Dymne cudo-kotka wyrzucona pod blok. Ma dommm :))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 17, 2008 10:02

Jaka ona piękna :1luvu:
Ona faktycznie jest malutka, drobniutka. Na zdjęciach często zwierzaki wychodzą trochę inaczej.
Jaki szczęśliwy kot teraz...Eh...a pomyśleć co by się z nią działo pod blokiem :(

masza4

Od: Nie gru 04, 2005 12:58

Post » Nie sie 17, 2008 12:28

Ogłaszacie ją gdzieś dziewczyny?
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Nie sie 17, 2008 17:22

ano ogłoszeń nie ma jeszcze :oops: i powodem jest też brak zdjęć "profesjonalnych" , ale obiecuje będą na dniach!

jeszcze coś dziś napisze, tylko później, jak już wróce z ostatniej codziennej wizyty :wink:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Nie sie 17, 2008 19:57

Wróciłam, cała w sierści, z troszeńke zdewastowaną ręką, ale wróciłam :D

Kotka ma duży temperament zabawowy, bawi sie jak mały kociak z dużą siłą :wink:

Odkryłam, że uwielbia kocie mleko, piła aż jej sie uszy trzęsły. W sumie z nowości to tyle :wink: Jak zwykle dziewczyna wyluzowana i milutka i kochana tak bardzo bardzo. Jutro powinnam zrobić zdjęcia dobrej jakości, najpóźniej pojutrze, ale będą na 100%. Wtedy pomyślimy nad ogłoszeniami adopcyjnymi.

Dzisiaj niestety zdjęć żadnych, bo nie miałam przy sobie telefonu. Wzięłam go dopiero jak zaczęło sie ściemniać, a przy sztucznym świetle jakość jeszcze gorsza, choć nie wiem czy to możliwe w ogóle :wink:

Szczerze mówiąc to powoli nie moge sobie wyobrazić, jak to będzie (kiedyś) w domu bez jej uspokajającej obecności i tej bezinteresownej miłości...

bloo

Post » Nie sie 17, 2008 20:20

Na wątku lubelskich tymczasów kwiatkowa obiecała zrobić Poli allegro, no ale własnie fotki potrzebne.
Także bloo-jak będziesz miała możliwość, to podrzuć.

masza4

Post » Nie sie 17, 2008 21:48

Hm, jak lubi kocie mleko to pewnie i Bielucha by polubiła. Ja mam pod blokiem taką amatorkę Bielucha :)

Czekamy na lepsze fotki! Jeżeli macie dostęp do drukarki, mogę zrobić ogłoszenie do wydrukowania. Mi się właśnie tusz skończył... Dla Soksa i Jagody robiłam kolorowe-drukowane. I Anonse! Trzeba ja koniecznie dać. Dużo ludzi stamtąd dzwoni. Bez ładnych fotek będzie trudno.
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Nie sie 17, 2008 22:19

oleska222 pisze: I Anonse! Trzeba ja koniecznie dać. Dużo ludzi stamtąd dzwoni.

Z anonsów dzwoni chołota.
Odradzam.
Na kilkadziesiąt moich ogłoszeń w anonsach oddałam jednego kota.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon sie 18, 2008 20:35

Fotki zrobione dziś, tylko teraz czekam na ich odbiór... :roll: a miały już być na mojej poczcie :evil:

Pierwszy raz słyszałam, jak miauczy :D Masza kiedyś pisała, że ona tylko otwiera pyszczek i nic, głucho, a dziś Śliczności zamiauczała i to taaak pięknie :twisted:

Pola zaczyna szaleć :twisted: i to całkiem ostro, szczególnie w nocy, hehe.

Tak myśle i myśle i dochodze do wniosku, że dziewczynie do szczęścia wcale nie potrzeba innych kocich towarzyszy (chociaż oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie), jest bardzo...ludzka, ona wprost kocha ludzi, wszystkich. Bardzo nie lubi natomiast brania na ręce. Kolanka - owszem, ale tylko jak wchodzi sama, inaczej denerwuje sie...niestety widać, że przeszła przez coś strasznego :evil:

I dziś z kolei dowiedziałam sie też, że moja sąsiadka szuka kotka :twisted: :twisted: Zobaczymy 8)
Raczej nigdy niezakocona rodzina, więc dobrym argumentem jest dorosły kot, dobrze ułożony, czysty i kochany :wink:
Ale z tym to jeszcze nic totalnie nie wiadomo trzeba będzie z nią porozmawiać na (bardzo) poważnie :twisted: A jeżeli uprze sie na małego kociaka (ostatnio zachwycała sie Bandytą moim...ależ ci ludzie oceniają koty po wyglądzie, gdyby tylko poznała jego charakter dam rękę sobie uciąć, że nie miała by na niego ochoty :twisted: :twisted: ) , to wyśle ją na wątek lubelskich tymczasów :) :)

