Sch.Sosnowiec-kociaki proszą o domki tymczasowe!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 28, 2008 9:34

terenia1 i mar_tika - macie po pw.
ObrazekObrazek

mala mi

Od: Pt cze 06, 2008 9:51

Post » Czw sie 28, 2008 9:49

felinae pisze:tereniu ja juz od dawna myśle o tym srebrnym ze schroniska, ale teraz basia mi wcisnęła tego rudzielca ale obiecuje że następnym razem go biore!

Rudy mocno przestraszony siedzi w koszyku i nie da sie dotknać. Cały czas gada a jak sie wyciaga ręke to fuczy.Narazie nie ma mowy o adopcjii

To Moniczko masz braciszka mojego Rudzika. Mój Rudzik jeszcze też wystraszony, spięty, ale jak go wezmę na ręce to się przytula , łasi liże tak, że będą z niego ludzie :lol: Rudzik bardzo cichutki nawet mój mąż od wtorku nie zorientował się, że mamy nowego lokatora w domu 8O :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sie 28, 2008 10:28

Ja sie obawiam ze u mnie nie będzie tak różowo bo kiciak nie wychodzi z koszyka więc o braniu na ręce bez walki nie ma mowy no cóż zobaczymy...Oby sie szybko przyzwyczaił bo ciągle mi chodzi po głowie ten srebrny kotek :catmilk:

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Czw sie 28, 2008 14:16

mala mi pisze:terenia1 i mar_tika - macie po pw.

Odpowiedzialam :) Czekamy na kontakt :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw sie 28, 2008 14:18

felinae pisze:Ja sie obawiam ze u mnie nie będzie tak różowo bo kiciak nie wychodzi z koszyka więc o braniu na ręce bez walki nie ma mowy no cóż zobaczymy...Oby sie szybko przyzwyczaił bo ciągle mi chodzi po głowie ten srebrny kotek :catmilk:

Kurcze jak ten kocur to półdzik to na oswojenie w łazience nie ma mowy :roll:

Trza cos pomyslec

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw sie 28, 2008 17:33

Dzisiaj w schronie znowu 2 malenstwa jeszcze slepe facet ze schroniska nie radzi sobie proboje je karmic ale mu to nie idzie. APEL do wszystkich moze ktos je przyjmie i nakarmi POMOZCIE IM.

Ja osobiscie nie moge bo juz mam tymczasy chucham i dmucham na nie, a miejsca nie zawiele zeby nowe odizolowac.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw sie 28, 2008 19:49

Odezwijcie sie dziewczyny kocieta czekaja i wolaja pomocy!!!!!!!!!!

jadziaII

Post » Czw sie 28, 2008 23:25

A oto Rudzik mój nowy tymczasik - kotek z terenów Huty Buczka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Rudzik to bardzo śmieszny i dziwny kociak, generalnie boi się jak siedzi w klatce albo jak go wypuszczę to nie da się dotknąć, trudno go złapać ucieka w najbardziej ciemny kąt, ale jak go wezmę na ręce to zmienia się nie do poznania :) łasi się, tuli, wylizuje mi twarz, włącza głośny traktorek i jest cudny :) umaszczenie ma też nietypowe to nie jest typowy rudzielec, a raczej tygrys w rudo-kremowe prążki - zdjęcia niestety nie oddają jego urody 8)

terenia1

Post » Czw sie 28, 2008 23:27

jadziaII pisze:Dzisiaj w schronie znowu 2 malenstwa jeszcze slepe facet ze schroniska nie radzi sobie proboje je karmic ale mu to nie idzie. APEL do wszystkich moze ktos je przyjmie i nakarmi POMOZCIE IM.

Ja osobiscie nie moge bo juz mam tymczasy chucham i dmucham na nie, a miejsca nie zawiele zeby nowe odizolowac.

