[Białystok 2]60 kociaków i nowe nędze :(:( s.97

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 07, 2008 9:17

Wczoraj, w sobotę pożegnałam się z MIKUSIĄ, puchatką. Odjechała z Agą. Trudne są rozstania, zwłaszcza z niektórymi kotkami. A ja naprawde pokochałam. Taka maleńka, takie cudeńko miłe!
I znowu serce płacze.... Tak, tak....
Będę tęskniła i będę chciała usłyszeć, jak się ułożyło jej życie...
Została trójeczka:
niesforny FILEMON,
TOLA, która na długo zagościła u mnie
i malusieńki puchatek DUDUŚ.
Co ich czeka - nie wiadomo?...
Miłej niedzieli MIŁOŚNIKOM KOTKÓW!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Nie wrz 07, 2008 9:35

Jania, jestem z Tobą. Wiem, że to trudne, ale niestety, nie możemy wszystkich zatrzymać. 3maj się mocno i miłej niedzieli!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie wrz 07, 2008 9:45

Erin niestety Pani wczoraj zadzwoniła i stwierdziła, że narazie się wstrzyma z adopcją kotka. Może za jakiś czas .... trudno ...

Niebieska pojedzie do mieszkania w bloku, będzie miała za towarzysza jamnika :lol: i młodą 16 letnią Pańcię. Wiedzą, że na początku będzie trudno bo Niebieska jest ''trudnym'' kotem, chodzi własnymi ścieżkami, do ręki nie podchodzi chyba że złapie się ją to wtedy się rozluźnia i mruczy, tak naprawdę to próbowałam Pania nieco zniechęcić do Niebieskiej ale się nie dała, zobaczymy jakby coś nie tak to w następnym tygodniu melba jedzie do Wawy to ją zabierze :wink:

Dziś odebrałam już 5 telefonów i wszyscy chcą Niebieską, dwie osoby zastanowią sie nad innym kotkiem, obejrzą dokładnie kotkowo :roll:

Czyżby coś ruszyło
:wink:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Nie wrz 07, 2008 11:18

Janiu, kicia dobrze trafiła. Ja bym się tam sama chętnie przeprowadziła:) Piękny dom, ogród. Dwóch rozsądnych synów (w tym maturzysta), kicia bardzo się podobała. Ja wprawdzie z pewną nieśmiałością patrzyłam na piękne skórzane fotele, ale powiedzieli, że fotele są dla ludzi (i dla kotów)
Ich poprzednia kotka nie była sterylizowana i 2 razy miała małe, żyła 13 lat. Ale po krótkim wyjaśnieniu dlaczego warto sterylizować byli jak najbardziej za. Na wszelki wypadek podpisałam umowę. Telefony wysyłam mailem.

Erin, na kotkowo napisała bardzo fajna pani ws Twojej Pumci.
Cyt.:
"szukam czarnego kota -plec obojetna.Mam domek z ogrodkiem, 3 dzieci.Kot
| nie ma byc zabawka dla dzieci a kolejnym domownikiem :)"

I po mojej odpowiedzi napisała:

" Mielismy kotke ale jakis czas temu odeszla ...w domu smutno i pusto. Byla kocieciem wychodzacym a sasaidow ale nastepna bedzie tylko i wylacznie domowym kotkiem
| Mysle ze zdecydujemy sie na ta wysteryzlizowana. Posiada ksiazeczke
zdrowia?
| Tylko kotka przejac mozemy dopiero po 15 wrzesnia, gdyz od 11 mamy miec gosci a po co kotka stresowac wieksza iloscia ludzi..
Nie wiem czy pisalam ze nie mamy auta i transport do Lipna bylby mile
widziany?
Jak cos jeszcze powinnam napisac to prosze mnie uswiadomic :)"

Ale oczywiście jest "ale" - pani mieszka w Lipnie, tj spory kawałek za W-wą w stronę Gdańska. Co o tym myślisz?

