Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
asia_m pisze: florida, tak pomyślałam, czy możecie jako fundacja udać się do urzędu miejskiego w częstochowie z prośbą o dofinansowanie sterylek bezdomniaczków? przecież ustawa o zwierzakach nakłada jakieś obowiązki na miasta? w wawie jest tak, że są talony na sterylki do odebrania w urzędach. fakt, nie zawsze przetargi na wykonywanie sterylek wykonują dobre kliniki, ale ileś tam zwierzaków udaje się wysterylizować właśnie na talony od miasta, a tutaj liczy się dosłownie każda sterylka![]()
asia_m pisze:asia_m pisze: florida, tak pomyślałam, czy możecie jako fundacja udać się do urzędu miejskiego w częstochowie z prośbą o dofinansowanie sterylek bezdomniaczków? przecież ustawa o zwierzakach nakłada jakieś obowiązki na miasta? w wawie jest tak, że są talony na sterylki do odebrania w urzędach. fakt, nie zawsze przetargi na wykonywanie sterylek wykonują dobre kliniki, ale ileś tam zwierzaków udaje się wysterylizować właśnie na talony od miasta, a tutaj liczy się dosłownie każda sterylka![]()
florida_blue pisze:czy obowiązek sterylek maja - nie wiem - napewno maja obowiązek zapewnienia opieki bezdomnym i z tego się wywiązują, bo przeciez mamy schronisko.
napewno mają bardziej ważniejsze problemy![]()
malbor0 pisze:zadzwonić do urzędu w innym mieście i się zapytać o podstawę prawną
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 82 gości