[Białystok 2]60 kociaków i nowe nędze :(:( s.97

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 31, 2008 17:25

Iwona - ja Cię nie zawstydzam, taka jest prawda :)

Również bardzo dziękuję Moni i wszystkim pozostałym uczestnikom zbiórki. Fajnie, że udało się zebrać tyle kaski :)
Obrazek

Dziewczyny, jesteście po prostu WIELKIE! Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sie 31, 2008 19:00

Ładny wynik :ok:

A ja dziękuję wszystkim którzy przyszli pomóc, bez Was ciężko by było. Dziś troszkę pogoda nie dopisała ale nie było aż tak strasznie :wink: .
Przy okazji dzisiejszej zbiorki dom znalazł jeden kociak i prawdopodobnie jedna sunia z plakatu również będzie miała dom, warto było :dance:

Dziś dostałam wiadomość od Mambusi:
Mambusia ma się wesoło, ładnie je i jest grzeczna, ma cieplutkie legowisko które sama wybrala. W dzień odpoczywa a nocą śpiewa mi mruczanki do ucha i zaczyna swoje zabawy. Śpi z nami, jest zdrowa i bardzo kochamy Mambusię !!!

Obrazek

Ostatnio przybyłe do mnie maluszki rosną jak na drożdzach, chłopak już oswojony i można go oddawać pomału :wink: dziewczyna jeszcze drze mordkę jak próbuję ją wziąć na ręce ale myślę, że to kwestia czasu.
Maluszki:

dziewczynka ( ksero mojej Cleo :roll: )

Obrazek Obrazek

CLEO Obrazek jak siostry :wink:

chłopak ( Kropek )

Obrazek Obrazek Obrazek

Szylkretka z Gospodarskiej pomału, pomału małymi kroczkami się cywilizuje, fuczy oczywiście i straszy mnie jak chcę ją wziąć ale już nie sztywnieje cala na rękach a poddaje się pieszczotom. Myślałam, że będzie zdecydowanie gorzej a tu proszę jeszcze trochę i będzie można i jej szukać domku. Narazie takie zdjęcie jutro postaram się zrobić jakieś poza klatką :P

Obrazek

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Nie sie 31, 2008 19:22

Tak Iwonka, to "te" kociaczki.

Wynik super, brawo dziewczyny :ok:

A czy pamiętacie o wątku sokółkowym?
Ktoś wysyłał karteczki? Ja wysłałam, rodzina też. Wiem, że z całej Polski wysłane są kartki, chyba Białystok nie pozostanie w tyle? A spotkanie z dziewczynkami już niedługo...

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Nie sie 31, 2008 19:26

Szałwia przyszło już do TOZu około 30 karteczek :roll:
Wszystkie śliczne, z kotkami i pieskami :roll:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Nie sie 31, 2008 20:06

Mi też się baaaaardzo podobało wczoraj na wystawie. Dziwne były te koty, bo szczekały 8O ,ale cóż, podróże kształcą...

Po południu pani Bożenka oddała swojego biało-rudego Milusia. Więc na stanie został jeszcze ten u 1969ak - dzwoniła do Ciebie dziewczyna w jego sprawie?

Potem spotkałam się z przełożoną pani Danusi i jej kociakami w lecznicy Porażka. Kobieta miała je w swojej piwnicy. A stan ich oczu...
Dwa piękne srebrne whiskaski trzeba było uśpić - oczu brak.
Czarnulek oczy w porządku, jeden whiskasek - jedno oko ok, drugie do bani.
Dziś doniosła jeszcze jednego (chyba whiskasek) też jedno oko ok, drugie do bani :( Tak mi było źle...
Takie śliczne maleństwa (ok5-6 tyg), oddałyby się w ciągu kilku dni. A tak...
No i te bez oczu :(
Mogla ich dopilnować... Oswojone, kochane, maleńkie...
Pamiętam jak u Jani były Gruntowiaczki - kotka taka agresywna, rzucała się na nią. A mimo to Jania dopilnowała ich oczków, wszystkie oczęta były piękne...
P
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie sie 31, 2008 21:12

No no...
Wynik imponujący :)
BRAWO!!!