Dziś Tomasz oddał swoją białą kotkę. Przyjaciółce pani, która adoptowała oczkową Niunię od Szałwii. Tomaszowi dom się mega podobał, a nie jest łatwo go zadowolić :)
Więc został u niego tylko jeden czarnulek. Ale za to wynalazł wczoraj 5-cio tygodniowego malusia czarnulka, pojechał do P.Ani, do kompletu z jej butelkowym dzieciaczkiem....
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie wrz 07, 2008 12:34

aga&2 pisze:Wysłałam tez do tych, których maile wyłuskałam. wieszajcie, jako i ja wieszam :D

Ja zaraz na pw napiszę swój i proszę o przesłanie. Zorientowałam się w mojej spółdzielni mieszkaniowej, na tablicach ogłoszeń zawieszonych na klatkach każdy może powiesić ogłoszenie. Tyle, że musi być cyt. "przyzwoite" 8O

A w sprawie Rubika cisza. Zaczynam podejrzewać, że przynoszę mu pecha, przecież wcześniej rudzielce schodziły jak przysłowiowe świeże bułeczki.

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Nie wrz 07, 2008 14:27

O Matko, nie mam pojecia kiedy uda mi sie nadrobić
te zaległosci - tyyyyyle stron :oops:

Wczoraj zadzwoniła Kasia:
znalazła takiego oto chłopaczka:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Trzyma go w domu. Napisała o nim tak:
"myśle ze ma on ok 1.5 miesiąca i jest chlopczykiem (o ile dobrze sprawdzilam) i jest bardzo madry:)"
Prosi, zeby pomóc znaleźć mu DOBRY DOM

I jeszcze jedno PILNE:
Mamy zaproszenie na następną niedzielę do
TVP Białystok w godz. 11 - 16. Mają wtedy dzień otwarty.
W sumie rozmawiałam tak szybko, ale chyba jakos
wiążą ten dzień otwarty ze zwierzętami, bo ma byc Alpi i weterynarz.
Zapytam jak zadzwonię.

I chcą, żebyśmy sobie przy okazji pozbierali do skarbonki.
Sa obiecanani popularni ludzie białostockiej TVP do zachęcania.
Sądzę, że warto skorzystać. Bo przy okazji i powiedziec cos bedzie mozna :)
Skoro jesteśmy zakoceni, to może spróbować szukać na tych wejściach antenowych?
Bo, że możemy szukac wsród zwiedzaczy, to oczywiste.
Tylko trochę obawiam się, żebyśmy nie wpadli z deszczu pod rynnę :roll:

Dlatego PILNIE potrzeba:
1. 4-6 osób na 14-09 w godz. 10:30 -13:30 i 13:30:16:30
(po 3 osoby na zmianę). Młodziezy przy okazji bedzie mozna
zobaczyc TVP od kulis i pokazac sie w wejsciach na zywo :)
Kto chetny? Prosze pisac na PW do mnie lub do Moni albo Agi
2. Potrzeba 2 stroje zwierzakowe - teatr lalek nie ma odpowiednich.
Pomyslcie, proszę, gdzie jeszcze mozna szukać i znaleźć :)
Pozdrawiamy
ObrazekObrazekObrazek

Iwona&Wiki

Od: Nie lut 04, 2007 9:48

Post » Nie wrz 07, 2008 18:29

Niebieska i Puśka pojechały 8)

Rodzinka fajna, kotki miały spokojną podróż, Pani w niebieskiej zakochana :D A w domu panuje błogi spokój...
Ostatnio edytowano Nie wrz 07, 2008 18:58 przez monia3a, łącznie edytowano 1 raz

monia3a

Post » Nie wrz 07, 2008 18:32

Monia3a, dziękuję za wiadomość. Trochę szkoda, ale jeśli pani sama nie wie czego chce, może to i dobrze. Nie bardzo mam ochotę ryzykować.

Aga2, cieszę się, że w końcu coś się ruszyło, termin jak najbardziej pasuje, kicia była odrobaczana i książeczkę też dałoby się wyrobić, bo to wszystko jest odnotowane w komputerze w lecznicy, ale niestety transportu zapewnić nie mogę, bo go nie posiadam :(

Erin

Post » Nie wrz 07, 2008 18:58

Erin może trzeba poszukać transportu na wątku transportowym, do Wawy czasem jeździ melba i stamtąd można juz szukać dowozu do tego Lipina a może Pani by podjechała do Wawki ...

A w sprawie Rubika cisza. Zaczynam podejrzewać, że przynoszę mu pecha, przecież wcześniej rudzielce schodziły jak przysłowiowe świeże bułeczki.

1969ak napewno nie przynosisz, ostatnim czasem sporo było rudzielców i ludzie się nasycyli :wink: i tak pisałaś, że TŻ nie odda go przed wekeendem więc skoro niedziela się kończy trzeba mu intensywniej szukac domeczku :roll:

monia3a

Post » Nie wrz 07, 2008 19:10

Aga
Moja TRÓJECZKA ma się dobrze. Unidoxu niestety, nie mam i nie miałam więcej niż wtedy trzeba było.
Co prawda, Filemon ugryzł Tolę - nawet nie wiem, za co.
Chyba dlatego, że ona jest taka milutka, a on pełen złości i zawiści, gdy jakość tak dziwnie burczy i wydaje jakieś dźwięki bliżej przeze mnie nierozpoznawalne, no i gdy bije i gryzie współbraci kocich, to i mnie usiłuje pogryźć także. Brzydal jeden! Niewdzięcznik pospolity!
Nie wiem, jak trafić do jego jeszcze wszak małego serduszka?
Wiadomo, chłopisko kocie rośnie!
A chłop żywemu nie przepuści.... a juści.... :roll:
Kto to śpiewał? Pamiętacie?
Miłego wieczoru! :dance:

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Nie wrz 07, 2008 21:48

Oj Janiu ty to o tych kocich maluchach potrafisz napisać :D
Co z tym pacanem zrobimy?

Dostaliśmy pieniążki od [b]Niki
. Dzięki kocia ciociu :)

Kto jeszcze nie dostał papierowego ogłoszenia do powieszenia?[/b] a miałby ochotę powiesić?
Ja dziś zrobiłam wszelkie chyba możliwe allegro. Marcin p. Ani obiecał poumieszczać je we wszelkich innych internetowych miejscach.
Ja dziś miałam przemiły spacer pod kątem ogłoszeń - głównie Piasta, pałacowa, przyst. Nad Białką...

Erin, napisałam do pani, bo w znalazłam Lipno w 5 miejscach :roll: Zobaczymy co odpowie...

KTO SIĘ WYBIERZE DO TELEWIZJI???

I czy chcemy zrobić MRUCZENIE w niedzielę 21 września.
Ja będę na pewno :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon wrz 08, 2008 8:36

monia3a pisze:

1969ak napewno nie przynosisz, ostatnim czasem sporo było rudzielców i ludzie się nasycyli :wink: i tak pisałaś, że TŻ nie odda go przed wekeendem więc skoro niedziela się kończy trzeba mu intensywniej szukac domeczku :roll:

Szukamy, szukamy.

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pon wrz 08, 2008 12:40

Aga&2, ja też znalazłam kilka miejscowości o tej nazwie :roll:
A czy pani pisała coś więcej o sobie? Trochę się boję puszczać kicię tak daleko. Ale jeśli się nie uda, to może przyjadę na Mruczenie? Chętnie pomogę, a przy okazji może udałoby się znaleźć domek Pumci. Tylko daj mi znać gdzie tym razem będziecie organizować. No i ciekawe czy ta kobietka się odezwie.

Co do niedzieli, to jeszcze nie wiem do końca czy będę mogła.
Iwona, napiszę do Ciebie jak będę coś wiedziała.

Erin

Post » Pon wrz 08, 2008 16:09

Dziewczyny mam takie pytanie do Was - jeśli małej dopiero wychodzą przednie ząbki a boczne już ma to ile ona może mieć miesięcy? Domyślam się, że ma między 2 a 3 mies., ale staram się określić bliżej ile może mieć :)
Obrazek
Mruczę wiec jestem...
Obrazek Obrazek

MonikaG

Od: Sob maja 06, 2006 12:27

Post » Pon wrz 08, 2008 17:28

Mój Psotuś też ma taką klawiaturkę w tej chwili, a liczy sobie około 3,5 miesiąca :)

Erin

[poprzednia][następna]