galla pisze:sanna-ho pisze:Chciałam powiedzieć, że jeśli ktoś będzie chciał, to znajdzie sobie interesującą go informację (użyje wyszukiwarki) niezależnie od tego, na jakim podforum będzie wątek.
Skoro i tak trzeba będzie użyć przeglądarki, żeby znaleźć informację, to po co robić osobny dział?
np. po to, żeby wątek taki, jak wątek seniorów, nie składał się głównie z postów "up" i "seniorzy do góry".
sanna-ho pisze:A ilość wątków na KOTACH dodatkowo utrudnia przeglądanie forum.
Ale na Kotach najwięcej jest wątków pomocowych, chorobowych, merytorycznych itp. I to one generują największy ruch. Przesunięcie kilku wątków pogaduchowych tego nie zmieni.
Mam wątpliwości. Wątków pogaduchowych - szacuję po tym, jak widzę poranne powitania - jest na KOTACH ok. 20-30. To prawie cała strona.
Cała strona wątków co parę minut podnoszonych.
Choćby pozostałe 2000 wątków było merytorycznych i pomocowych, to osłabia się ich potencjalną możliwość dotarcia do adresata właśnie przez spychanie ich na dalsze strony.
Pogaduchy są fajne

Też bywam w kilku takich wątkach, bardzo niesystematycznie, ale bywam, bo lubię

Tyle tylko, że one zmuszają osoby, które szukają pomocy, do ciągłego pisania "hop" i "w górę" w swoich wątkach.
Nowe wątki dotyczące tych samych kotów były zamykane i ludzie byli kierowani do tego jednego wątku z informacją, żeby zmienili temat).
I chyba słusznie?
Myślę, że ewentualne wydzielenie forum na pogaduchy tego by nie zmieniło.
Aha, i nie sądzę, żeby gospodarz wątku pogaduchowego, który od 5 lat na forum jest, zakładał nowy wątek za każdym razem, jak któryś z jego kotów kichnie
Więc nie przesadzajmy z tym mnożeniem nowych wątków.
Nordstjerna, Genowefa - co do przykładów ze zdjęciami/grafikami i podpisami - mam takie same spostrzeżenia.
Na niektórych forach jest takie coś jakby chat na dole strony, tak się wszyscy witają i dobranocują - może na MIAU też by się przydało?