Smoczek zaginęła:Kraków 10.1.07cz.3 NowaNiespodzianka! s.111

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 18, 2008 19:33

Bungo pisze:Tweety - gdzie TY jesteś 8O
Ja się tam przeprowadzę :mrgreen:

w Bułgarii. Nauczona doświadczeniem z Czarnogóry gdzie albo gotowałam kurczaki albo ganiałam szukać weta teraz wzięłam wszystko ze sobą aby rodzina nie patrzyła na mnie z wyrzutem, że zmuszam ich do wypraw mało krajoznawczych. Z tym, że tam kotów było od metra i trzeba to było nakarmić a które się da wyleczyć lub chociaż uwolnić od kleszczy, tu jeszcze nie widziałam żadnego. Natomiast po drodze widzieliśmy straszliwą ilość psów, żywych i nie, sunie w ciąży. Ogólnie koszmar. Z tym, że to raczej w głębi lądu, na wybrzeżu pewnie robi się "czystkę" :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon sie 18, 2008 20:06

Bungo pisze:Zosiu - gratuluję zakacania rodziny. Masz dar przekonywania :mrgreen:

Alez kiedyz wlasniez ja w tym udzialu nie mam ! wcale (chyba) ...
I to jest niespodzianka i dziwne. No moze na zasadzie przykladu, choc i to watpliwe .. :)) (oficjalnie to .. a, szkoda mowic ..)
Zainteresowani jednakowoz zachwyceni (kociaki male i slodkie, dla dzieci - pelnia szczescia).

Troche mi bylo szkoda, ze nie skonsultowali sie ze mna, polecilabym jakies bidy z miau ,,, no ale zdaje sie to byla spontaniczna decyzja. W koncu jakies koty maja dom, i to jest wazne.

dzieki Bungo, hopel sie szerzy ....
:) zo
[wbrew pozorom wsciekla jak osa, bo w srodku SZEWSKIEGO poniedzialku, i tak bedzie do jutra rana :evil: :cry: :evil: :cry: :evil: :cry: ]

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pon sie 18, 2008 20:17

Tweety pisze:witam wszytkich serdeczie i okrutnie upalnie :1luvu:
Zosieńko, Ziutka to będziesz mieć jeszcze chyba cały tydzień, bo ja zrozumiałam, że on pojedzie dopiero w kolejny poniedziałek.
Także dość jeszcze nawojuje się z dziewczynami i zmieni Ci wystrój wnętrza z parę razy :wink:
Acha, Zosiu, oni tu nie mają chyba wogóle bezdomnych kotów! Także cały 4 kg worek suchej karmy, duży frontline, leki na robalki i antybiotyki nadal spokojnie leżą w bagażniku i oby tak zostało

To ja sie bardzo ciesze, ze podroz dobrze i ze jestescie w samym srodku urlopowego raju. :) wypoczywaj i nie mysl o roznych dramatach, poczekaja ... Kotow tam nie ma, bo moze za goraco ?

A co do Ziutka, to ja sie wlasnie martwilam, czemuz ta pani nie dzwoni i cisza taka ... myslalam, ze moze juz go nie chce. Przygotowana lista porad i zalecen, umowa, ksiazeczka, wczoraj caly dzien czekalam, ze sie odezwa. Teraz juz sprawa jasna - ciesze sie, ze Ziutek zostaje na jeszcze kilka dni. Zdjelam juz szalik - gardlo dobre, nie kicha. Apetyt ma taki,
ze slonia by zjadl, cale szczescie, ze brzuszek nie miesci wiecej.
Podfruwajki tak samo - palce mi odgryzaja, kiedy miski podaje, warcza, polykaja pierwsze kesy ... a im daje w pierwszej kolejnosci !

