Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mruczka78 pisze:oj tak na wsi niestety tak jest ..... topienie... normalnie ochyda...a im i tak to nie przeszkadza a gdzie ich SUMIENIA.....ciekawe czy się z tego spowiadają.... i czy dostają rozgrzeszenie???
kitkowa pisze:Czy teraz z kolei mi sugerujesz, że powinnam czuć się nieswojo?? Nie czuję się tak.. jak łajdaczka![]()
Myślisz, że kiedy wysterylizujesz koty w schroniskach i w ciepłych domach to zlikwidujesz cierpienie bezdomnych zwierząt? Przede wszystkim powinny być sterylizowane te bezdomne. Odpowiedzialny opiekun jeśli nie wysterylizuje swojego kota, to nie pozwoli zrobić krzywdy jego potomstwu.
Nie jestem w stanie na teraz wymyślić ci projektu legislacyjnego, nazwanego przeze mnie, kontrolowanego rozmnażania, ale chodziło mi o rozród pod nadzorem weterynarza i znaną, czytelną dalszą drogą życia potomstwa.
I resztę swoich przekonań podtrzymuję; nie będę ich powtarzać do znudzenia. Takie ortodoksyjne podejście, jakie wg mnie ty prezentujesz Waniu, kojarzy mi się z kotem jako yorkiem w kamizelce i kokardą na czubku głowy, a nie z kotem - symbolem wolności i niezależności.
kitkowa pisze:Mosiu, przeczytaj wszystkie moje posty.
Zadaję w nich dużo pytań bo wg mnie jeden radykalny osąd, jaki pojawił na początku tego wątku, nie pozwala widzieć z innych perspektyw.
I w końcu wychodzę na drugiego po Mruczce "pseudohodowcę" lub klienta pseudohodowcyHistorię mojego kocurka też w nich opisałam.
moś pisze:kitkowa pisze:Mosiu, przeczytaj wszystkie moje posty.
Zadaję w nich dużo pytań bo wg mnie jeden radykalny osąd, jaki pojawił na początku tego wątku, nie pozwala widzieć z innych perspektyw.
I w końcu wychodzę na drugiego po Mruczce "pseudohodowcę" lub klienta pseudohodowcyHistorię mojego kocurka też w nich opisałam.
przeczytam, ustosunkowalam sie tylko do kawalka twojej wypowwiedzi,bo mnie zastanowila ale byc moze jet wyrwana z kontekstu twoich pogladow
kitkowa pisze:od tego momentu moje posty będą dokładnie moderowane![]()
kitkowa pisze:Z tego co orientuję się, rzetelni tymczasowi opiekunowie - w ten sposób oddają znajdy do adopcji.
Greta_2006 pisze:"Dobry człowiek" nie utopił...
casica pisze:Greta_2006 pisze:"Dobry człowiek" nie utopił...
Kocham dobrych ludzi - nie utopił, nie zakopał, nie uśpił. Dał szansę -wypuścił na wolność
Użytkownicy przeglądający ten dział: Wojtek i 82 gości