Patrolek pojechał do domu! U siebie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 03, 2008 22:17

Ale okolice bywają różne. Jeśli teren jest ogrodzony, a właściciel jest z kotem, to myślę, że nic złego stać się nie może. Ja też biorę mojego kota do ogródka mojego dziadka i tam spuszczam ze smyczy. Chodzi sobie po ogrodzonym porządnie ogrodzie, ja mam go cały czas na oku i jest ok.
I w tych warunkach to mu gwarantuje bezpieczeństwo.
Widzę dużą różnicę między wypuszczaniem kota samopas, do tego w mieście, a wyjściem razem z kotem do porządnie ogrodzonego ogrodu.

Ada, jeśli masz wątpliwości, to poproś którąś z dziewczyn o wizytę u myszy.
Bo przecież ciągnie się ta sprawa już jakiś czas, mysza już od jakiegoś czasu oferuje dom - warto, żeby Patrol wreszcie znalazł się w domu!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw wrz 04, 2008 7:37

Najlepiej byłoby zorganizowac taką wizytę w przyszłym tygodniu nie później jak do czwartku (w piątek wyjeżdżam). I tak będzie taka wizyta potrzebna a po co potem jak już Patrolek wyzdrowieje miałby dalej u kogoś siedzieć ? tym bardziej że chyba za bardzo w warszawie nie miałby u kogo skoro nadal nie ma dla niego DT :cry:
Obrazek Obrazek

mysza_87

Od: Sob sie 09, 2008 8:26

Post » Czw wrz 04, 2008 8:14

Anuk pisze:
Ada, jeśli masz wątpliwości, to poproś którąś z dziewczyn o wizytę u myszy.
Bo przecież ciągnie się ta sprawa już jakiś czas, mysza już od jakiegoś czasu oferuje dom - warto, żeby Patrol wreszcie znalazł się w domu!

Świetny pomysł :D .
Marcelibu

Post » Czw wrz 04, 2008 9:22

Nie znam nikogo z Łodzi, ale napisałam do znajomej, żeby choć jakiś kontakt znaleźć i by któraś z dziewczyn mogła się z myszą_87 umówić.

I na razie żadnych potencjalnych domków tymczasowych... :( :( :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw wrz 04, 2008 9:29

Ada - załóż po prostu wątek: Łódź/Pabianice, prośba o sprawdzenie domku.
I na pewno ktoś się znajdzie - ostatnio z orchidką sprawdzałyśmy domek w Pruszkowie dla dziewczyny, której nie znamy - właśnie, dzięki takiemu wątkowi.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw wrz 04, 2008 11:59

Dziewczyny, napiszcie dokładnie (ja jakoś nie mogę się doczytać, może dlatego, że śledzę w pośpiechu) od kiedy do kiedy jest potrzebny DT dla Patrolka. Może to jakoś rzuci się w oczy i pomoże podjąć decyzję potencjalnym opiekunom.

Po 14/15 ma mieć zdejmowane śruby i ew. jeżeli wszystko będzie ok mógłby pojechać do Myszy..
Tak?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw wrz 04, 2008 12:27

Wiecie co,ja mieszkam w bloku i kota nie wypuszczę za próg.Pamietam jednak dom babci,kota tam nie było,ale nie wyobrażam sobie,żeby siedział w domu,kiedy w pogodne dni okna i drzwi pootwierane,siedzimy wszyscy pod drzewem,ogromny ogród,podwórko,okolica spokojna.Myślę,że przy zachowaniu elementarnych zasad bezpieczeństwa może dom wychodzący być znakomity.Obowiązkowo samorozpinająca się obróżka z identyfikatorem,wychodzenie pod nadzorem,kot wykastrowany.W domu też może być niebezpiecznie,jedna kotka majtnęła ogonem w palnik gazowy,na szczęście byłam obok,już dwa koty zacisnęły sobie łapki o zabawkę na gumce,nigdy nie bawią się już tym,jak są same w domu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 04, 2008 18:17

joshua_ada pisze:Nie znam nikogo z Łodzi, ale napisałam do znajomej, żeby choć jakiś kontakt znaleźć i by któraś z dziewczyn mogła się z myszą_87 umówić.

