Wrocławskie schroniskowce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 19, 2008 6:04

Kicia_ pisze:DOMKU, GDZIE JESTEŚ...?
Obrazek

bellavita

Od: Czw wrz 27, 2007 15:04

Post » Wto sie 19, 2008 11:27

bellavita pisze:
Obrazek

bellavita

Post » Wto sie 19, 2008 13:26

Kicia_ pisze:A ja wybrałam się dziś do Piracika. Jest w świetnej formie. Przywitał mnie już przy drzwiach domagając się głaskania 8O Potem już zachowywał zwykłą rezerwę, ale pierwsze powitanie było bardzo wylewne. Ten kot tak się garnie do cżłowieka i innych kotów też, jakby miał morze miłości w sobie do oddania. Jest przemiły, widać, że inne koty go lubią.

Obrazek

bellavita

Post » Wto sie 19, 2008 19:37

Ech, Piracik to mi bardzo leży na sercu. Jak się już go pozna, to trudno o nim zapomnieć...
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Wto sie 19, 2008 19:54

bellavita pisze:
bellavita pisze:
Obrazek

Z tego co wiem, to Biała jeszcze nie bardzo nadaje sie do readopcji...
Stopniowo, bardzo powoli odzyskuje zaufanie do ludzi. Jest to bardzo wrażliwa i delikatna koteczka. Jej opiekunem nie może być osoba, która poszukuje kota o oryginalnej urodzie, "czegoś innego" jak mawia pani Ania, opiekunka azylku z Gądowa, tylko osoba, która ma do zaoferowania dużo cierpliwości i ciepła, taka, która zapomni o tym, że ona jest biała i sliczna, a będzie pamiętać o tym , że jest to kot zraniony ,który bardzo sie boi i bardzo duzo wycierpiał z powodu odzrucenia.
Jak narazie wyglada na to, że bardzo dobrze jej jest tam gdzie akurat przebywa.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Wto sie 19, 2008 20:44

Wszystkich wracających z wakacji zapraszam na bazarek dla naszych schroniskowców.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79968&start=0

Kicia_

Post » Wto sie 19, 2008 20:49

bellavita pisze:
Obrazek

ona tez jest w schronie?

doczytałam: w Gądowie.

Moze ktos jej załozy indywidualny watek i wspólnymi siłami bedziemy szukac doświadczonego opiekuna? :roll:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Wto sie 19, 2008 21:11

Fredziolina pisze:
bellavita pisze:
Obrazek

ona tez jest w schronie?

Moze ktos jej załozy indywidualny watek i wspólnymi siłami bedziemy szukac doświadczonego opiekuna? :roll:

Ona jest w bardzo dobrym domu tymczasowym pod czuła, dobrą i mam wrażenie, że wyjątkowo mądrą opieką.
Jeat tak ładna i atrakcyjna, że jak tylko jej psychika zostanie uleczona na pewno znajdzie szybko dobry stały dom.

Już teraz są na nią chętni, ale z tego co wiem jej prawna opiekunka nie zamierza jej narazie oddawać nikomu; warto się więc skoncentrować na szukaniu domów dla mniej atrakcyjnych wizualnie, a bardzo potrzebujących natychmiastowej pomocy kotów, których nie brak w schronisku.
Ostatnio edytowano Wto sie 19, 2008 21:45 przez ossett, łącznie edytowano 1 raz

ossett

Post » Wto sie 19, 2008 21:45

Dla kotów przebywających jeszcze w schronisku jest wątek schroniskowy. Ten wątek jest o kotach zabranych już ze schroniska i przebywających w domach tymczasowych. Opisujemy tu jak przebiega ich powrót do zdrowia.
W tej chwili do adopcji przygotowany jest Piracik, który jest u nas już od kilku miesięcy i powinien już trafić do domku stałego i to dla niego głównie szukamy teraz domku.

Kicia_

Post » Wto sie 19, 2008 21:55

Kicia_ pisze:Dla kotów przebywających jeszcze w schronisku jest wątek schroniskowy. Ten wątek jest o kotach zabranych już ze schroniska i przebywających w domach tymczasowych. Opisujemy tu jak przebiega ich powrót do zdrowia.
W tej chwili do adopcji przygotowany jest Piracik, który jest u nas już od kilku miesięcy i powinien już trafić do domku stałego i to dla niego głównie szukamy teraz domku.

