25 'PERSÓW, BARDZO WAŻNE - do DT i DS - str. 55.. zajrzyjcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 04, 2008 19:50

No to po kolei..

- kot nr 8 pojedzie na dt do Poznania - do przyjaciółki Małgosi of Filipa.. Będzie sam, domek poświęci mu dużo więcej czasu niż mogłaby to zrobić truskawa144..
Truskawa, mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe..
Ale ponieważ przeczytałam w Twoim poście:

truskawa144 pisze:. Albo po prostu przyślijcie mi tego który Waszym zdaniem będzie miał największe problemy ze znalezieniem DS z powodu wieku lub właśnie np. wady zgryzu.
Jestem specjalistką od mission impossible :wink:

to pozwoliłam sobie podjąć powyższą decyzję..

- Emiś, zapiszę Cię na jednego kota ale jesli pozwolisz, poczekajmy chwilę.. Zobaczymy ile i które pojadą do Poznania..
Jesli któryś z tych, o które prosiłaś, znajdzie dobry, domowy tymczas, to jednak chyba to bedzie lepsze rozwiązanie niż hilton..
Ale tak jak napisałam, niech wyjasni się Poznań, dobrze?

-
gimpus pisze:Witam trafiłam tutaj z polecenia graty z chaty.
Chetnie przygarnelabym kota- czarnego- jest mi obojetne czy kot czy kotka jesli beda po zabiegach. W domu mam 3 dzieci, byla tez kotka dachowiec ale odeszla od nas ... ;( i w domu pusto....

Skąd jesteś?
Oczywiście adopcja bedzie możliwa pod podanymi przez nas warunkami..
Skąd jesteś?
Czy zgodzisz sie na wizytę przedadopcyjną?

- AgaPap, wpisuję Cię na kotę nr 11.. :D

-
marttha pisze:hej bardzo bym chciala takiego kociaczka... nie wazna plec i masc..chociaz podobaja mi sie siwe..i najlepiej jaby byly male tak do 3 miesiecy..prosze o odpowiedz jak moglabym go odebrac jesli jestem z zielonej gory.. czy to jest na miejscu?

Takich maluchów nie ma.. Jesli chcesz starszego kota, to poproszę o zgodę na wizytę przedadopcyjną.. :)

-
Wilga2006 pisze:Wybaczcie, ale ja siedzę na wsi i bez dostępu do internetu. Dopiero doczytałam, że akcja przyjazdu kotów do Warszawy jest w dniu dzisiejszym. Ja mieszkam 100km od Warszawy. Dzisiaj mogłaby go przywieźć Ania Tygrysiczka, ale od piątku do poniedziałku nie.
Nie wiem czy kotek dla mnie pojechał, czy z powodu braku kontaktu z mojej strony - nie. Jeżeli pojechał proszę SMS-em (692677335) z kim powinnam się skontaktować i jak.

Za chwilę wyślę Ci na pw nr telefonu.. Zadzwoń prosze do mnie.. :)

-
wydra pisze:Aamms miała skorygować liczbę kotów w tytule: 9 - I tura "z bagażnika" + 15 kotów przywiozła demi = 24 koty (+ 3 koty: staruszkę kotkę i 2 kocury: staruszek i kulawy) zabrała córka.

Zaraz skoryguję.. :D

- Avian, jak wizyta przedadopcyjna?
I powiedz mi prosze, które koty zabierasz w sobotę do Poznania?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw wrz 04, 2008 19:57

Nie ma problemu aamms. Jeśli rudy ma widoki na stały dom w Poznaniu to jestem jak najbardziej za :) W taki razie pytanie: czy jakikolwiek kot jedzie do mnie?

truskawa144

Od: Czw mar 25, 2004 3:35

Post » Czw wrz 04, 2008 20:04

truskawa144 pisze:Nie ma problemu aamms. Jeśli rudy ma widoki na stały dom w Poznaniu to jestem jak najbardziej za :) W taki razie pytanie: czy jakikolwiek kot jedzie do mnie?

Zajrzyj do pierwszego postu..
Przed chwilą wprowadziłam zmiany..
No i jak z transportem?

aamms

Post » Czw wrz 04, 2008 20:11

Aamms dopisz na pierwszej stronie kotkę nr 4. W niedzielę odbiorę ją z Poznania.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw wrz 04, 2008 20:12

Widzę,że zostały:
12. Czarna kotka, podej. ciąży. X2. (jutro sterylka!) - czeka na dt albo ds
13. Czarna kotka, X3 - czeka na dt albo ds
16. Czarny, klapnięty, wzdęty?, Y3 - czeka na dt albo ds
17. Czarny, zrudziały. Y4 - czeka na dt albo ds

Nie pamiętam czy ktoś pisał coś o kotce nr 13,mogę wziąć jeśli jest "wolna".
Kotka 12 jest po sterylce więc ma chyba większe pole manewru.
Kotka 16 się trochę boję,gdyby było wiadomo co mu jest i że to nic zaraźliwego również mogę wziąć,tak samo jak kotka 17.
O matko... No dobra,więc ja chcę kotkę 13 :lol: Ale widzę,że Ty aamms podejmujesz decyzję i się najlepiej orientujesz więc ew. oddeleguj po prostu któregoś do mnie i tyle. Tylko daj mi znać czy i który kot do mnie przyjedzie żeby mogła zacząć szukać transportu.

truskawa144

Post » Czw wrz 04, 2008 20:12

AgaPap pisze:Kobiety jak się pokłócą to nie odzywają się miesiącami, a fececi dadzą sobie w razie czego po ryju a potem to jeszcze wspólnie pójdą na piwo. :mrgreen:

Ale tak nas stworzono, że my uczuciowe jesteśmy 8O .

no to ja chcę na piwo :lol:
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Czw wrz 04, 2008 20:14

truskawa144 pisze:Widzę,że zostały:
12. Czarna kotka, podej. ciąży. X2. (jutro sterylka!) - czeka na dt albo ds
13. Czarna kotka, X3 - czeka na dt albo ds
16. Czarny, klapnięty, wzdęty?, Y3 - czeka na dt albo ds
17. Czarny, zrudziały. Y4 - czeka na dt albo ds

Nie pamiętam czy ktoś pisał coś o kotce nr 13,mogę wziąć jeśli jest "wolna".
Kotka 12 jest po sterylce więc ma chyba większe pole manewru.
Kotka 16 się trochę boję,gdyby było wiadomo co mu jest i że to nic zaraźliwego również mogę wziąć,tak samo jak kotka 17.
O matko... No dobra,więc ja chcę kotkę 13 :lol: Ale widzę,że Ty aamms podejmujesz decyzję i się najlepiej orientujesz więc ew. oddeleguj po prostu któregoś do mnie i tyle. Tylko daj mi znać czy i który kot do mnie przyjedzie żeby mogła zacząć szukać transportu.

To w takim razie zobaczymy co wyjedzie do Poznania i potem będziemy myśleć, ok?

aamms

Post » Czw wrz 04, 2008 20:14

mirka_t pisze:Aamms dopisz na pierwszej stronie kotkę nr 4. W niedzielę odbiorę ją z Poznania.

ok, już dopisuję.. :D

aamms

Post » Czw wrz 04, 2008 20:17

aamms pisze:To w takim razie zobaczymy co wyjedzie do Poznania i potem będziemy myśleć, ok?

A mam inne wyjście :lol: ? Wolałabym raczej wiedzieć wcześniej.
Chyba,że już rozdysponowałaś wszystkie koty to pisz śmiało.

truskawa144

Post » Czw wrz 04, 2008 20:26 koty

Nasze 4 koty na tymczasie w W-wie: wydry i aamms:
04.09- piszę z pamięci, bo moje zapiski zostały u doktora (brakowało nam rąk:)))):
- badanie ogólne
- odrobaczenie: Biomectin (dodatkowo działa na świerzbowca)+ Anipracit - w iniekcji (rozmawiłam teraz z demi - koty u Niej mają robale że aż strach - poleciłam powyższe odrobaczanie w iniekcji),
- X zwana Dychą - badanie krwi - profil nerkowy + testy, antybiotyk: Clamoxyl + Tolfedyna - przeciwzapalnie, kroplówka podskórna z Catosalem, fatalny stan zapalny w paszczy z martwica wargi dolnej włącznie,
- czyszczenie uszu + Oridermyl, szacunkowy wiek Dychy.... 10 ... lat (to tak apropos "młodych kotów w W-wie" :? - waga 1,30 kg, na szczęście je!
- oczy: Difadol + po 10 min. Tobrex - 3 x dz.
- przejrzenie zębów: Dycha pilnie do czyszczenia kamienia, usunięcia zębów i leczenia martwicy na wardze dolnej - po stanie zapalnym
- niebieski - jest wnętrem jednojajowym - pilnie do zabiegu wyłuskania jądra, zęby? - do sprawdzenia, czy kły nie są bolesne - waga 4,00 kg (największy), pozostałe dwa czarne: kocur i kotka - waga ok. 2,00 kg.

05.09:
- strzyżenie 3 kotów (tylko Złotka ma futro w porządku) u weta + zęby Dychy (po decyzji weta - wyniki badań krwi) + jak załatwię na jutro - zabieg wyłuskania jądra niebieskiego ze strzyżeniem.
c.d.n.
08.09:
okulista u nas

Generalnie:
KOTY są bardzo zaniedbane i zabiedzone - wymagają wielu badań diagnostycznych (krew, testy), zabiegów chirurgicznych (sterylizacja, kastracja, usuwanie zębów, kamienia) oraz pielęgnacyjnych.
Powinny widzieć się z internistą, stomatologiem, okulistą, fryzjerem (cito!) itd...i mieć gwarancję dobrego żywienia i dbałości o ich odrastające futra, leczenia świerzbowca usznego, chorych oczu (Herpes?) oraz zmarnowanego uzębienia , o dziwo badania krwi dobre lub niezłe.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Czw wrz 04, 2008 20:27

truskawa144 pisze:
aamms pisze:To w takim razie zobaczymy co wyjedzie do Poznania i potem będziemy myśleć, ok?

A mam inne wyjście :lol: ? Wolałabym raczej wiedzieć wcześniej.
Chyba,że już rozdysponowałaś wszystkie koty to pisz śmiało.

Ja też nie mam innego wyjścia.. :? :)
Jeszcze coś zostało ale lista kotów do Poznania jest jeszcze otwarta..
Dlatego czekam..

aamms

Post » Czw wrz 04, 2008 20:36

Po sprawdzeniu domu przez Avian, kotka nr 2 jedzie do sous_sol do Poznania.. :D

aamms

Post » Czw wrz 04, 2008 20:38

Wydra przepraszam jeśli Cię uraziłam tym komentarzem o młodych kotach, dziesiątkę szacowano na kilka miesięcy a nie na 10 lat...Wogóle wszystkich przepraszam, jeśli czujecie się urażeni.

sous_sol

Od: Pon wrz 01, 2008 20:09

Post » Czw wrz 04, 2008 20:44

aamms pisze:Po sprawdzeniu domu przez Avian, kotka nr 2 jedzie do sous_sol do Poznania.. :D

Tylko pytanie do demi -
czy kotka nr 2 jest po sterylce?

aamms

Post » Czw wrz 04, 2008 20:45

wydra, dzięki za sprawozdanie o naszych tymczasach..
Nawet nie zdążyłam się za to zabrać.. :oops:
A dzięki Tobie już nie muszę.. :D

aamms

[poprzednia][następna]