Pieczenie pewnie we wtorek, chyba że Gutka zagonię do roboty

Moderator: Moderatorzy
żabciarybcia pisze:(...)
MariaD - niestety, jeszcze chwilę , niech pojawią się przyzwoitej wielkości jabłka.
Strudel ma to do siebie, że nie można go robić mało!
Żeby Ci wysłać, muszę wyrwać z zębów rodzinie, której wtedy puszczają wszelkie hamulce. A ciasto to składa się w 99% z jabłek![]()
(...)
żabciarybcia pisze:Moja wyobraźnia pojęła, ale muszę orzechy zdobyć. Prędzej pewnie doczekasz się migdałowych albo z nerkowca włoskie są koszmarnie drogie.
Jako % - sugeruje rum, chyba najlepiej się sprawdza, można jeszcze dodać rodzynek i czekolady - zrobić nadzienie jak do Gundel Palascinta - węgierskich naleśników, bardzo pysznych
Zuzola super że doszły![]()
Następne pieczenie jak się ochłodzi, ostatnio miałam w domu 35 stopni i myślałam że padnę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości