Woland- magiczny kot! W swoim własnym domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 22, 2008 9:25

Witamy serdecznie!!!!!!!!!!!!
Wczoraj Wolanda odwiedzila Justyna, u ktorej kocio spedzil miesiac zanim trafil do mnie. Bylo bardzo milo, chociaz Justynka stwierdzila, ze Woluś wybral juz mnie na mamuske- wodzil za mna oczami, mruczal tylko przy mnie i ogolnie byl troche zestresowany podczas wizytki. Wytlumaczylam jej, ze On po tak wielu przejsciach teraz szalenie ceni sobie spokoj i poczucie bezpieczenstwa i obawia sie wszystkiego co moze sie wiazac ze zmiana. Dobra Dusza wszystko zrozumiala i stwierdzila, ze jest szczesliwa poniewaz widzi, ze Woland dobrze sie ze mna czuje. Bardzo dobra z niej dziewczyna, bardzo odpowiedzialna i nieegoistyczna. Szkoda, ze nie mogla kocia zostawic u siebie... (stracilaby mieszkanie- wlascicielka w zwierzatkach widzi jedynie niszczycieli :evil: ) Justyne najbardziej zachwycily buziaczki Wolanda z Jerzykiem, ktore dosc czesto mialy miejsce :wink: Ucieszyla sie, ze pingwinek ma juz prawdziwego przyjaciela :D
Woluś przezywa chwilowe uspokojenie :wink: Ostatnio, gdy zobaczyl, ze wypuszczam Sarusia przez okno zwial przerazony i zniesmaczony za bufet i na wszelki wypadek nie podchodzil do mnie przez jakis czas :wink:
Natomiast Kapitan Planeta mieszka w lozku, gdzie przyjmuje wizytki innych kotkow. Jego zywiol to mizianie i wylegiwanie sie w lozku, chociaz wczoraj nawet troszke pobawil sie sznureczkami i rekawkami mojej bluzeczki. Jaki ten kocio jest wysoki i dlugi 8O Mam nadzieje, ze w czwartek juz wkleje fotki.
Chyba wreszcie w niedziele bede miala zamontowana siatke w oknach!!!!!!
Niestety bedzie to siatka "płotowa", ale mam nadzieje, ze przez oczko 6 na 6 nawwet nasz Hudini sie nie przecisnie :wink: Wzgledy estetyczne musze miec w nosie bo liczy sie czas!!!!!! Zabezpiecze 2 okna i to musi nam wystarczyc :wink:
Mysle, ze te dwa kotki spadly na mnie tak gwaltownie (musialam dac im dom, alternatywa bylo schronisko) w jakims celu. Bo to dosc duzy prezent od losu :wink: Moze maja nauczyc mnie bycia DT..., a moze jeszcze inne plany zapisano w mojej karmie :wink:
Ufff, ale sie rozpisalam... Dzieki Wam Kochane Cioteczki jest mi razniej, calym sercem dziekuje :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lip 22, 2008 9:31

Magiczny Woland i Kapitan Planeta znajdą najlepsze domki i za to trzymamy kciuki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lip 22, 2008 10:24

Dziekuje :D I podziekowan ciag dalszy: Jowitko goraco Ci dziekuje za pyszna karme dla Kapitana Planety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poczestowal reszte towarzystwa i tylko uszy sie trzesly :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto lip 22, 2008 10:26

Asia, koniecznie zdjęcia tej siatki zrób. Ciekawa jestem, jak to będzie wyglądało i "działało" :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lip 22, 2008 10:49

pisiokot pisze:Asia, koniecznie zdjęcia tej siatki zrób. Ciekawa jestem, jak to będzie wyglądało i "działało" :D

Wszystko "obstrykam", zanosi sie na dosc pancerne ustrojstwo przymocowane do muru, nie do ram okiennych :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto lip 22, 2008 11:42

bardzo sie ciesze ze bedzie siatka, nawet plotowa ;)

co do karmy Asiu, jeszcze ci kupie jak bede w Poznaniu to bedzie jeszcze dla Twojej trzodki.

a z dobrych wiesci, na allegro Woland ma obserwatora wiec moze moze ;)
Trzymac kciuki by sie dobry dom odezwal!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto lip 22, 2008 11:54

Etka pisze:bardzo sie ciesze ze bedzie siatka, nawet plotowa ;)

co do karmy Asiu, jeszcze ci kupie jak bede w Poznaniu to bedzie jeszcze dla Twojej trzodki.

a z dobrych wiesci, na allegro Woland ma obserwatora wiec moze moze ;)
Trzymac kciuki by sie dobry dom odezwal!

