już jest pięknie,świeci słońce i tęcza mieni sie cudnie ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 11, 2008 15:44

zbieram wszystkie kciuki jak okruszki!

chyba dziś konieczny będzie zastrzyk przeciwbólowy...kiedy ją dotykam ewidentnie moja Minia czuje dyskomfort...że aż sobie syknie...

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Pon sie 11, 2008 16:22

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dużo okruszków :wink:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon sie 11, 2008 20:03

Trzymam.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon sie 11, 2008 22:32

Dziewczyny DZIĘKS ogromniasty!:1luvu:

byłam u weta...miał dziwną minę kiedy nas zobaczył w poczekalni! coś na zasadzie o kurcze co one tu jeszcze robią?! - (albo znów)

nie był zbyt entuzjastyczny ale prosiłam konkretnie o zastrzyk kojący ból .. zapodał to co ostatnio...w środę chce mieć jeszcze raz mocz...jednak przebąkiwał nieśmiało o przygotowaniu się,że raczej będzie niewesoło...chociaż uważa ,że Minia jest w bardzo dobrej kondycji, gdyby nie lejące się pupsko!
znów mocz do badania i znów chce ją na RTG - tu się zdziwiłam bo przecież dopiero co miała:???
odpowiedz brzmiała,że raczej nie...albo bardziej,że trzeba przedłożyć bezpieczne czy nie nad sprawdzenie...
polubiłam gościa ale nie wydaje mi się jakoś specjalnie oświeconym :)

Minia jakgdyby nigdy nic w podzięce za zmierzenie temperatury zrobiła mu na stole qpalka :P

właśnie się zastanawiam czy nie kopnąć się do 3-go weta w postaci sławnego już tu na forum niejakiego Dąbrowskiego - choćby jedynie na konsultacje...

nikt mi nie umie powiedzieć czego mógłby być to rak i jak plus minus przebiega...

mam podawać witaminki w postaci pasty calo-pet i fuj śmierdzącą pastę na wątróbkę, od której mam odruch wymiotny... a moja Kiciuszka znosi to wszystko stoicko i nadal mnie kocha!

boli,że ona pokłada we mnie nadzieje a ja się boję,że zawiodę... :( :cry:

patrzy swoimi oczkami w moje - w takich chwilach serce mi pęka...

Minik

Post » Wto sie 12, 2008 6:34

Minik, kicia cię kocha.
Patrzy sie tak, bo kocha.
Ja myślę, że to jest wyraz bezgranicznego zaufania i uczucia do ciebie, a nie oczekiwania.
Ona wie, że robisz dla niej wszystko.
I napewno zrobisz.
Wielu włascicieli kotów juz dawno by się poddało.

:ok:

MarciaMuuu

Post » Wto sie 12, 2008 8:29

Minik pisze:nikt mi nie umie powiedzieć czego mógłby być to rak i jak plus minus przebiega...

patrzy swoimi oczkami w moje - w takich chwilach serce mi pęka...

Czyli jednak podejrzewają, ze to wznowa? Nie bardzo rozumiem, jakie jest rozpoznanie i na podstawie czego?
Fibrosarcoma owszem przerzutów nie daje ale może narastać wewnątrz i uciskać na narządy.

Walczysz o nią i to jest najważniejsze.
Moja Zuzia była bardzo podobna.

yv73

Od: Pt gru 31, 2004 18:30

Post » Wto sie 12, 2008 11:09

znaczy w ogóle nic nie mówią o raku!

- brzusio miękki bez żadnych zgrubień ani guzków...

jeśli już to coś majaczą ale nie wprost o kości, o kręgosłupie...

czucie cały czas ok neurologicznie...

podkurcza nóżki albo je wypręża! jeśli chce na siuisiu to potrafi się doczołgać pod brodzik...

apetyt nadal za 4...ech...brak pomysłu!

tylko weci zadziwieni,że w tak dobrej kondycji...

teraz rozmyślam o tym sobotnim skoku temperatury i omdleniu...

kocha wiem ,że kocha... ja ją też tak kocham ,że gwiazdki i kosmos z wszechświatem za mały, przez wszystkie galaktyki i do całkowitego wariowania: zawsze jej to powtarzam :)
:roll: no i nie wiem co jeszcze...
mój mąż twierdzi,że gdyby coś się działo(pożar, huragan and inne) to Minia byłaby ważniejsza, pierwsza w kolejności do ratowania! wyczuwam malutką ironię ale nie wiem czy to nie jest najprawdziwsza prawda o mnie :)

Minik

Post » Wto sie 12, 2008 12:44

Jak mnie czasem nachodzą myśli, że nie wyłączyłam gazu i pożar w domu, to w pierwszej kolejności myślę o kocicy. Co tam dobytek, kupi się nowe. Ale kot :oops: Oczywiście gaz zawsze wyłączam :wink:

Co do teg skoku temperatury... A jest szansa, żeby jej główkę wewnątrz obejrzeć? Jakoś prześwietlić? No tak po prostu, żeby na zimne dmuchać... Ja to jakaś uprzedzona jestem, jeśli chodzi o guzy. Nawet te niezłośliwe i bezprzerzutowe :?
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Wto sie 12, 2008 12:51

Może gdzie robią (oprócz USA) tomografię zwierzętom, ale jest to napewno b. drogie :(

MarciaMuuu

Post » Wto sie 12, 2008 13:02

Robią, tylko ceny pewnie są zabójcze :roll:

http://www.sggw.pias.pl/strony/dl.htm
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Wto sie 12, 2008 13:03

tomograf .. bosh to chyba u nas jeszcze sfera marzeń...
ale raczej poszłabym tropem cukrzycy , bo po tym omdleniu...znaczy w trakcie męż pod nos podstawił jedzonko ... z momentu była trzeźwa...

Minik

Post » Wto sie 12, 2008 13:10

Może być.
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Wto sie 12, 2008 13:14

A może mogliby jej USG jamy brzusznej zrobić. Jeżeli to cukier, to może coś nie tak z trzustką, badania krwi by się przydały.

MarciaMuuu

Post » Wto sie 12, 2008 17:36

chcecie wyniki ...włala ...macie...powiem ,że są rewelacyjne...przeliteruję r e w e l a c y j n e ! przynajmniej morfologia :)
mocz był z zatrzymanego pęcherza...ale podobno jak na to to też niemalże miód malina :)

biochemia:

AspAT 81,8 U/L
ALAT 53,4
Mocznik 24,6 mg/dl
Kreatynna 1,5

morfologia:
hemoglobina 11,6
hematokryt 37,8
erytrocyty 8,07
leukocyty 9,6
płytki krwi 536

mocz:
pH 6,0
ciężar wł. 1,025
białko +
cukier tu dokładnie nie wiem bo jest +i coś na kształt strzałki
nabłonki -
krwinki białe +++
krwinki czerwone +
urobilinogen -
bilirubina -
ciała ketonowe-
inne (Anat-chyba) -

tak to wygląda , ktoś coś może dodać?

Minik

Post » Wto sie 12, 2008 18:16

Na wynikach się nie znam,ale słowo rewelacyjne mnie bardzo cieszy.
Kciuki cały czas 1000 :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

[poprzednia][następna]