Oleska byłoby mi bardzo miło, gdybyś mogła zrobić jakiś projekcik ogłoszenia :) Co prawda tuszu w drukarce też mi brak, ale przecież są miejsca gdzie można cosik wydrukować ; )

Masza, musimy sie jakoś umówić, co do tego odrobaczania, bo z 24. na 25 . wyjeżdżam. Oczywiście kotka może zostać i będzie miała taką samą troskliwą opiekę, tylko wiadomości rzadziej, bo będę się kontaktowała z Tobą telefonicznie tylko.

Jak tylko dostane zdjęcia wkleje pare na forum reszte powysyłam zainteresowanym :wink:

bloo

Post » Pon sie 18, 2008 21:58

Będzie mi bardzo miło zrobić ogłoszenie. Wysyłam pw z adresem e-mail.
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Wto sie 19, 2008 13:49

Przepraszam za nieobecność, ale miałam wczoraj pilny wyjazd do w-wy na cały boży dzień :evil:

Bloo, co do odrobaczania to można podać Poli tabletkę przed Twoim wyjazdem, ok. 22. Kupisz jakąś tabletkę, czy ja mam to zrobić? Mogę podać Ci adres mojego znajomego weta w Świdniku, na pewno ma jakieś leki a robale.

Zarówno Ty, jak i ja dostałyśmy maila z zapytaniem o adopcję kotki. Oto on:

'Cześć,
Mam na imię Kasia i chciałabym adoptować Polę. Mieszkam w dużym domu w spokojnej okolicy ( pod Białymstokiem). Mam trójkę dzieci (6,5 lat i 7 miesięcy). Jedyne co do czego muszę sie upewnić to stosunek Poli do dzieci-ale jeśli mizia się do wszystkich to pewnie ok ;-))). No i zdrówko...mój najmłodszy biega na 4 łapkach po podłodze i wszystko bierze do buzi więc kota musi być 100% zdrowa.
Aha Pola ma być pierwszym z dwóch kotów
Pozdrawiam serdecznie Kasia'

Odpiszę tej pani, poproszę o numer telefonu, wolałabym to załatwić telefonicznie, niż mailowo.
Myślę, że można zacząć się zastanawiać nad domkiem...

Co sądzicie?

masza4

Post » Wto sie 19, 2008 14:39

Masza, oczywiście, że pójdę ją odrobaczyć, bądź podam jej tabletke :)

Skocze jeszcze może dziś, albo jutro do swojej lecznicy i jeżeli będzie "moja" wetka to z nią porozmawiam i przedstawie sytuacje, bo to może być odrobaczenie po dłuuugim czasie, a może nawet pierwsze w jej życiu, jeżeli miała "troskliwych właścicieli".
Może na początek coś łagodniejszego? Zobaczymy.

http://img134.imageshack.us/my.php?imag ... 530ki0.jpg

http://img225.imageshack.us/my.php?imag ... 536od6.jpg

http://img84.imageshack.us/my.php?image=dsc00574is8.jpg

http://img60.imageshack.us/my.php?image=dsc00575gy9.jpg

bloo

Post » Wto sie 19, 2008 19:32

Fajnie.
Ale co do czegoś łagodniejszego, to zastanowiłaby się. Tzn. ona może być nieźle zarobalona, więc nie wiem czy nie trzeba będzie jej podać tabsa np przez dwa dni?

PS. Ona robi się coraz piękniejsza Bloo... :oops:

masza4

Post » Wto sie 19, 2008 21:14

Piękna kota :D

Podobna z pycha do mojego Stefana :oops: (może to jakaś rodzina, w końcu mój kot błąkał się chwilę po Lublinie nieodjajczony zanim trafił do mnie - dymne nie są chyba takie częste...?)
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro sie 20, 2008 11:01

ojj, dziewczyny wiem, ze piękna :D

dziś idziemy znowu, tym razem z kolegą, robić zdjęcia piękne, to będzie jeszcze nad czym powzdychać :wink:

a już zaraz zaczynam rajd po zoologikach, wetach i sklepach co by przyjemność jakąś kociastym kupić :)

bloo

Post » Śro sie 20, 2008 18:22

I jak udał się rajd? 8)

masza4

[poprzednia][następna]