Bombilla ma DOM!!! :D :D :D gratulujemy dokocenia, mb!!! :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 03, 2008 19:40

Artystyczne zdjęcia :)
I modelki nad wyraz fotogeniczne.

Pozdrawiamy wszystkie koteczki i życzymy spokojnych dni. :)

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Śro wrz 03, 2008 20:39

Znowu zaniedbanie wątku :?
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw wrz 04, 2008 19:21

anna09 pisze:Znowu zaniedbanie wątku :?

Kupowałam nową kanapę - dla kotów (jeśli weźmie się pod uwagę, kto najwięcej z niej korzysta :lol: )
A to oznaczało 2,5 doby wyjęte z życiorysu: wielogodzinne czekanie na transport, przenoszenie i ustawianie mebli tak, żeby dało się wnieść nową kanapę i na drugi dzień wynieść starą, wielokrotne sprzątanie, odpakowywanie nowej kanapy z folii i tektury itp. itd. no i szaleństwo kotów, które miały zdezorganizowane życie :lol:
Na szczęście wszystkie te trudy już za nami, a nowa kanapa, czy raczej tapczan rozkładany, spodobał się wszystkim :D Szczególnie Bisi i Kasi, które przetestowały go zaraz po wniesieniu :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw wrz 04, 2008 20:16

No, ja myślę, że to naważniejsze, żeby mebel podobał się jego głównym użytkownikom. :lol:
Pozdrawiam wszystkie kotki, kanapowe i nie. :)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt wrz 05, 2008 10:43

Mam nadzieję na zdjecie nowej kanapy dla kotów :D

kciuk

Post » Pt wrz 05, 2008 18:02

Ja też właśnie szukam dużego łóżka, bo moja jedna połówka, a druga dla moich dzieci! :D
Muszę kupić całą sypialnię, ale jak popatrzyłam na ceny...8O 8O 8O

Czekamy na zdjęcia kanapy, testowanej przez Twoje dziewczynki! :D

Zasyłam cieplutkie pozdrowionka dla Was wszystkich! :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt wrz 05, 2008 19:08

Ja też czekam na zdjęcia nowej kanapy wraz z jej głównymi użytkownikami :D Mb, nie bądź taka i podziel się z nami Waszą radością :wink:
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Post » Sob wrz 06, 2008 14:53

Oto więc: sobotni fotoreportaż kanapowy :lol:

Koty na nowej kanapie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Powyższe zdjęcia dobitnie świadczą o tym, że kanapa została zakupiona dla kotów :lol:

Kropcia tarza się:

Obrazek Obrazek Obrazek

Starsze panie nadal śpią smacznie:

Obrazek Obrazek Obrazek

Gdy koty spały, pańcia wystrzygła w całości tak zwany trawnik:

Obrazek Obrazek

A oto nasza najbliższa okolica - jaki widać, nie jest to odludzie :lol:

Obrazek Obrazek

mb

Post » Sob wrz 06, 2008 17:01

Po pierwsze - bardzo przytulne, ciepłe kolory - nie ma się co dziwić, że dziewczynom odpowiadają ;)
Po drugie - oż kurka! Toż Ci się sąsiedzi do ogródka gapią? 8O

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob wrz 06, 2008 20:20

mb pisze:Koty na nowej kanapie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Powyższe zdjęcia dobitnie świadczą o tym, że kanapa została zakupiona dla kotów :lol:

Niestety! :lol:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob wrz 06, 2008 21:36

Bardzo ładną kanapę kupiłaś dziewczynkom :D Ale trzeba było od razu kupić dla siebie jakiś dmuchany materac lub karimatę :lol:
Zdjęcia super! Widać, że trafiłaś w gusta koteczek :D Pewnie marzyły o takim ślicznym i wygodnym miejscu do spania :D
Trawnika masz całkiem sporo... oj, jak Ci go zazdroszę :oops: I nic to, że sąsiedzi do niego zaglądają. Przecież nie wchodzą :P

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłej niedzieli oraz przesyłamy mizianki ślicznym koteczkom :D

anna09

Post » Nie wrz 07, 2008 12:26

Trawnik jest dla kotów, od zaglądania go przecież nie ubędzie, no nie?

Ale z kanapą trafiłaś idealnie w gusta użytkowniczek! :lol: :lol: :lol:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Nie wrz 07, 2008 18:34

Obrazek
Pięknie :!: Może fotel się zwolni? :wink:
Obrazek
Mam zapędy ogrodnicze, pokopałabym w tym ogródku, oj pokopała :oops:

kciuk

Post » Nie wrz 07, 2008 19:50

Potwierdzam - kanapa sprawdziła się w 100%, jeśli nie więcej :lol:

Bisia na kanapie tylko bywa, nadal JEJ fotel jest dla niej najważnieszy :lol:

Jeśli chodzi o otoczenie, to tutaj wszyscy sobie nawzajem zaglądają do ogródków i na balkony. Jednak najzabawniejsze jest to, że duża liczba mieszkańców w ogródkach i na balkonach oraz w mieszkaniach przy otwartych oknach, na cały głos prowadzi sprzeczki i awantury małżeńskie ( po których następuje także publiczne godzenie się :smiech3: ) i rodzinne, wychowywanie dzieci, rozmowy telefoniczne przez komórkę (w mieszkaniach prawie nie ma zasięgu :smiech3: ), wszelakie imprezy tak, że często mam wrażenie, że żyję w komunie hippisowskiej :ryk:

Co do kopania w ogródku, to nie jest to taka prosta sprawa. Gdy się wprowadzałam, teren był porośnięty wysoką trawą i nie byłam świadoma, że pod trawą jest on w takim stanie, w jakim został po zakończeniu budowy. Ja sama wstępnie wykopałam z niego (przypominam - 60 m kw.) grubszy gruz i kamienie, które wypełniły worek o pojemności 120 litrów. Drobnego gruzu zostało jeszcze sporo - utrudnia on kopanie.
Oprócz tego ziemia, która się tu znajduje jest strasznie gliniasta i ciężka, więc będzie musiała być wymieszana z dość dużą ilością ziemi lżejszej i bardziej żyznej. Do tego wszystkiego teren jest nierówny, pełno jest mniejszych i większych dołków, w związku z czym odległość od powierzchni ziemi do góry garażu pod spodem zmienia się od 50 do 30 cm, co także powoduje konieczność przywiezienia dodatkowej ziemi, żeby móc to wszystko wyrównać.
A ze względu na Kropcię i Bisię, które uważają, że w lecie potrzeby naturalne najlepiej jest załatwiać na łonie natury :lol: mogę mieć tu tylko trawnik z kilkoma krzewami. Żadne kwiatowe grządki nie wchodzą w grę :lol:

mb

Post » Nie wrz 07, 2008 20:28

Ja tylko na chwilkę wpadam pożegnać się przed wyjazdem. Oczywiście będę do was zaglądać, ale nie przez najbliższy tydzień :(

Pozdrawiam serdecznie i proszę w nadchodzącym tygodniu codziennie wymiziać i wycałować ode mnie Twoje dziewczynki :D

anna09

[poprzednia][następna]