Zabiję Mruczka! Część 6...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 26, 2008 12:26

B-dur pisze:
Femka pisze:Droga Fortunko
my też jesteśmy bardzo grzecznymi koteczkami
trochę niedocenianymi przez Dużą
uwielbiamy leżeć przy Dużej albo na Dużej
(to zależy od pory dnia lub nocy :twisted: )

B.K. czująca bratnią duszę

Bardzo Ci B.K. dziękuję za słowa wsparcia, bo już byłam całkiem skołowana :? :D

Ach, i zapomniałam Wam powiedzieć, że Duża kupiła nam nowe poduszki fotelowe. Na razie są trochę twardawe, bo jeszcze nie wyleżane, ale za to jak się je cudownie drapie :love:
I jak tu jej nie kochać :1luvu:
Wprawdzie niedługo potem poprzykrywała je narzutami, ale powiedziała, że to tylko dlatego, żebyśmy nie zniszczyli sobie pazurków :D

Fortunka

Foltunko, nazuty tak naplawdem som po to, zeby z nich flendzle wyciongać :) Lub chować siem pod nimi :) Ftedy Duza Ciem suka i fajnie siem maltfi :):):)
Inka doradzająca

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sie 26, 2008 12:41

B-dur pisze:Wprawdzie niedługo potem poprzykrywała je narzutami, ale powiedziała, że to tylko dlatego, żebyśmy nie zniszczyli sobie pazurków :D

Fortunka[/i][/color]

jaka troskliwa Duża :ryk:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto sie 26, 2008 13:21

Femka pisze:
B-dur pisze:Wprawdzie niedługo potem poprzykrywała je narzutami, ale powiedziała, że to tylko dlatego, żebyśmy nie zniszczyli sobie pazurków :D

Fortunka

No co :mrgreen:

Ineczko, te narzuty mają już frędzle. Od nowości. A nowych nie da się zrobić. Próbowałyśmy. I Duża też powiedziała, że możemy je sobie drapać do woli.
Za to, jak narzuta zwisa, to pod nią można się świetnie schować i atakować sznurek zwisający z poręczy!
Fortunka

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Wto sie 26, 2008 13:24

B-dur pisze:
Femka pisze:

Fortunka

Ineczko, te narzuty mają już frędzle. Od nowości. A nowych nie da się zrobić. Próbowałyśmy. I Duża też powiedziała, że możemy je sobie drapać do woli.
Za to, jak narzuta zwisa, to pod nią można się świetnie schować i atakować sznurek zwisający z poręczy!
Fortunka

Moja nazuta tes od nowości ma flendzle, ale ja dolobiłam nowe :) A casem siem chowam pod nazutom :)
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sie 26, 2008 14:09

B-dur pisze:
Femka pisze:

Fortunka

no nic, pod wrażeniem jestem :smiech3:
Obrazek

Femka

Post » Wto sie 26, 2008 14:27

Femka pisze:
B-dur pisze:
Femka pisze:

Fortunka

no nic, pod wrażeniem jestem :smiech3:

Zamówiłam u tapicera nowe poduchy do foteli, bo stare już były nieźle ofrędzlowane i w ogóle. Nie dałam sobie wcisnąć obicia, które tapicer miał na tzw. stanie. Czekałam na moje upatrzone całe 3 tygodnie. Przyniosłam do domu, położyłam napawając się pięknym widokiem i co?
Cieszyłam się cale 3 minuty.
Gromada kotów przyszła obwąchiwać i podziwiać nowość, a następnie z zapałem przystąpiła do niszczycielskiej pracy, bo przecież przyniosłam nowe drapaczki!
Chyba se zrobię zdjęcie i wstawię do wątku, żebym się mogła nacieszyć moimi odnowionymi fotelami :crying:

B-dur

Post » Wto sie 26, 2008 14:36

B-dur pisze:Zamówiłam u tapicera nowe poduchy do foteli, bo stare już były nieźle ofrędzlowane i w ogóle. Nie dałam sobie wcisnąć obicia, które tapicer miał na tzw. stanie. Czekałam na moje upatrzone całe 3 tygodnie. Przyniosłam do domu, położyłam napawając się pięknym widokiem i co?
Gromada kotów przyszła obwąchiwać i podziwiać nowość, a następnie z zapałem przystąpiła do niszczycielskiej pracy, bo przecież przyniosłam nowe drapaczki!
Chyba se zrobię zdjęcie i wstawię do wątku, żebym się mogła nacieszyć moimi odnowionymi fotelami :crying:

a nie mogłaś poprosić zarazy, żeby przestała? :smiech3:
Obrazek

Femka

Post » Wto sie 26, 2008 15:14

Obrazek :wink:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Wto sie 26, 2008 18:20

Femka pisze:
B-dur pisze:Zamówiłam u tapicera nowe poduchy do foteli, bo stare już były nieźle ofrędzlowane i w ogóle. Nie dałam sobie wcisnąć obicia, które tapicer miał na tzw. stanie. Czekałam na moje upatrzone całe 3 tygodnie. Przyniosłam do domu, położyłam napawając się pięknym widokiem i co?

a nie mogłaś poprosić zarazy, żeby przestała? :smiech3:

A myślisz, że nie prosiłam?
I co?
Mój najgrzeczniejszy na świecie Fortunkowy kot, z tej radości po moim powrocie z pracy, rzuca się za każdym razem na fotel, szuka z boku niezakrytego miejsca i DRAP! DRAP! DRAP! A potem leci biegusiem do mnie, każe się brać na ręce i całować. Bo ona taka dzielna jest i cieszy się, że ma nowy drapaczek :roll:

PS. Zdjęcie mi wystarczy :mrgreen:

Tosiula, świetna fotka :D

B-dur

Post » Wto sie 26, 2008 19:12

Mru,
Ten niby kot u nas Magellan idzie w twoje ślady
Wczoraj potłukł Dużej jej ulubiony prawie litrowy kubek na herbatę

Ptachu zeznający
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto sie 26, 2008 20:44

A u nas Mru też nie jest nudno ,

Dużą gryzły wyrzuty sumienia i przyniosła nowe chrupki dla mnie w prezencie takie z Royala , maja zapobiegac zakłaczaniu , smaczne są ,bo probowałam , jak Duża nie patrzyła. :twisted:

A potem mialam znowu kino domowe :twisted:

Duża przytachała falę =taka do drapania i co Gucio podchodzil drapać kanapę , to ona go przestawiała na tę fale , nawet kocimietka posypała, a on nic dalej drapał bok kanapy......

w koncu zlitowałam się nad Duża , te chrupki to się jednak postarała i poszłam na duzy drapak pokazać małemu,że do drapania sa te słupy.....

a Gutek nie załapał o co chodzi, czy on jest taki tępy?????? czy leniwy i nie chciało mu się już drapać???

Smakusia rozbawiona
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sie 27, 2008 4:43

Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sie 27, 2008 5:41

Bry Mruuu 8)
Obrazek