Cykor ma 6 lat, jest kastratem i 17 lipca został oddany do bydgoskiego schroniska z powodu wyjazdu opiekuna. Na drugi dzień został przywieziony do mnie. Zapewne był golony do zera a mimo tego w dniu oddania do schroniska miał na brzuchu, pod pachami i na łapach sporo kołtunów. Jego zęby wymagają już czyszczenia, ale nie jest tragicznie. Na szczęście Cykora można systematycznie czesać bez większych problemów. Nie przepada za czesaniem brzucha jednak co najwyżej pyskuje i krzyczy. W tej chwili jego sierść jest jak wata i nie wiem jaka będzie gdy odrośnie. Nie ulega wątpliwości, że wymaga ona codziennej pielęgnacji. Cykor ładnie korzysta z kuwety. Uwielbia pieszczoty i jest bardzo pro ludzki. Boi się jednak kotów, choć do jednego spokojnego kota zapewne szybko przywyknie.
Ostatnio edytowano Nie sie 24, 2008 13:47 przez mirka_t, łącznie edytowano 4 razy
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*] Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi
a na puchatkowie on jest? Bo jak najbardziej się nadaje. Jego mama musiała gdziś się zaznajomić z jakims kocim arystokratą - nie ma siły Jest piękny takie mleczne toffi I te oczy - słodki po prostu Bezjajeczny, rzecz jasna? Bo mimo całej jego urody dobrze by było by jego dzieciaki się nie pałętały po ulicach
pozdrawiam, ogocha Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną
Zakochac sie w puchatku to nie problem. Problemem jest TZ, ktory tez sie musi zakochac a do tego byc przekonanynm, ze chce 4 kota
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*] Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 . Smakusia odeszła 14.05.2024.
Cykor złapał kaliciwirozę i jest w trakcie leczenia. Mam jednak już dla niego miejsce w nowym domu i gdy tylko będzie mógł się przeprowadzić to pojedzie do Białośliwia.