Bombilla ma DOM!!! :D :D :D gratulujemy dokocenia, mb!!! :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 16, 2008 19:15

kasia86 pisze:
mb pisze:Bisia sprawdza, jak leży się na kołdrze.
Obrazek

A Bisi chyba wygodnie na pościeli! :D

Bisia dopiero pierwszy raz przyszła poleżeć sobie na kołdrze. Przy okazji obsyczała Mruśkę, która też chciała sobie tak poleżeć. Bisia leżała tak sobie z 15 minut, dumna z siebie, że jest taka przedsiębiorcza, a potem wróciła na swój fotel. Na nim nadal czuje się najlepiej.
Za to rankami, gdy się obudzę, Bisia przychodzi na kanapę, żeby się przywitać i wtedy mruczy na "dzieńdobry" :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie sie 17, 2008 3:43

Cudne zdjęcia! A jaka ładna miseczka. :lol:
Bisia wie, że jest u siebie w domu i kołdra też jest trochę jej, ale widać na fotelu czuje się bezpieczniej. Natomiast pięknie wygląda w trawie. Wszystkie wyglądają w trawie przepięknie! :D

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Nie sie 17, 2008 11:50

Te miseczki są śliczne - w takie zabawne koty. Już dawno miałam je na oku. Poza tym są bardzo funkcjonalne.
I jeśli ktoś myśli, że dla kotów ważne jest tylko to, co jedzą, to bardzo się myli. Walory estetyczne zastawy są dla kotów bardzo ważne :lol:

mb

Post » Nie sie 17, 2008 12:50

Mam te same miseczki, tzn. koty mają :lol:
Ja za to mam wrażenie, że futra poznają swoje michy i ustawiają sie tak, by do własnej mieć najblizej 8O
No chyba że odczytują moje myśli typu: Buras, odwalże się od tego spodka, bo ... ! :evil:
Dodam tylko, że Tosia ma michę z tym kotem-przestępcą :twisted: Ta, której zdjęcie wkleiłaś, należy do Kluni, a niebieskawa do Melki 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie sie 17, 2008 20:06

EwKo pisze:Mam te same miseczki, tzn. koty mają :lol:
Ja za to mam wrażenie, że futra poznają swoje michy i ustawiają sie tak, by do własnej mieć najblizej 8O
No chyba że odczytują moje myśli typu: Buras, odwalże się od tego spodka, bo ... ! :evil:
Dodam tylko, że Tosia ma michę z tym kotem-przestępcą :twisted: Ta, której zdjęcie wkleiłaś, należy do Kluni, a niebieskawa do Melki 8)

U mnie nikt nie odczytuje moich myśli, niestety :( :lol:
Wszyscy pędzą do tej miseczki, do której pierwszej nasypię chrupki i awantura gotowa :lol: A ze względu na Bisię muszę tak manewrować miseczkami i ich zawartością, żeby Bisia któregoś dnia nie padła z przejedzenia :lol:
Miseczkę z kotem-przestepcą najpierw dałam Bisi - chyba podświadomie miałam nadzieję, że to odstraszy ją od obżerania się :smiech3: Okazało się, że dla Bisi było to bez znaczenia. Teraz jest to miseczka Kaśki - dobrze odpowiada jej charakterowi :lol:

mb

Post » Pon sie 18, 2008 15:05

Mi też się bardzo podobają te miseczki. Muszę popatrzeć w sklepach teraz jak pojadę do córki :D
Dzisiaj wreszcie ciepło, moje kotki już na balkonie, a Twoje? :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon sie 18, 2008 18:02

Po moim powrocie wszyscy rozprostowali trochę łapki, a teraz obie "bardzo starsze" panie, czyli Bisia i Mrusia - śpią twardo, a Kasia i Kropcia podrzemują, też w domu.
Zresztą trudno się temu dziwić, ponieważ dzieci zaczynają wracać z wakacji i wokół są takie wrzaski, że koty wolą siedzieć w domu.
Poza tym Kropcia szczególnie lubi nocne wyprawy, czyli spacery po zachodzie słońca :lol:

mb

Post » Pon sie 18, 2008 19:16

A ja właśnie swoje zgarłam :wink:z balkonu do domu, bo idę spać, a rano, jak już kiedyś pisałam,3,15 wstawanko. Ktoś musi pracować na chlebek.
I na weta, bo Mieciu znowu bardzo kaszle. :(
Ach te pogody... :(

Kolorowych snów życzę Tobie i koteńkom. :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon sie 18, 2008 21:58

Tegoroczne lato nie rozpieszcza kotków :? Pogoda zwariowana: albo upał, albo chłodno i mokro, a wtedy najlepiej się śpi :wink: A ruch co niektórym futrzaczkom bardzo by się przydał :lol:

Pozdrawiamy serdecznie i prosimy o przekazania dziewczynkom mizianek i całusków :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto sie 19, 2008 9:24

Od razu kierowałam się wskaźnikiem charakterologicznym ;) przy doborze misek :lol:

Koniec wakacji... Ach jooo... :cry:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto sie 19, 2008 21:24

kasia86 pisze:A ja właśnie swoje zgarłam :wink:z balkonu do domu, bo idę spać, a rano, jak już kiedyś pisałam,3,15 wstawanko. Ktoś musi pracować na chlebek.

