Bombilla ma DOM!!! :D :D :D gratulujemy dokocenia, mb!!! :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 27, 2008 18:08

Moje starsze panie nie szarpią firanek, a wspinanie się po nich nikomu nawet nie przychodzi do głowy. To już nie ten wiek :lol:
Natomiast musiałam skrócić firanki tak, aby odległość od podłogi wynosiła 30 cm, żeby nie zasłaniały kotom widoku na ogródek :lol:
Gdy były długie, co chwilę ktoś się szamotał z firanką, nie mogąc sobie z nią poradzić. Toteż ja, także co chwilę, musiałam podchodzić do okna i któremuś kotu odsłaniać widok :lol: A odkąd firanki zostały skrócone, mam święty spokój :D

Ale jak można obgryzać pazurki przez firankę - tego nie potrafię sobie wyobrazić :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro sie 27, 2008 20:11

Dzięki dziewczynkom masz za krótkie firany, ale za to nie poszarpane :D

A jak Wam idzie testowanie karm? :wink:

Pozdrawiamy Waszą piatkę i przesyłamy mnóstwo mizianek grzecznym dziewczynkom :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw sie 28, 2008 13:47

mb pisze:Natomiast musiałam skrócić firanki tak, aby odległość od podłogi wynosiła 30 cm, żeby nie zasłaniały kotom widoku na ogródek :lol:
Gdy były długie, co chwilę ktoś się szamotał z firanką, nie mogąc sobie z nią poradzić. Toteż ja, także co chwilę, musiałam podchodzić do okna i któremuś kotu odsłaniać widok :lol: A odkąd firanki zostały skrócone, mam święty spokój :D

Czego sie nie robi dla wygody koteczkow! :ryk:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sie 29, 2008 19:48

A co tutaj taka cisza? :(
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Post » Pt sie 29, 2008 21:46

anna09 pisze:A co tutaj taka cisza? :(

No, cóż...człowiek pracujący ma teraz trochę mało czasu na pisanie :lol:
Poza tym, co usiądę, to stęskniona Kasia włazi mi w ramiona i koniec z pisaniem :lol:
No i ostatnio niewiele - na szczęście - się dzieje. Może z wyjątkiem tego, że dodatkowo jestem zajęta załatwianiem wielu spraw, których nie mogłam załatwić, wtedy, gdy nie pracowałam.
A dziewczyny - jedzą z apetytem, wysypiają się, a deszczowy kot (Kropcia) spędza dzisiejszy deszczowy wieczór pod tują :lol:

mb

Post » Sob sie 30, 2008 7:47

Witaj MB dziękuję za link będę mogła coś poczytać w wolnej chwili i napisać :wink: ciesze się że znów pracujesz to ważna rzecz gdy można wyjść z domu do ludzi choć muszę przyznać że nie zawsze ma to plusy ludzie potrafią nieraz tak skrzywdzić a wtenczas zosają nam już tylko UKOCHANE ZWIERZAKI :1luvu:

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Sob sie 30, 2008 7:49

ja też mam problem z długimi firanami i dziękuje że tu u Ciebie znalazłam coś na ten temat POZDRAWIAM :love: :wink: :D

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Nie sie 31, 2008 14:21

Mruczka78 pisze:Witaj MB dziękuję za link będę mogła coś poczytać w wolnej chwili i napisać :wink: ciesze się że znów pracujesz to ważna rzecz gdy można wyjść z domu do ludzi choć muszę przyznać że nie zawsze ma to plusy ludzie potrafią nieraz tak skrzywdzić a wtenczas zosają nam już tylko UKOCHANE ZWIERZAKI :1luvu:

Swieta prawda!!!
Ja do pracy ide tylko pracowac, bo przyjazni tam nie mam. Jedynie szyderstwa, bo mam 8 kotkow. :cry:
Ale gdybym dostawala ze ZUS odpowiednia kwote, to nie musialabym pracowac. Tak to juz jest! :(

Pozdrawiam i zycze milego popoludnia. :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie sie 31, 2008 17:30

kasia86 pisze:
Mruczka78 pisze:Witaj MB dziękuję za link będę mogła coś poczytać w wolnej chwili i napisać :wink: ciesze się że znów pracujesz to ważna rzecz gdy można wyjść z domu do ludzi choć muszę przyznać że nie zawsze ma to plusy ludzie potrafią nieraz tak skrzywdzić a wtenczas zosają nam już tylko UKOCHANE ZWIERZAKI :1luvu:

Swieta prawda!!!
Ja do pracy ide tylko pracowac, bo przyjazni tam nie mam. Jedynie szyderstwa, bo mam 8 kotkow. :cry:
Ale gdybym dostawala ze ZUS odpowiednia kwote, to nie musialabym pracowac. Tak to juz jest! :(

Ja też w tej chwili pracuję wyłącznie dla pieniędzy, bo muszę odbić się od dna, po trwających ponad rok problemach z pracą.
Na szczęście z mojej czwórki nikt nie drwi: jakoś tak się szczęśliwie składa, że przebywam wśród osób, które same mają po kilka zwierząt, przeważnie ze schroniska lub zabranych z ulicy, więc moje koty ich nie dziwią.

A u nas nadal nudnawo - z czego oczywiście bardzo się cieszę :D

mb

Post » Nie sie 31, 2008 21:30

Za coś trzeba wyżywić siebie i kotki, więc pieniądze z pracy są potrzebne. Szkoda tylko, że większość zarobków w naszym kraju nie jest adekwatnych do cen panujących w naszych sklepach :(

Jaka nuda? Dzisiaj była piękna pogoda, więc pewnie korzystałyście z luksusu posiadania ogródka :D Tylko dlaczego nie ma zdjęć? Przecież zdjęcia w niedzielę zawsze były :roll:

Pozdrawiamy serdecznie Ciebie i przesyłamy buziaki dziewczynkom :D

anna09

Post » Pon wrz 01, 2008 8:06

mb pisze:Ja też w tej chwili pracuję wyłącznie dla pieniędzy, bo muszę odbić się od dna, po trwających ponad rok problemach z pracą.
Na szczęście z mojej czwórki nikt nie drwi: jakoś tak się szczęśliwie składa, że przebywam wśród osób, które same mają po kilka zwierząt, przeważnie ze schroniska lub zabranych z ulicy, więc moje koty ich nie dziwią.

A u nas nadal nudnawo - z czego oczywiście bardzo się cieszę :D

Mb, jak ja Ci zazdroszcze :oops: ze masz pracujesz z takimi ludzmi ktorzy maja zwierzeta!
A u mnie w pracy, co z tego ze maja jakies zwierze w domu, ale jedno!
Wiecej to juz przesada z ich strony! :(

W pracy ciezko, ale bez niej jeszcze gorzej! :(
Najwazniejsze ze moje skarby czekaja na mnie w domciu! :D :D :D

Pozdrawiam i kotenkom przesylam tulanki. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 01, 2008 19:12

kasia86 pisze:Najwazniejsze ze moje skarby czekaja na mnie w domciu! :D :D :D

No właśnie :D
A o niemiłych rzeczach trzeba starać się nie myśleć - to jedyne wyjście.

anna09 pisze: Tylko dlaczego nie ma zdjęć? Przecież zdjęcia w niedzielę zawsze były

Rzeczywiście, zaniedbałam się :oops:

Jako zadośćuczynienie - zdjęcia poniedziałkowe, nieliczne, ale za to jakie :!:

Oto Bisia, która właśnie zjadła dwa kocie cukierki z biotyną i myśli, że dostanie trzeci.

Obrazek

Kropcia nie wie, czego właściwie pańcia od niej chce.

Obrazek

Mrusia ze świeżo umytym, jeszcze mokrawym nosem, schowała się pod kołdrą przed złą pańcią.

Obrazek

Kasia ma pretensję, że pańcia jeszcze nie wzięła jej na ręce, chociaż jest w domu już od 10 minut :lol:

Obrazek

mb

Post » Pon wrz 01, 2008 19:35

mb pisze:Oto Bisia, która właśnie zjadła dwa kocie cukierki z biotyną i myśli, że dostanie trzeci.
Obrazek
Kropcia nie wie, czego właściwie pańcia od niej chce.
Obrazek
Mrusia ze świeżo umytym, jeszcze mokrawym nosem, schowała się pod kołdrą przed złą pańcią.
Obrazek
Kasia ma pretensję, że pańcia jeszcze nie wzięła jej na ręce, chociaż jest w domu już od 10 minut :lol:
Obrazek

Bardzo ladnie je uchwycilas, nawet widac jak im sie blyszczy futerko! :D
Nie moge nic innego napisac, jak to, iz sa sliczne jak zawsze! :1luvu:

Dobrej nocki zycze Tobie i kotenkom. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 01, 2008 19:47

Zdjęcia rewelacyjne :D A dziewczynki urocze :1luvu: Brak niedzielnych zdjęć został Ci wybaczony :wink:
Tylko dlaczego sugerujesz, że trzeci cukiereczek był tylko mrzonką Bisi? :roll: Niedobra Pańcia nie dała koteczce przysmaku? 8O
Zdjęcie Kropci wygląda jakby było robione przez wielkoluda :lol: Gdybym Cię nie znała, pomyślałabym, że masz 240 cm wzrostu :lol:
Oj, Mrusia rzeczywiście wygląda jakby Cie w tym momencie nie darzyła pozytywnymi uczuciami :wink:
Widząc te oczka Kasi, powinnaś rzucić wszystko (przede wszystkim aparat :P ) i przytulić koteńkę :D

Pozdrawiamy Was serdecznie, a dziewczynkom dodatkowo przesyłamy mnóstwo uścisków, głasków i buziaczków :D

anna09

Post » Pon wrz 01, 2008 20:06

Odkąd Bisia, jakiś czas temu, wymusiła :wink: na mnie 4 cukierki na raz, a potem wszystko, łącznie z obiadem, zwymiotowała :lol: - dostaje na raz tylko 2 cukierki, bez względu na wyraz pyszczka :ryk:

Kropcię fotografowałam "z góry" :lol:

Mrusia nigdy nie jest zadowolona, gdy ma przemywane oczka i nos :lol:

A Kasia rzeczywiście potrafi patrzeć sugestywnie, oj potrafi :lol: A do tego jaka bywa jeszcze nachalna :!: :lol:

mb

[poprzednia][następna]