wiecej nie mozemy zrobic
galla pisze:ech, myślałam, że są jakieś leki
A Ipakitine? Wyczytałam, że to preparat wspomagający, ale czy jakoś by nie wspomógł tych nerek? Chyba, że są jakieś obwarowania dotyczące jego stosowania. Ja tylko tak pytam i strzelam, bo na leczeniu nerkowców to ja się nie znam, anemia jest mi znacznie "bliższa".
AlkaM pisze:Ile kicia wazy i ile EPO dostala?
Czy juz wiadomo jaki ma poziom fosforu? Przy wysokim koty nie maja apetytu i czuja sie zle. Co ona je? Duzo w tej karmie fosforu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia i 39 gości