zdecydowane tak na obie sugestie!Sihaja pisze:ABC można jakoś lepiej urządzić, żeby było mocniej widoczne i ulepszyć wyszukiwarkę.
jestem też za przeczyszczeniem wątków ABC z nic nie wnoszących postów...
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
zdecydowane tak na obie sugestie!Sihaja pisze:ABC można jakoś lepiej urządzić, żeby było mocniej widoczne i ulepszyć wyszukiwarkę.
Agn pisze:Sihaja pisze:A ja poproszę o zamknięcie TEGO wątku. Jest to chyba jedyny wątek na FORUM, który trwa bardzo niedługi czas, a narobił tyle zamieszania, skłócił tyle osób i zrobił wielu ludziom bardzo dużo przykrości. Czyż za coś takiego nie powinno się zamykać wątku?
Podpisuję sie pod tym stanowczo.
magicmada pisze:A ja mam ma to wszytsko zupełnie inne spojrzenie.
Propozycja utworzenia podforum to tylko propozycja, bardzo niejasna.
Reakcja wątkowiczów jest niewspółmierna, pojawią sie głosy o zamykaniu wątków, odejściu- nie rozumiem tego, przecież nikt nikogo nie wskazywał palcem.
Weszłam sobie na parę wątków i czytam o komisji, inkwizycji, o podejmowaniu decyzji przez "kogoś", chyba nikt nie ma takiej mocy an tym forum, aby za kazywać i nakazywać. Nikt tu naprawdę niczego nie planował, mam wrażenie, że niektórzy forumowicze świetnie się bawią/ czują w roli skrzywdzonych ofiar.
Tylko ja nie widzę tu żadnej krzywdy, naprawdę w tym wątku nieliczne są głosy popierające propozycję wydzielenia podforum, raczej wszyscy piszą, że to nie ma sensu. Czy to nie jest istotne?
Kociamo np. czeksz na decyzję. Czyją? Bo to dla mnie niejasne. Kto ma prawo decydować o tym co piszę?
Nie rozumiem tego popłochu, obrażania, mam wrażenie, że to zamykanie wątków to część jej gry, zabawy, kpiny, demonstracji. Wyłącznie wychodzącej ze strony autorek wątków, bo przecież nikt nie każe wątków im zamykać.
Reakcja na propozycję jest dla mnie niewspółmierna do całej sytuacji. Jak z polowaniem na czarownice, tylko naprawdę nie ma tu żadnych polujących, tylko czarownice same się nakręcają i sieją wiatr.
Przykre to wszystko w sumie, że po jednym wątku tyle osób zareagowała w taki sposób. Pewnei jakaś reakcja łancuchowa, ale naprawdę, szkoda energii na to tracić.
moś pisze:Magimagda- to nie byl tylko ten watek, takie insynuacje i kpiny pojawialy sie w innych watkach i to narastalo, ten watek tylko przechylił czare
genowefa pisze:Marcelibu pisze:genowefa pisze: PS 2: Marcelibu ochłoń, piszę dla Ciebie odpowiedź a w tym czasie już ponaglenie się pojawiło
EOT z mojej strony.
Ojej...
magicmada pisze:Reakcja na propozycję jest dla mnie niewspółmierna do całej sytuacji. Jak z polowaniem na czarownice, tylko naprawdę nie ma tu żadnych polujących, tylko czarownice same się nakręcają i sieją wiatr.
Przykre to wszystko w sumie, że po jednym wątku tyle osób zareagowało w taki sposób. Pewnie jakaś reakcja łancuchowa, ale naprawdę, szkoda energii na to tracić.
moś pisze:Magimagda- to nie byl tylko ten watek, takie insynuacje i kpiny pojawialy sie w innych watkach i to narastalo, ten watek tylko przechylił czare
magicmada pisze:Kociamio, niegdzie nie napisałam, że kpisz czy się obrażasz. Podczytuję czasem Twój wątek, uważam, że jest wzruszający i pełen emocji.
Natomiast jesteś dorosła osobą, to forum publiczne, na którym masz prawo absolutne pisać, a nie czaić się i czekać na zgodę jakiejś grupy trzymającej władzę, która nie istnieje.
Moś- tego nie wiem, bo nie widziałam wcześniej takich kipin z wątków dzień dobry. Przyznam szczerze, że mnei osobiście drażni tylko bry i obrazki, ale przecież kogos mogą drażnić wątki schroniskowe, które często są łzawe i melodramatyczne i smutne i w ogóle. Lub inne wątki, bo są ich tysiące.
Natomiast dziwi mnie taka reakcja, że w ogóle dopuszczacie myśl, że to forum nie jest również Wasze, że ktoś ma Was prawo bez Waszej woli szufladkowac.
przeszkadzają mi za to potwornie mnożące się niemal tysiącami wątki wynikające z prawie zupełnej niewiedzy , do tego zwykle zatytułowane bardzo alarmująco i bez wyjaśnień, typu: "Ratunku!", "Pomocy!", "Problem z kotkiem!". Są tu takie osoby anielskiej cierpliwości, które kazdemu takiemu pacankowi niedoczytanemu odpiszą 56 raz, czemu nie whiskas, czemu sika, czemu nie wypuszczać, po co kraty... Ja nie mam siły, i przez takie właśnie wątki trzeba się na "Kotach" przebijać aby dotrzeć do zarówno pomocowych, jak i "bytowych"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 104 gości