To straszne :( Ja wstaję o 5.15 i to czuję się nieszczęśliwa.

A dzisiaj moje biedne koty były zaniedbane przez złą pańcię, która wróciła dopiero o 18.00 i musiała w pośpiechu naprawiać krzywdę wyrządzoną biedactwom, czyli od razu i naraz sprzątać kuwety, karmić, poić, głaskać, przytulać i przede wszystkim - wypuścić do ogródka.

anna09 pisze: A ruch co niektórym futrzaczkom bardzo by się przydał

Na pewno, tylko że nie wszystkie one chcą się ruszać nawet w ładną pogodę. Wtedy też najprzyjemniej jest się objeść i spać :lol:

EwKo pisze: Koniec wakacji... Ach jooo...

No niestety :cry:
Nawet nie wiadomo, jak i kiedy do tego doszło :(
W każdym razie ja mam uczucie, jakby wakacje jeszcze nie bardzo się nawet zaczęły :lol:

mb

Post » Śro sie 20, 2008 14:04

mb pisze:A dzisiaj moje biedne koty były zaniedbane przez złą pańcię, która wróciła dopiero o 18.00 i musiała w pośpiechu naprawiać krzywdę wyrządzoną biedactwom, czyli od razu i naraz sprzątać kuwety, karmić, poić, głaskać, przytulać i przede wszystkim - wypuścić do ogródka.

Ja to znam! :lol:
Wszystko od razu należałoby zrobić!
Tylko że ja mam jeszcze raz tyle do głaskania i nie mówiąc o sprzątaniu kuwet! :lol:
Ale jaka radość w ich oczach ze pańcia wróciła! :D
Miau, miau i tak bez przerwy! :D
Nie wyobrażam sobie wracać do pustego mieszkania!!! :(

Dużo głasków dla dziewczynek przesyłam, bo widzę ze koteńki spragnione czułości! :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw sie 21, 2008 18:11

kasia86 pisze:Ja to znam! :lol:
Wszystko od razu należałoby zrobić!
Tylko że ja mam jeszcze raz tyle do głaskania i nie mówiąc o sprzątaniu kuwet! :lol:
Ale jaka radość w ich oczach ze pańcia wróciła! :D
Miau, miau i tak bez przerwy! :D
Nie wyobrażam sobie wracać do pustego mieszkania!!! :(

Zgadzam się w 150% :lol:

A od wczoraj testujemy karmę Hill's d/d Dziczyzna z groszkiem. Na razie wygląda na to, że nikomu nie zaszkodziła, ale jeszcze różnie może być, więc czekam, co przyniosą najbliższe dni.
Ale jedno jest pewne: jest to karma przepyszna :lol:
Bisia dostała wczoraj obłędu na jej punkcie i tak prosiła o dokładki, że niestety uległam :oops:

W tych nowych miseczkach dno jest płaskie i podczas jedzenia chrupki są podpychane w rowek między denkiem i ścianką i wtedy dość trudno jest je stamtąd wybrać pyszczkiem. W związku z tym Bisia - żeby wyjeść nowe chrupki do czysta - przesuwała je sobie łapką na środek miseczki i zjadała je już bez żadnych trudności :ryk:

mb

Post » Czw sie 21, 2008 22:13

Testujecie kolejną karmę :D Mb, chyba powinnaś napisać przewodnik po kocich karmach :wink:
mb pisze:Ale jedno jest pewne: jest to karma przepyszna :lol:

Sama próbowałaś, czy wiesz to od dziewczynek? :wink:

mb pisze:W tych nowych miseczkach dno jest płaskie i podczas jedzenia chrupki są podpychane w rowek między denkiem i ścianką i wtedy dość trudno jest je stamtąd wybrać pyszczkiem. W związku z tym Bisia - żeby wyjeść nowe chrupki do czysta - przesuwała je sobie łapką na środek miseczki i zjadała je już bez żadnych trudności :ryk:

Ale z niej spryciula! :lol: Brawo Bisieńko! :1luvu:

Pozdrawiamy Was serdecznie :D Chłopaki przesyłają dziewczynkom buziaki, a ja mizianki i głaski :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pt sie 22, 2008 12:33

Jak ma byc niedobra, kiedy to jedna z lepszych karm. :D
Ja chyba tez teraz zmienie karme bo nie bardzo im smakuje.
Ale na jaka? :conf:
Mb, doradzisz moze?

Pozdrawiam serdecznie z obczyzny. :D :(
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]