OBSERWATORA? Hmmmm... Opowiem Wolusiowi i bedziemy razem trzymali kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jowitko kochana, jakos sobie narazie radzimy, a Ty przeciez masz swoje do wykarmienia!!!! Zawsze dziekujemy za Twoje wielkie serce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro lip 23, 2008 7:46

Hmmmm... Opowiem Wolusiowi i bedziemy razem trzymali kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I ja się do kciuków przyłączę :ok:

gosiaa

Post » Śro lip 23, 2008 7:53

Wolus, gdzie jest Twoj domek?

moze dzis sie w Tobie ktos zakocha? :)

Etka

Post » Śro lip 23, 2008 8:55

No wlasnie, moze ktos sie zakocha... To taki dobry i piekny kocio!!!!!!!!!!!!! Chwilowo zakochuje sie ja :( a przeciez Woland musi trafic do domku stalego. Ja jestem tylko jedna a mam obecnie siedem kotkow i psine. Poswiecam im caly czas po pracy, ale i tak brakuje mi rak do dopieszczania :wink: Ale oczywiscie dajemy sobie rade i pewnie ktos by mogl uznac, ze z piejdankami przesadzamy :wink:
WOland jest wymarzonym kotem dla poczatkujacego kociarza- zdrowy jak rydz, dobrze wychowany i uwielbiajacy czlowieka (w pakiecie z miziankami) 8)
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro lip 23, 2008 12:11

trafi na swojego Joasiu, do konca wakacji juz coraz blizej i pewnie niedlugo domeczek sie trafi!

Etka

Post » Śro lip 23, 2008 14:27

w gore

alodona

Od: Sob mar 15, 2008 17:52

Post » Czw lip 24, 2008 10:33

Zaglądam sobie do Wolanda a tu dzisiaj cisza 8O :wink:

gosiaa

Post » Czw lip 24, 2008 10:36

Woland ma sie baaardzo dobrze i nadal zamieszkuje jeden poziom domku- tu czuje sie naprawde u siebie :D Zamienil maly koszyk piknikowy z "dachem" na wielki kosz na rzeczy do prania bez "dachu" :wink: Ten kosz jest znacznie wiekszy od pralki, wiec Woland ma tam rajskie poslanko, ktore pozwala mu na przyjmowanie najprzedziwniejszych poz. Apetyt mu dopisuje swietny, zreszta tak sie sytuacja ma z cala reszta kociastych- apetyty az za wielkie :wink:
Kapitan planeta zjada 400g mokrego na jedno posiedzenie 8O , dojada suchym i czeka na nastepne przysmaki :roll: Ale On jest taaaaaaaki dluuuuuugi i wysooooki (obiecuje zdjecia juz wkrotce :oops: )... Wczoraj nastapily pierwsze odwiedziny szalonej Meli u pieknotka. Zeby dodac Planecie animuszu dzielnie towarzyszyl mu miejscowy aniol- Jerzyk :wink: Mela oczywiscie najbardziej zainteresowana byla miseczkami z jedzonkiem, wszystko zjadla :roll: i musialam przestawic michy w tzw. bezpieczne miejsce (czytaj: na szafe). NOwy kocio jej nie interesowal bo przeciez kotkow to Ona ma pod dostatkiem, a poza tym one nie sluza do jedzenia :wink: . No, chyba ze wlasnie szybko sie poruszaja, to wtedy pozaczepiac i popedzic za nimi mozna. A w lozku to nuda... A Kapitan P. troszke sie zjezyl, pobuczal ale z lozka nie zszedl 8) Psina wladowala sie na lozko, polozyla glowe przed Nowym, powachala i postanowila przespac sie po jedzonku :wink: Planeta buczal troche, po czym wzial przyklad z Jerzyka i ignorujac Mele tez zasnal. Po jakims czasie odsunal sie dalej od Melanii i kontynuowal drzemke 8) Taaaak, Ona jest bardzo kochana ... kidy spi :wink:
Zapowiadaja upaly, troche sie boje bo nie moge wietrzyc :( Oby juz mi zakratowali te okna, bo nic nie wskazuje na to by szybko znalazl sie wymarzony domek :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw lip 24, 2008 10:39

gosiaa pisze:Zaglądam sobie do Wolanda a tu dzisiaj cisza 8O :wink:

Mowisz i masz, Gosiu :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]