Niestety, żadna z nas nie ma możliwości już tych maleństw zabrać, pracownik schroniska powiedział, że zostały podrzucone do schroniska pod drzwi w kartonie :twisted: to wszystko niestety to nie jest do opanowania :twisted:

terenia1

Post » Czw sie 28, 2008 23:44

A zapomniałąm jeszcze o jednym - nowe wieści od Inki i Klakierki, które chyba w czerwcu pojechały na wieś zabitą dechami :lol: w kileckie do cioci moich przyjaciół - a więc tak u nich wszystko dobrze, po wypuszczeni z klatki Inka z Klakierką wzięły się z lekka za łby i walczyły o swoje terytorium, ale potem się uspokoiły. I okazało się, że nasze hiltonowskie rezydentki to całkiem łowne kocice tępią w okolicy wszelkie futerkowe stworzenia czyli myszy :lol: obie mają się dobrze na szczęście wieś to jest tak prawdziwa kotki są na wolności, ale do najblizszej ruchliwej drogi jest parę kilometrów, psy raczej nie wałęsają się w samopas i obie wolne i chyba szczęśliwe - taką mam nadzieję :)

terenia1

Post » Pt sie 29, 2008 0:09

Kochani, powiedzcie mi gdzie jedzie Marmurek? Czytałam wątek ale mi umknęło :oops:
Bardzo, bardzo się cieszę, że piszecie, że to super domek. Marmurkowi naprawde się nalezy...
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pt sie 29, 2008 1:28

:1luvu: rudy jest cudowny, piekniejszy juz byc nie moze! nie wierze, ze w naturze wyglada JESZCZE lepiej! niemozliwe! :1luvu:
ObrazekObrazek

mala mi

Od: Pt cze 06, 2008 9:51

Post » Pt sie 29, 2008 6:59

Obrazek

Ja nie bede wklejać zdjęć mojego rudego bo jest identyczty jak teresy. Niestety chyba bardziej dziki siedzi w koszyku ogólnie sie boi ale dziś były pierwsze pozytywne symptomy. Pierwszy raz kocio nie fuczał jak wyciagnąłam reke zaczął sie nadstawiać do drapania za uchem i nawet 1/3 koka wystawala po za koszyk. Na rączki nie koniecznie , ale myśle że wszystko w swoim czasie jeszcze nie panikujmy bo kiciuś jest u mnie dopiero 2dzień, a Rudzik Teresy dłużej.
Co do reszty to łądnie je, kupa ok dziś była pierwsza :wink: wyglada na to że wszystko ok.Na dziś planuje odrobaczenie- ksiazeczka już jest.

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Pt sie 29, 2008 8:39

ogocha pisze:Kochani, powiedzcie mi gdzie jedzie Marmurek? Czytałam wątek ale mi umknęło :oops:
Bardzo, bardzo się cieszę, że piszecie, że to super domek. Marmurkowi naprawde się nalezy...

Marmurek jedzie do Niemiec w niedziele lub w poniedzialek do moni-citrini naszej forumowiczki dolaczy do jej rezydentow a jest ich czworka.
Super warunki maja woljere calkiem sporych rozmiarow widzialam zdjecia i filmik. Juz ma wszystko porobione czyli szczepienia odrobaczenia i co najwazniejsze czip i paszport a i jeszce testy bialaczkowe jest zdrowy!!!!!!!
Tu masz gocha racje jemu sie to nalezy taka to byla bida nad bidy pewnie by nie przezyl. Teraz Marmurek wazy 3.40 czyli jeszcze raz tyle co wazyl.
Jest bardzo fajny zabawowy, co oni wyprawiaja z Dzudzu to komedia chociaz ona biega tylko na trzech lapkach.
Bardzo sie ciesze ze mu sie tak trafilo.
Dam zdjecia jeszcze tuz przed odjazdem jego. :ok:

jadziaII

Post » Pt sie 29, 2008 8:57

Jadziu, to wspaniała wiadomość, naprawdę :))) Czasami bywam w Niemczech w okolicach Frankfurtu nad Menem - może akurat tam Marmurek pojechał? :D
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

[poprzednia][następna]