» Pon wrz 08, 2008 12:35
Będzie mi bardzo miło Was poznać.Freja nie potrzebuje drapaka,tak myślę.Ona drapie dywan,nie niszczy go, a u Was będzie miała ogródek i drzewka,nawet może nie trzeba będzie jej tak często przycinać pazurków.Ale jeśli chcecie,to powinien być stabilny.Podobno fala jest świetna,ale ja tutaj nie doradzę,nie wiem.Generalnie to ona nie boi się niczego/przepraszam,odkurzacza/,lubi siedzieć na kolanach,ale wątpię,aby kiedykolwiek jechała samochodem.Po drodze sprawdzę,jak się zachowuje.Ze strachu mogłaby podrapać dziecko.Kiedy jednak wiozłam Edka,przytulony do mnie czuł się bezpieczniej i spał słodko,budził go tylko dźwięk telefonu.Freja dostała stronghold /26.o8/,który działa przez miesiąc,dlatego dostanie profilaktycznie coś na tasiemca,bo strongold zabija nicienie,a nie tasiemca.To tak na wszelki wypadek.Nie przerażajcie się,jeśli w kupie będą jeszcze robaki,tak to działa.Ludziom nic nie grozi,moje koty nie będą odrobaczane,wetka twierdzi,że nie ma na razie takiej potrzeby.Amidala może być bezpieczna również.Piszę tak dokładnie,bo nie chcę,abyście wpadli w panikę.Pewno przez robaki bolał ją brzuszek i nie chciała być tam głaskana,powoli ją z tym oswajam.Ona je wszystko,rybę też,chociaż jak ma wybór...Moja siostra twierdzi,że powinna nazywać się Fleja,bo okropnie ciapie jak pije wodę lub śmietanę/tę uwielbia/.Żaden z moich kotów tak nie chlapał.Myślę też,że najlepiej położyć ją zaraz po przyjeździe w miejscu,gdzie chcielibyście,aby spała.Ona to jakoś zapamiętuje,potem sama wybiera ,ale najczęściej wraca do pokazanego jej najpierw.Trzeba też pokazać jej kuwetkę,będzie pod drzwiami miauczeć,że chce wyjść.Czasem zdarza się,że pierwszy raz kot zrobi w miejscu niedozwolonym.Jest jeszcze zdezorientowany.Mojej Meli to się zdarzyło.Zmoczyłam papier toaletowy w jej siusiu,do kuwety i zrozumiała.To znowu tak na wszelki wypadek,bo aż taka FLEJA to ona nie jest,ale kto kota zrozumie?Freja czasem nie ma ochoty być na rękach,nie drapie,ale pokazuje,że chce zejść.To naturalne.Lubi ludzi,ale wet nie mieści się,niestety w tej kategorii.