Ania i Krzyś

Od: Pon kwi 14, 2008 13:12

Post » Nie sie 31, 2008 22:45

Moniu, dzwonił ten gość z Boboli (nowego Miasta???)
Prosił o klatkę we wt po południu. Logistyka niezywkle skomplikowana - dziś jeszcze klatka pracuje na rku kościuszki (złapała się dziś w nocy 1 kotka, młoda bardzo, ale ponieważ nie było wiadomo co to to do oględziń dostała głupiego Jasia. TO przy okazji straciła co nieco :D) Siedzi u kochanej p. Ani w klatce jej suni :)
Jutro o 7.30 jedzie do spółdzielni. Mam nadzieję, ze przed 15 ja zabiorę. BO może jutro coś u Beatki? Może Melba wybierze się na łowy we wt na Chrobrego? Kto wie. A potem do gościa chyba, choć spółdzielnia tez by chciała. Jutro pogadam z panią, która tam rządzi.
Drucianka by się przydała.
Jutro mam nadzieję, podejmiemy jakieś przetasowania ślepaczków. Wtedy klatka od Nakashy byłaby wolna (ale za fajna, żeby ją panu pożyczyć) - może więc wymienimy ją na Twoją druciankę? Jest trochę większa, a na pewno wygodniejsza.
Wtedy Pan dostałby łapkę i druciankę...
I niech walczy.

Mam w końcu rudego kota :roll: Dziś do mojego stada na działce przytuptał Marchewek. Nie mam pojęcia skąd - nie wygląda na domowego.
Raczej doświadczony, wolny kocur (pełnojajeczny), zaprawiony w bojach.
Prze-mi-ły. Wyturlał się serdecznie w piachu, następnie u mych stóp. Powiedział, że przyszedł się przywitać i nie jest głodny.
Dostał na powitanie antyrobaka, zobaczymy co będzie dalej.
Obrazek;Obrazek
Obrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Pon wrz 01, 2008 3:06

Do mnie wieczorkiem przybyły 2 małe płochliwe kociaczki.
Prawdopodobnie mali kawalerowie od Pani Bożenki.
Nieco zaniedbane...
Udanego tygodnia!!!
I, oczywiście, przyjmijcie GRATULACJE z racji udanej akcji....
Żałuję, że nie mogłam uczestniczyć w tym szczytnym działaniu.....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Pon wrz 01, 2008 7:38

aga&2 pisze:Więc na stanie został jeszcze ten u 1969ak - dzwoniła do Ciebie dziewczyna w jego sprawie?

Jeszcze nie.

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pon wrz 01, 2008 10:43 Re: [Białystok 2]potrzebujemy wsparcia na badanie Tosi - s.5

Zaraz jedziemy z p . Bożenką i ślepaczkami na wizytę u naocznego specjalisty. Jakoś tak się czuję przed egzaminem :(
Obrazek 

aga&2

Post » Pon wrz 01, 2008 12:28

Agata, trzymam kciuki! I daj znać co i jak.

Erin

Post » Pon wrz 01, 2008 14:36

My też jesteśmy ciekawi... i trzymamy kciuki!!!

Ania i Krzyś

Od: Pon kwi 14, 2008 13:12

Post » Pon wrz 01, 2008 16:36

Ale piękny jest ten Marchewek...mmm
Aga&2 złapała dziś u mnie na osiedlu kocią mamę i zawiozła ją na zabieg. Ludzie wyglądali z okien i prosili, aby nie zabierać im kotków, bo potrzebują ich do łapania szczurów...
Jutro do transportera mają złapać się kocie dzieci. Dwa białe, puchate maleństwa... o 10 rano mam się po nie zgłosić..

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Pon wrz 01, 2008 18:00

Super! Bardzo dobrze, że kolejna kociczka została ciachnięta :) A maluszki będą miały szansę na kochający domek. Brawo Aga! :ok:

Erin

Post » Pon wrz 01, 2008 18:28

Szałwia pisze:Tak Iwonka, to "te" kociaczki.

Wynik super, brawo dziewczyny :ok:

A czy pamiętacie o wątku sokółkowym?
Ktoś wysyłał karteczki? Ja wysłałam, rodzina też. Wiem, że z całej Polski wysłane są kartki, chyba Białystok nie pozostanie w tyle? A spotkanie z dziewczynkami już niedługo...

Szałwia, ja od niedawna działam na Miau. Możesz mi przypomnieć o co chodziło? Chętnie pomogę :)

Erin

[poprzednia][następna]