Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mama007 pisze:spokojnie![]()
i jesli ktos w takich watkach uczestniczy to bedzie uczestniczyl gdziekolwiek - podtrzymuje to co napisalam. wrzuci je do ulubionych gdziekolwiek by nie byly...
galla pisze:Wiele osób, mogących służyć cenną radą nie będzie zaglądać na to podforum dostatecznie często, o ile w ogóle. Nie będą mogły wobec tego udzielić porady.
Ja na przykład tak naprawdę przeglądam głównie Koty. Na KŁ zaglądam regularnie, ale rzadziej. Na inne podfora nie zaglądam czasem nawet przez kilka tygodni. I nie będę zaglądać częściej... Ile jeszcze osób tak zrobi? Na pewno wiele.
mama007 pisze:galla - zagladam na Twoje watki i to nie jest 'dzien dobry, witam sie, co bylo na obiad, a co na kolacje, dobranoc, dzien dobry, witam....' - i tak w kolko.
smil pisze:mama007 pisze:spokojnie![]()
i jesli ktos w takich watkach uczestniczy to bedzie uczestniczyl gdziekolwiek - podtrzymuje to co napisalam. wrzuci je do ulubionych gdziekolwiek by nie byly...
Zakładasz, że wszyscy użytkownicy korzystają z forum w ten sam sposób.
A przecież tak nie jest.
Np. nie każdy musi korzystać z zakładki "Ulubione".
Podpisuję sie pod tym, co galla juz napisała:galla pisze:Wiele osób, mogących służyć cenną radą nie będzie zaglądać na to podforum dostatecznie często, o ile w ogóle. Nie będą mogły wobec tego udzielić porady.
Ja na przykład tak naprawdę przeglądam głównie Koty. Na KŁ zaglądam regularnie, ale rzadziej. Na inne podfora nie zaglądam czasem nawet przez kilka tygodni. I nie będę zaglądać częściej... Ile jeszcze osób tak zrobi? Na pewno wiele.
iceangel pisze:ale to właśnie o to chodzi, żeby na Kotach zostały wątki merytoryczne, gdzie będzie można udzielić pomocy a wątki gadu-gadu, jak mój w podpisie niech wędrują gdzie indziej.
galla pisze:iceangel pisze:ale to właśnie o to chodzi, żeby na Kotach zostały wątki merytoryczne, gdzie będzie można udzielić pomocy a wątki gadu-gadu, jak mój w podpisie niech wędrują gdzie indziej.
Co to jest wątek merytoryczny?
Czy wątek, w którym są wyczerpujące opisy chorób i walki z nimi, ale zdarzają się też informacje o pierdołach jest wątkiem merytorycznym? Czy nie? A jeśli nie, to dlaczego - przecież są w nim ważne informacje...
iceangel pisze:ja raczej odnoszę się do pomysłu wymuszenia na nowych postach podziału na blogowe i merytoryczne a przeniesienia już istniejących wątków mieszanych do archiwum. Osoby prowadzące wątki mieszane można by poprosić o założenie nowego wątku (wedle uznania blogowego lub merytorycznego z umieszczeniem linka do wątku zarchiwizowanego).
iceangel pisze:Nie chodzi mi o narzucenie czegokolwiek, a jedynie o zarzucenie pomysłów, proszę więc nie reagować w sposób nerwowy i osobisty![]()
galla pisze:iceangel pisze:ja raczej odnoszę się do pomysłu wymuszenia na nowych postach podziału na blogowe i merytoryczne a przeniesienia już istniejących wątków mieszanych do archiwum. Osoby prowadzące wątki mieszane można by poprosić o założenie nowego wątku (wedle uznania blogowego lub merytorycznego z umieszczeniem linka do wątku zarchiwizowanego).
yyy, znaczy jak?
Miałabym założyć osobny wątek na opisy pierdół i osobny wątek na opisy chorób? A obecny zarchiwizować?iceangel pisze:Nie chodzi mi o narzucenie czegokolwiek, a jedynie o zarzucenie pomysłów, proszę więc nie reagować w sposób nerwowy i osobisty![]()
A ktoś reaguje?
Wszak dyskutujemy tylko. A podawanie własnych przykładów jest chyba najlepsze?
smil pisze:mama007 pisze:spokojnie![]()
Zakładasz, że wszyscy użytkownicy korzystają z forum w ten sam sposób.
A przecież tak nie jest.
Np. nie każdy musi korzystać z zakładki "Ulubione".
Podpisuję sie pod tym, co galla juz napisała:galla pisze:Wiele osób, mogących służyć cenną radą nie będzie zaglądać na to podforum dostatecznie często, o ile w ogóle. Nie będą mogły wobec tego udzielić porady.
iceangel pisze:(...)
ja raczej odnoszę się do pomysłu wymuszenia na nowych postach podziału na blogowe i merytoryczne a przeniesienia już istniejących wątków mieszanych do archiwum. Osoby prowadzące wątki mieszane można by poprosić o założenie nowego wątku (wedle uznania blogowego lub merytorycznego z umieszczeniem linka do wątku zarchiwizowanego).
(...)
Wojtek pisze:Mam jeden wątek poświęcony Herze i Dorinie. Jest w nim wszystko co dotyczy moich kotów. Opisy podróży, zachowań, dieta, zdjęcia. Są zachwyty i pytania "co słychać". Ale są także prośby o konsultacje w sprawie Dorinkowego ogonka i gruczołu okołoodbytowego Hery.
Rozumiem, że przy nowym podziale forum na każdą dolegliwość jaka przytrafi się moim kotom będę zobligowany do założenia nowego wątku?
Z mego punktu widzenia podział na forum z wątkami o naszych kotach i na forum z prośbami o pomoc wprowadzi bałagan. Bo zamiast trzymać wszystko "w kupie" będę miał kilkanaście wątków, a ich liczba będzie stale rosła.
Miriel pisze:(...)
właściciele wątków o swoich kotach postępują podobnie. Zamiast znaleźć wątek dotyczący konkretnego zagadnienia to piszą wszystko w osobistym wątku i robi się z tego tylko bałagan.
Takie działanie utrudnia też korzystanie z wyszukiwarki. Szukając czegoś o chorobach dziąseł użytkownik będzie oczekiwał, że więcej przydatnych informacji znajdzie w wątku „Choroby dziąseł” niż „Puszek, Mruczek i Kłębuszek”. (...)
Miriel pisze:(...)Iceangel mądrze prawi. Dział Koty trzeba zarchiwizować, przenieść niektóre stare wątki na prośbę użytkowników, a tworzyć nowe myśląc już zupełnie w innych kategoriach.
Nowe działy mogłyby być zatytułowane w ten sposób:
Wszystko o kotach
- miejsce porad, pytań i odpowiedzi dotyczących spraw zdrowotnych i bytowych kotów*
Miłośnicy i ich koty
- pogaduchy o naszych kotach
(...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości