już jest pięknie,świeci słońce i tęcza mieni sie cudnie ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 24, 2008 11:05

Etka pisze:

Niech ratuja kota.

Ps. jestem na wyjezdzie i nie mam jak doczytac...gdzie leczysz kotke?

do tej pory chodziłam do Pluta na Jagiellońskim do dr.Antosika... ale teraz już sama nie wiem...jak gdzieś nie pójdę sprawdzić jego diagnozy to fizia dostanę!

Tych pod wieżą znam, bo kastrowaliśmy tam kocura i o ile sobie przypominam wycinano mu 3 powieki...jeszcze jak pomieszkiwaliśmy na Piątkowie...

Oj Słoneczko Ty na urlopie a ja zawracam Ci gitarę głupio mi ...

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Czw lip 24, 2008 11:40

Ja chadzam do Kliniki na Miszka I, której nikt nie poleca :? . Ale tam dr Kwiecińska jest bardzo dobra :D .

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Czw lip 24, 2008 12:16

MarciaMuuu pisze:Ja chadzam do Kliniki na Miszka I, której nikt nie poleca :? . Ale tam dr Kwiecińska jest bardzo dobra :D .

tam rodziła moja - inna- kotka, bo martwe kocię zablokowało kanał rodny i reszta nie mogła się urodzić...nocna akcja...

hymm...

Minik

Post » Czw lip 24, 2008 12:17

...było kilka małych siknięć...

Minik

Post » Czw lip 24, 2008 14:09

Nie czytalam wszystkich ostatnich wpisow i nie bardzo wiem dokladnie co sie dzieje. Ale. Z moich doswiadczen leki niesteroidowe przeciwbolowe wcale nie sa dobre dla kotow, sprobujcie moze jednak jakis lek opiatowy, buprenorfina sprawdza sie zwykle dobrze. Tyle ze moglaby poglebic problem z pecherzem, opiaty czasem maja takie dzialanie...
Jesli to bol neuropatyczny, tzn. bylby jakis ucisk na nerwy polecalabym bardzo gabapentin- to lek dzieki ktoremu funkcjonuje moj Lunek...
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Czw lip 24, 2008 14:53

...już nie wiem co...czekam na męża...i na pewno gdzieś podjedziemy...w akcie desperacji podałam sylimarol... wiem na wątrobe ale może przy okazji pobudzi jelitka ...bo apetyt widzę u niej jest...

Minik

Post » Czw lip 24, 2008 17:28

Współczuje bardzo i Tobie i kotce.
Na Ratajach polecam Tomasza Nowaka przyjmuje na osiedlu Tysiąclecia klinika się nazywa My Pet i mieści się na tyłach domu kultury.
Pisałam tez Tobie, ja albo moja córka, o weterynarz na ul. Katowickiej 11B (koło Malty) , ale ona jest w ciąży i czasami krócej przyjmuje.
Bardzo dobry jest tez Dąbrowski ul. Zbąszyńska przy kościele Palotynów.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw lip 24, 2008 19:24

i co gdzie pojedziecie?

jestescie blisko wiezy RTV, tam leczy puss, duzo kotow u niej sie przewinelo, jej wet ma na imie chyba Łukasz.
Jesli tam macie blisko to bym poszla. Na temat Pluta moja kumpela zle sie wypowiadala, ale to nie wiem bo tam nigdy nie bylam, wiec sie nie wypowiadam.

jedno jest pewne, konsultacja jest potrzebna.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw lip 24, 2008 20:35

Etka pisze:i co gdzie pojedziecie?

jestescie blisko wiezy RTV, tam leczy puss, duzo kotow u niej sie przewinelo, jej wet ma na imie chyba Łukasz.
Jesli tam macie blisko to bym poszla. Na temat Pluta moja kumpela zle sie wypowiadala, ale to nie wiem bo tam nigdy nie bylam, wiec sie nie wypowiadam.

jedno jest pewne, konsultacja jest potrzebna.

byłam u Juszczaka na Armii Krajowej bo blisko a i też opinie chyba mają dobrą ... na Piątkowo było mi daleko z kotem bez transportera...(zawsze jak pożyczę spotyka mnie potrzeba)

w każdym razie neurologia głęboka jak to określili OK! Minia zacżęła fikać nóżkami :) nie wiem co chciała udowodnić ale...
zmienili leki na... właśnie na ...byłam w takim szoku,że nie zaskoczyłam...
jakiś antybiotyk ...
jutro spytam, bo na 18 spotkanie z ortopedą...

na hasło o uśpieniu zmieszali się...

prosiłam o badanie krwi,będzie na jutro, dostałam też pojemnik na mocz, jeśli cokolwiek uda mi się złapać...

Minik

Post » Czw lip 24, 2008 21:15

Minik 8O zaskoczyłaś mnie bardzo.
Z tego co opisujesz nie wydaje mi się, że kicia wybiera sie za TM. Skąd ten pomysł z usypianiem. Jej potrzebny dobry wet, który dojdzie jak jest przyczyna tych kłopotów z chodzeniem i wydalaniem.

Ps. Aktualne info dopisane do pierwszego posta jest strasznie telegraficzne i dla kogoś kto nie zna wątku, a nie ma czasu doczytać prawie nic nie daje. Pełna informacja daje większą szansę na właściwe podpowiedzi. wiem, że jesteś zestresowana, rozbita i już trochę zmęczona, dlatego pozwoliłam sobie zasugerować Ci hasłami co tam umieścić, by łatwiej byłoby Ci je opisać.
Poza tym powinnaś je oddzielić od górnej treści chociażby takimi kropeczkami ..................
lub wolną linijką i dodaniem tytułu " Historia dotychczasowego leczenia wg staniu na (tu data wpisu uzupełniajacego). I jeszcze jedno nowy tytuł jest mylący, bo to przecież tylko domysły tego weta
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw lip 24, 2008 21:48

nie mogę pisać.. bo wyobraźcie sobie moje 2,5 letnie dziecię bryka i nie ma jej się na spanie, ale obiecuje jeśli tylko uśnie rzetelnie wszystkim odpowiem :)

Minik

Post » Czw lip 24, 2008 22:44

To kladźcie się obie :D jutro rano pisanie pójdzie szybciej
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw lip 24, 2008 23:02

tępy wzrok ...styki nie chcą ruszyć...Amiko jak zwykle masz rację... :-***

padam na twarz...

dobranoc wszystkim...

Minik

Post » Pt lip 25, 2008 6:52

Juszczak ma dobra opinie, dobrze ze tam pojechalas.
Trzymam kciuki za kotke.

Bedzie dobrze. Najwazniejsze ze ma dobra opieke.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt lip 25, 2008 6:56

No to potrzymam 8)
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: x położona 8

:mrgreen:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

[poprzednia][następna]