Pola, Irys, Bonnie - yyy kotki trzy ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 30, 2008 13:36

Carmella prasuje i prasuje. Co trochę ubędzie to wstawia nowe pranie i góra rośnie na nowo. Już nie mogę :(

Misiowi zrobiłam jedno zdjęcie wczoraj. On jak to prawdziwy facet - ja zabieram się za sprzątanie to on gdzieś znika :roll: Wynurza się wieczorem. Jak zgram zdjęcie i coś na nim będzie widać to wstawię. Tymczasem idę układać książki i dokumenty.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Sob sie 30, 2008 13:42

Nie dość, że zazdroszczę kuchni 8) , to teraz jeszcze będę zazdrościć ilości ubrań, no bo tak ciągle prasujesz... :wink:
Miś, daj się sfocić! Ciotka tęskni!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob sie 30, 2008 13:50

Anitko, połowa z tego prania to jakieś szmaty, narzuty, firany - wszystko totalnie zakurzone wymaga prania. Na razie firan nie wieszam, ale wyprać to trzeba było. Prasować co prawda już nie będę, ale leży to wszystko wraz z t-shitami i temu podobnymi rzeczami.
Idę do tych książek.
Obrazek

carmella

Post » Sob sie 30, 2008 14:34

Tak się domyślałam, że to nie wszystko tylko kreacje... :wink:
Udanej 'walki' z papierami!
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob sie 30, 2008 18:44

Uff książki poupychałam. W papierach znalazło się ... świadectwo dojrzałości TZta, którego kiedyś szukaliśmy zawzięcie. Teraz wszystkie te papiery są w jednym miejscu. Za jakiś czas - jak moja karta kredytowa zyska nowe życie (czyt. spłacę ją) - pojedziemy do ikei i kupimy pudełka, żeby te wszystkie rzeczy posegregować.
Obiecałam mamie, że zabiorę część książek i swoich papierów z jej domu, bo ona musiała wywalić meblościankę (nie przeżyła kolejnego rozkręcania jej do malowania) i też nie ma za bardzo możliwości, by to trzymać. Nie mam pojęcia gdzie to upcham. Chyba też w tych ikeowskich kartonikach, na szafie.

A teraz czas na zdjęcia :)
Bonnie śpi pod narzutą :)
Obrazek Obrazek

Pola łapie słońce wpadające przez okno :)
Obrazek

Miś :) Wrócił na swoją półeczkę :)

Obrazek
Obrazek

Pomagał mi w odpakowywaniu książek i czasopism :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Znalazł miejsce pod łóżkiem, myśląc, że tak go nie znajdę :twisted: (swoją drogą, nie mam już pomysłu na te panele - dziś było odkurzane, wczoraj odkurzane i wycierane; mam nadzieję, że ja wrócą dywany to one połapią część tych paprochów :roll: )
Obrazek

Wczoraj wybrałam się na targ, zwany tu nie wiem dlaczego rynkiem, w celu zakupu storczyków i róży, bo mi się zachciało do ogrodu. Nie było ładnych storczyków, a róż takich do wsadzenia do ziemi w ogóle. Kupiłam za to małe różyczki do wazoniku :) Miały stać w kuchni, ale wszystkie 3 koty były nimi za bardzo zainteresowane. Ostatecznie stanęły na kolumnie. Iryś dalej próbował się do nich dobrać :evil:
Obrazek Obrazek
Obrazek

carmella

Post » Sob sie 30, 2008 20:00

Bonnie w nowym łożku całkiem dobrze się już czuje :D Całe łóżko jej ;)

A Irysek jednak coś ci pomagał, tylko pewnie się zmęczył ;) i dlatego zaległ pod łóżkiem...

Dobrze, że uporałaś się choć z częścią porządków :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob sie 30, 2008 20:13

Właśnie, dlaczego zawsze jest tyle rzeczy, których nie ma gdzie upchnąć?

Koteczki cuuuudne.... Miś jak zawsze niezwykle przystojny.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob sie 30, 2008 21:27

Miś chyba tak spał i nie było go za wiele, bo był bardzo zakłaczony. Dziś haftnął porządnie takim dredem, że niejeden reagge musician by zazdrościł. I od razu mu się polepszyło. Sprzątał ze mną, pogonił dziewczynki i pojadł :)
Muszę zadbać o te koty na nowo. Coś na sierść, pasta na kłaki, dziewczynki dieta na full.

Ale teraz idę spać. Dobranoc 8)
Obrazek

carmella

Post » Sob sie 30, 2008 21:34

Biedny Miś.

I z lekką niepewnością...dobranoc :twisted:

mahob

Post » Pon wrz 01, 2008 11:55

A co dajesz na sierść?
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon wrz 01, 2008 12:00

Jak nauczyć koty korzystania z drzwiczek wahadłowych? Drzwiczki wahadłowe kosztowały praktycznie tyle co duże drzwi :twisted: , a póki co korzystanie z nich nie idzie. Pola umie wyjść z łazienki, ale nie umie zaskoczyć, że wejść można w ten sam sposób. Bonnie raz wyszła, zaraz za Polą, sama nie umie zakumać. Lilo w czasie nauki ...... śpi. Wieczorem, kiedy on wyśpi się za wsze czasy mnie się już nie chce. Poza tym on znalazł inny patent. Jak ma drzwi zamknięte, a mu się chce to drze ryja. I wiecie co :twisted: To działa :twisted: Duża przylatuje i drzwi otwiera, nic nie trzeba kombinować :twisted:

Na sierść teraz zakupiłam Omegan, polecony mi przez Julkę. Wcześniej miałam ela oilie. I jeszcze jest gammolen polecany (ale to kapsułki są).
Obrazek

carmella

Post » Pon wrz 01, 2008 20:52

carmella pisze:... Lilo w czasie nauki ...... śpi. Wieczorem, kiedy on wyśpi się za wsze czasy mnie się już nie chce. Poza tym on znalazł inny patent. Jak ma drzwi zamknięte, a mu się chce to drze ryja. I wiecie co :twisted: To działa :twisted: Duża przylatuje i drzwi otwiera, nic nie trzeba kombinować :twisted:

...

To mi się bardzo podoba :lol:
Sprytny ...albo leniwy ;)

mahob

Post » Wto wrz 02, 2008 9:57

Raczej leniwy, o spryt go nie podejrzewam (spryt to jakaś oznaka inteligencji, a temu kotu raczej jej brak :twisted: )
Obrazek

carmella

Post » Wto wrz 02, 2008 21:38

Co się stało z Twoim podpisem?
Faktycznie za duży był :? ?

mahob

Post » Śro wrz 03, 2008 6:46

carmella pisze:Raczej leniwy, o spryt go nie podejrzewam (spryt to jakaś oznaka inteligencji, a temu kotu raczej jej brak :twisted: )

liczy sie uroda :wink: :lol:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

[poprzednia][następna]