Aukcja dla łasuchów - nowa edycja

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lip 18, 2008 12:20

Renatta, nie mniaamaj , tylko szybka decyzja.

Pieczenie pewnie we wtorek, chyba że Gutka zagonię do roboty :D
Obrazek

żabciarybcia

Od: Sob mar 12, 2005 17:28

Post » Pt lip 18, 2008 14:57

Też chcę ciacha :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt lip 18, 2008 16:07

Gutek to sie zgłaszał na sprzątanie piwnicy i konsumpcję żeberek :twisted:
Co to za knucie za gutkowymi plecami :?: :?:
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Pt lip 18, 2008 19:20

żabciarybcia pisze:(...)
MariaD - niestety, jeszcze chwilę , niech pojawią się przyzwoitej wielkości jabłka.
Strudel ma to do siebie, że nie można go robić mało!
Żeby Ci wysłać, muszę wyrwać z zębów rodzinie, której wtedy puszczają wszelkie hamulce. A ciasto to składa się w 99% z jabłek :D
(...)

Nie narażę Twojego bezcennego życia. Poczekam :lol: zobrazowałam sobie rodzine, ktorej puszczają hamulce... :ryk: :ryk:

Tylko prosze pamiętać o mnie jak jabłuszka dorosną, podlewać jabłonkę, obierać z robali, no dopieszczać! ;) I jestem pierwsza w kolejce do strudelka!
Konto żabciarybci mam w stałych odbiorcach... 8)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt lip 18, 2008 20:12

Gutek, ale ja się wcale się nie wycofuję ze sprzątania i żeberek.

Reszta to tylko uzupełnienie

MariaD - pewnego dnia odwiedził mnie kolega z dziewczyną.
Był strudelek. Obrałam wiadro jabłek ,więc strudelka było dużo - 3 największe blachy. Kolega popatrzył krytycznie i z niesmakiem - strudelek nie ma wyglądu , ot, takie plaskate i cieknące nie wiadomo co.
Namówiłam na spróbowanie obydwoje.

Udało się uratować po kawałku dla nas i rodziców..............niedużym
Obrazek

żabciarybcia

Post » Pt lip 18, 2008 21:25

Ło matko z córkom...

Gutek przerażony.

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Wto lip 22, 2008 11:34

Oooo ja biedna nieszczęśliwa, siedzę w pracy głodna jak (bip) i czytam to wszystko, zaraz utonę we własnej slinie! :crying:
Obrazek
Mruczę wiec jestem...
Obrazek Obrazek

MonikaG

Od: Sob maja 06, 2006 12:27

Post » Sob lip 26, 2008 16:49

Przepraszam, że dopiero teraz, ale jeszcze raz bardzo dziękuję za pyszne ciasteczka, wiśniowe są moimi faworytami niezmiennie... :wink: Pozdrawiam!!! :D
Jeżeli pływanie wyszczupla, to co wieloryby robią źle?

zuzola

Od: Śro kwi 20, 2005 12:37

Post » Sob lip 26, 2008 23:55

A w planach nie ma ciasteczek orzechowych?? :oops: :oops: Bo polułam monitor czytając o nich...

Szczytem szczęścia są dla mnie takie pieczone w skorupkach z ciasta (?) i nadziewane masą orzechowo procentową :P Twoja wyobraźnia pojęła co kiedyś delektowałam (czyt,zeżarłam w ilości hurtowej)?I zero wyrzutów sumienia :twisted: )

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie lip 27, 2008 11:36

Moja wyobraźnia pojęła, ale muszę orzechy zdobyć. Prędzej pewnie doczekasz się migdałowych albo z nerkowca włoskie są koszmarnie drogie.

Jako % - sugeruje rum, chyba najlepiej się sprawdza, można jeszcze dodać rodzynek i czekolady - zrobić nadzienie jak do Gundel Palascinta - węgierskich naleśników, bardzo pysznych

Zuzola super że doszły :D

Następne pieczenie jak się ochłodzi, ostatnio miałam w domu 35 stopni i myślałam że padnę.
Obrazek

żabciarybcia

Post » Nie lip 27, 2008 11:39

żabciarybcia pisze:Moja wyobraźnia pojęła, ale muszę orzechy zdobyć. Prędzej pewnie doczekasz się migdałowych albo z nerkowca włoskie są koszmarnie drogie.

Jako % - sugeruje rum, chyba najlepiej się sprawdza, można jeszcze dodać rodzynek i czekolady - zrobić nadzienie jak do Gundel Palascinta - węgierskich naleśników, bardzo pysznych

Zuzola super że doszły :D

Następne pieczenie jak się ochłodzi, ostatnio miałam w domu 35 stopni i myślałam że padnę.

O Boziu...
Jakbym przegapiła,proszę o PW :D

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Śro paź 15, 2008 16:03

Zimno się robi.................Mieszkanie trzeba podgrzać - i w związku z tym zapraszam łasuchy na kolejną edycję naszej cukierni.
Piekłam trochę ciastek dla klubu gdzie trenują moje dzieci - i teraz, już na spokojnie przyszło mi do głowy, że dawno,dawno nie robiłam

" świńskich uszek"
Powidełka właśnie usmażyłam osobiście - zdegustowałam, wyszły doskonałe, jak zawsze bez grama cukru - to dla odchudzających się.

Tak więc jeżeli ktoś jest chętny - zapraszam. Warunki standardowe - 15 zł za 1/2 kg + transport , zbieramy zamówienia przez 7 dni od pierwszej oferty.

I najważniejsze - tym razem zbieramy na kociaste którymi zaopiekowała się Marcjannakape
Obrazek

żabciarybcia

Post » Śro paź 15, 2008 16:14

Mam chyba szósty zmysł. No bo jak nazwać wejście na KB w chwili jak żabciarybcia reaktywuje wątek łasuchowy? :lol:

Te "szwynskie uszka" to co to? I czym się różnią od poprzednich?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro paź 15, 2008 17:00

Fasonem :D

Kruche ciasto, posmarowane powidłami - na życzenie dodajemy rodzynki - zrolowane i pocięte w ciasteczka. Śmieszne w wyglądzie. Kiedyś już były, ale bardzo dawno już ich nie piekłam.

Teraz rozważam wersje migdałową - niedrogo zakupiłam trochę migdałów i muszę poczynić testy

I witaj, MarioD
Obrazek

żabciarybcia

Post » Śro paź 15, 2008 17:09

Żabciu jesteś kochana! Dziękuje bardzo!

Co prawda ja tez nie wiem jak wyglądaja swińskie uszka, alesmakować na 100% będą swietnie! Mniam!
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

[poprzednia][następna]