już jestem :)

Mysza, gdzie Ty mieszkasz tak dokładniej? to baaardzo wstępne pytanie przedadopcyjne ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 04, 2008 18:21

Georg-inia pisze:
joshua_ada pisze:Nie znam nikogo z Łodzi, ale napisałam do znajomej, żeby choć jakiś kontakt znaleźć i by któraś z dziewczyn mogła się z myszą_87 umówić.

Mysza, gdzie Ty mieszkasz tak dokładniej? to baaardzo wstępne pytanie przedadopcyjne ;)

dzięki, Inguś :1luvu:

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Czw wrz 04, 2008 20:39

Georg-inia pisze:

Mieszkam w Pabianicach - w dzielnicy domków jednorodzinnych przy wyjeździe w stronę Chechła I
W przyszłym tygodniu będę w Łodzi w Galerii Łódzkiej w godzinach około południowych, ale nie wiem jeszcze dokładnie którego dnia, gdyby było to wygodniejsze miejsce na spotkanie.
Chyba że wizyta przedadopcyjna ma być bezpośrednio w miejscu, gdzie Patrolek będzie mieszkać, to zapraszam do siebie :P
Obrazek Obrazek

mysza_87

Od: Sob sie 09, 2008 8:26

Post » Czw wrz 04, 2008 21:08

Georg-inia, mysza_87 - dziękuję. Mam nadzieję, że to wszystko ułoży się pomyślnie dla Patrolka.

Postaram się go niedługo odwiedzić, ale nie wiem czy dowiem się czegoś więcej o terminie zdjęcia. Niby mam czekać do 10-tego na decyzję.

Kaprys2004 pisze:Dziewczyny, napiszcie dokładnie (ja jakoś nie mogę się doczytać, może dlatego, że śledzę w pośpiechu) od kiedy do kiedy jest potrzebny DT dla Patrolka. Może to jakoś rzuci się w oczy i pomoże podjąć decyzję potencjalnym opiekunom.

Po 14/15 ma mieć zdejmowane śruby i ew. jeżeli wszystko będzie ok mógłby pojechać do Myszy..
Tak?

Dom tymczasowy potrzebny "na wczoraj" - teraz Patrol siedzi w klatce, a równie dobrze mógłby być już w domku pod warunkiem podawania antybiotyku. Potem musiałby jeszcze wrócić do kliniki na ponowną operację wyjęcia usztywnienia.
A co do dlaszych terminów?..... Czekamy, co los Patrolkowi przyniesie - niech będzie pomyślny! :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw wrz 04, 2008 21:19

Joshua_ada,rozumiem,ze się martwisz,chciałabyś jak najlepiej dla Patrolka.Życzę,aby nowy domek spełnił Twoje oczekiwania.Kotkowi zaś,aby znalazł tam to swoje kocie szczęście,którego tak długo było mu brak.Kciuki.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 04, 2008 21:26

Hmm w dzielnicy domkow jednorodzinnych patrol zawsze jest poządany:)!!!!
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw wrz 04, 2008 21:54

Ja też mieszkam w domku i koty wychodzą do ogrodzonego ogrodu pod kontrolą. Taki dom dla Patrolka to bardzo dobry dom. Oby jak najszybciej trafił do swojego domku
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt wrz 05, 2008 7:22

dostałam już PW od Myszy, okolice okołopołudniowe u mnie raczej odpadają, bo ktoś musi na kocie żarcie tyrać ;) ale mogę się przejechać po pracy do Pabianic, daleko nie jest. Szczegóły spotkania ustalę z Myszą, mam do niej telefon :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]