Bytomskie koty - udana adopcja Lilo i Sticza :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 24, 2008 23:57

Na stacji powinny być kamery. Można sprawdzić rejestracje. Swoją drogą Maniek śliczny, długo krówek nie było :wink:
W sprawie Wiewióry był jeden telefon, kilka maili ale niestety nic z tego nie wynika :?
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Nie lip 27, 2008 21:02

Przedstawiam Wam Whisky - nasz nowy "nabytek" - prześliczna. Chora, KK i straszne uszy, poza tym zapchlona.

Obrazek

Takie piękne koty u mnie na tymczasie, a adopcje stoją :(.
Mamy jeszcze jedną kotkę, nie widziałam jej, ale karmicielka mówi, ze będzie mieć około 7 miesięcy. Jutro będą fotki.
Jak zwykle więcej o kotach na chatulu :)
Obrazek

esza

Od: Pt kwi 06, 2007 8:12

Post » Nie lip 27, 2008 23:25

Nie mamy na karmę ani na weta, jesteśmy zasypani kotami :cry: Kotka, która ma 7 miesięcy miała iść do schroniska, udało mi się uprosić Wandul tymczas dla niej (Wandul ma u siebie chyba 20 kotów :cry: ). Gdyby ktoś mógł nam przesłać karmę (obojętnie jaką) byłybyśmy wdzięczne. Jutro Whisky musi jechać do weta, żadna z nas nie ma kasy :cry: Wystawimy jutro bazarki ale i tak potrzebujemy wsparcia... :cry:
U mnie jest zagrzybiona Wiewióra, u Eszy Jasio (Bączek), Mamuska z dwoma kociakami i Whisky, u blondi Mamolla, Fionka i Maniek, u karmicielki 3 koty do adopcji, no i ta 7 miesięczna doszła... Potrzebna karma, w zasadzie obojętnie jaka.....
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto lip 29, 2008 2:23

Koteczka jest już u Wandul, jest kochana i miziasta. Musi znaleźć dom!!!
A oto ona, jeszcze bezimienna...
Obrazek Obrazek
Zapraszam na bazarek na żwirek, karmę i wizyty u weta bytomskich kotów (ciuszki, gra komputerowa, peerelowska popielniczka i ciekawe książki):
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=78891
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto lip 29, 2008 23:29

Wiewióra jest osowiała, ma 41 st. gorączki, ułamał się jej kawałek mlecznego kła, ślini się trochę. Mam nadzieję,że to tylko od zęba. Dostała kawałek czopka na gorączkę (wszystko skonsultowane z wetem)i okład. Apetyt ma, pije chętnie. Ogólnie katastrofa za katastrofą... :evil:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro lip 30, 2008 21:26

Byłam z Wiewiórą u weta, okazało się,że rwać za bardzo bez rtg nie można, żeby nie uszkodzić zęba stałego. Bedziemy obserwować, teraz dostała leki przeciwbólowe/przeciwgorączkowe i odżyła :D
Łapek i Mamuśka mają są już wstępnie zarezerwowani :D
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro lip 30, 2008 21:38

Nareszcie jakieś dobre wieści - Łapcio na 99,9% ma domek, dwie bardzo zdecydowane na adopcje Panie. Być może i Mamuśka pojedzie razem z Łapkiem :dance: :dance2: :dance:
Obrazek

esza

Post » Pt sie 01, 2008 1:33

Trini pojechała dzisiaj do nowego domku. Będzie mieszkała w Lędzinach. Niestety pustki nie będzie, jej miejsce jutro zajmie czarny 3 miesięczny kocurek szwendający się po osiedlu Eszy. Dostaliśmy zgłoszenie o kotce z młodymi (mają 7 tyg.), są zamknięte w piwnicy i dokarmiane. Pani opiekująca się nimi wyjeżdża i nie wie, co zrobić. Jak otworzy piwnicę małe wpadną pod samochód (bardzo ruchliwa droga), poza tym nikt ich nie będzie dokarmiał :( Ich mama już raz wpadła pod samochód, żyje dzięki pomocy tej pani. Chyba nie mamy wyboru, trzeba będzie wziąć rodzinkę. Poza tym wiem, że blondi zlokalizowała 3 inne mioty do wzięcia. Nie wiem, jak damy radę. :roll:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Sob sie 02, 2008 1:30

Esza zabrała dzisiaj z podwórka czarnego kociaka, maluch nazwany został Czarek i siedzi z Whisky w klatce. Jutro esza napisze o nim więcej i wklei fotki. Ja też powinnam pochwalić się jakimiś nowymi fotkami Wiewióry no ale póki co - brakuje mi czasu :?
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Sob sie 02, 2008 9:24

Witam :)

Czarus jest czarującym kociakiem. Ma tak jak Whisky około 3 miesięcy i tak samo jak ona jest wesołym żywiołowym kotem.
Jest czarny jedynie pod bródka ma mały biały krawacik i na brzuszku troszkę białego. Lubi siedzieć na kolanach i mruczy jak sie go głaszcze :).
Prawdopodobnie domowy kocurek, który sie zgubił. Wygląda na zdrowego.

Obrazek
Obrazek

esza

Post » Sob sie 02, 2008 11:29

Czarne koty, moja ostatnia słabość :1luvu:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pon sie 04, 2008 16:49

Pamiętacie kotkę ściągnietą z okna ? Właśnie przyszła do mnie właścicielka, że chce oddać kicie bo poniszczyła jej fotel :evil: Brak mi juz słów do tych wszystkich kretynów !!! Poprostu ręce mi opadają :cry:

Kociaki które znalazły moje córki niedaleko naszego domu zniknęły dzień
przed tym jak miałyśmy je z Patsi łapać :evil: Najgorsze, ze chcieli się tych maluchów pozbyć i boimy się , że mogło im się coś stać :cry:

Do tego 9 innych czeka na zabranie a my nie mamy miejsca, karmy i na leczenie.... Chyba załapałam doła :cry:

blondi2911

Od: Sob paź 13, 2007 14:31

Post » Pon sie 04, 2008 17:21

Czy koteczka "z okna" jest już u Ciebie? :twisted:
O ludziach ja się już nawet nie wypowiadam. Do eszy jedzie teraz pani, która chciała adoptować Whisky i Łapka. W drodze pani zabrała pijakowi kociaka, który miał być utopiony w Rawie. Do mnie piszą ludzie w sprawie Wiórki ale żaden z domków nie spełnia moich wymagań.
Jakby było mało - Wiórka ma sporą nadżerkę na języku (czy to się mogło zrobić od tego złamanego zęba?, smaruję jej sacholem), a Tymon (chyba Tymon) wymiotował dzisiaj 5 razy, boję się powtórki z rozrywki.
Przez 3 lata nie miałam żadnych problemów zdrowotnych z moimi kotami, a teraz... :( :evil:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pon sie 04, 2008 17:28

Nie koteczka zostanie tam do czasu aż znajdzie dom albo jak u mnie zwolni się miejsce (a to raczej nierealne) :? Powiedziałam, że na ten moment możemy jedynie ją poogłaszać bo brakuje nam miejsca. Chociaż nie ukrywam, ze wolałabym ją zabrać do siebie, zeby nie znikła w dziwnych okolicznościach.... :?

blondi2911

Od: Sob paź 13, 2007 14:31

Post » Pon sie 04, 2008 23:56

Whisky i Łapek pojechali do wspólnego, nowego domku :dance: :dance2: Pani zabrała też na tymczas do siebie kociaczka uratowanego przed utopieniem :D
Ja jutro jadę zobaczyć kotkę z kociakami, które siedzą w piwnicy,a siedzieć tam nie mogą - bo Pani karmicielka wyjeżdża. Do wyjazdu jeszcze parę dni.
Obrazek Obrazek

Patsi

[poprzednia][następna]