Z pewnościa szukanie domu dla Białej nie jest priorytetem w tej chwili...

Odwiedziłam dzisiaj Pirata z Filemonkiem (którego zawsze ze soba wszędzie zabieram). Pirat bardzo mile i czule potraktował Filemonka.
Pirat jest wyjatkowym, czułym i serdecznym kotem....
Mruczącym miziakiem szukającym czułości.
Powinien jak najszybciej znaleźć właściwy stały dom.

ossett

Post » Wto sie 19, 2008 22:05

ossett pisze:Odwiedziłam dzisiaj Pirata z Filemonkiem (którego zawsze ze soba wszędzie zabieram). Pirat bardzo mile i czule potraktował Filemonka.

Hehe, widzę, że Ciebie też już zauroczył :) Ach, co ten kocur ma w sobie...?

Kicia_

Post » Śro sie 20, 2008 7:18

Kicia_ pisze:
ossett pisze:Odwiedziłam dzisiaj Pirata z Filemonkiem (którego zawsze ze soba wszędzie zabieram). Pirat bardzo mile i czule potraktował Filemonka.

Hehe, widzę, że Ciebie też już zauroczył :) Ach, co ten kocur ma w sobie...?

Nie da się jednak ukryć, że Pirat ma "wadę" - lubi zjeść dużo (a musi zjeść dobrze-to przyszli opiekunowie MUSZĄ wziąć pod uwagę). Zawartość miseczek pięknych kocic interesuje go bardziej chyba niż te piękne kocice...

Ale jest miły, wesoły, dobry, żywy, ciekawski, bez śladu agresji. Duży i piękny- to jego futerko jest rzeczywiście niezwykłe. Uszkodzone oczko dodaje mu uroku tak jak prawdziwemu piratowi.

Jak na niego patrzę to przypomina mi się Karmazynowy Pirat (czyli mr K. D.) i to chyba o to chodzi w tym zauroczeniu...

Obawiam sie tylko, że akurat jest w takim momencie, że zaczyna bardzo przywiązywać się do swojej opiekunki- już okazuje jej swoje przywiązanie...

Dobrze by było, żeby szybko znalazł swojego Człowieka i swój własny bezpieczny Dom.

ossett

Post » Śro sie 20, 2008 7:27

Kicia_ pisze:Dla kotów przebywających jeszcze w schronisku jest wątek schroniskowy. Ten wątek jest o kotach zabranych już ze schroniska i przebywających w domach tymczasowych. Opisujemy tu jak przebiega ich powrót do zdrowia.

Szkoda tylko, jak widzę, że przykłady Kleo i Pirata, szarej choć urokliwej krówki i czarnego zabiedzonego kotka bezoczka, którzy w stosunkowo krótkim czasie wyszli z poważnych (choć ukrytych chorób) i zamienili się w kocie piękności nie bardzo pomogły, jak dotąd, w zmniejszeniu ilości pozornie nieatrakcyjnych kotów w schronisku i zwiększeniu opisywanych kotów w tym wątku.

A byłoby to mozliwe gdyby jakieś nowe DT sie zgłaszały...

Biała vel Kopciuszek pojawiła się w tym watku tylko dlatego, że jest dziewczyną Pirata....

ossett

Post » Śro sie 20, 2008 7:37

Fredziolina pisze:

Zacytowana została przeze mnie wypowiedź(jako przykład negatywny) p. Ani, opiekunki azylku w Gądowie, która też by miała od ręki chetnych na Białą złośnicę i histeryczkę(chociaż nie mogła znaleźć domu dla swojej cudnej, słodkiej i miziastej szylkretki Betty od 5 miesięcy co najmniej).
(Ale juz znalazła-Betty pojechała właśnie do domu.)

Biała jest bezpieczna, zdrowa (choć chuda i chyba głucha) i w dobrym DT.
Ostatnio edytowano Śro sie 20, 2008 10:27 przez ossett, łącznie edytowano 1 raz

ossett

Post » Śro sie 20, 2008 7:41

Piękny, dobry i czuły Czarny Pirat szuka wyjątkowego Domu Stałego

Obrazek
Obrazek

ossett

[poprzednia][następna]