U mnie dzis koszmarny dzien, myslalam, ze jakos przemkne, a tu bania z telefonami i zleceniami sie rozbila, w dodatku wszystkie terminy jakies takie krotkie, a do tego jakies ekspresy straszliwe medyczne z francuskiego. W ogole z domu nie moglam wyjsc, a stres taki, ze wieczorem nastapila eksplozja (upal, dzwonki, nerwy, trzesionka, miski i mieso na podlodze, moj wrzask, nadepniete koty, i takie tam drobiazgi).

prosze zatrzymac swiat, wysiadam ...

Zowisia

Post » Wto sie 19, 2008 3:03

Dzień dobry Tweety. Miłego wypoczynku w Bułgarii życzy Ci Fotka z Frankiem i tymczasową Figą. Franek z Fotką uwielbiają słońce. Gdy tylko pojawi się okazja kładą się na parapecie. Potem podchodzą do mnie. Głaszczę je po grzbiecie jakbym dotykał piecyka.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Wto sie 19, 2008 4:18

Milo miec tylu nowych gosci :)) moze powieksza grono stalych gosci ?
dzieki za odwiedziny.

Koty szaleja jak nakrecone, bo swit i coraz jasniej za oknem..
tramwaje lomocza. Dla mnie - ufff - wreszcie koniec nocowki, pisalam prawie 16 godzin a teraz ide spac na godzine (:(( ), bo przed 7 rano musze zaniesc zlecenia do posrednika, stamtad ktos je odbiera.

Podfruwajki maja przemiane materii jak piec hutniczy, nic tylko by jadly,
Pola zwlaszcza zwiedza kuchnie jak tylko sie odwroce, Ziutek nie gorszy,
tez lazi po wszystkim i co chwila dochodza jakies brzeki spadajacych przedmiotow. Dzis stracily mi lampe ze stolu, w trakcie pracy !! szczyt wszystkiego. Chyba musze znow spryskiwacz wyciagnac, bo zadne prosby ani grozby nie skutkuja. Inne wyjscie to dac tym potworom chrupki, to je uspokaja - na kwadransik czy dwa. :evil: :?

dobrego nieszewskiego wtorku
moze dzis wyjde z domu (i co ........)
zoO+ (prolongata !!! )

Zowisia

Post » Wto sie 19, 2008 5:27

Za nowy dzionek!

:ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto sie 19, 2008 6:36

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Wto sie 19, 2008 7:58

Beczka ciepłych mysli i słoneczko
Zosiu jestem
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok:
:ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto sie 19, 2008 8:43

ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Wto sie 19, 2008 10:38

Zosieńko, to ja zapraszam do siebie, mam jeszcze wolną dostawkę i kanapę w salonie. Futrzaki podrzuć mojej mamie, u niej są teraz trzy moje maluchy i najlepiej na świecie opiekuje się nimi nasza ogromna wilczyca. Rufin do tego stopnia się rozbestwił (ma ze 6 tygodni), że ją ciumka a ona cała szczęśliwa i w kółko go oblizuje :D Zresztą Ziucinka też niańczyła bez przerwy jak tam wpadal czasem na dzień.
Cieszę się, że kociuchy wydobrzały ale może dałyby Ci odpocząć?

Tweety

Post » Śro sie 20, 2008 5:59

Na nowy dzionek
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Śro sie 20, 2008 7:23

Niech to bedzie wyjatkowo dobry dzien!

Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Śro sie 20, 2008 7:33

ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Śro sie 20, 2008 9:10

ZOsieńko, rozumiem, że kociuszki już w dobrej formie, wszystkie. To może dadzą Ci troszkę odpocząć. Teraz to nie wiem czy wzięcie Ziucinka to był taki dobry pomysł, bo on jest jednak strasznie absorbujący, do tego podpuszcza dziewczyny i masz tam młyn na okrągło :( Masz jeszcze kiedy pracować? o wypoczywaniu nie wspominając :roll:

Tweety

Post » Czw sie 21, 2008 5:50

Niech ten dzien bedzie lepszy.
No niech!

Dorota

[poprzednia][następna]