Tzn. na pewno zmiany mordkowe produkują problemy oczne albo chociaż je potęgują. Dlatego teraz też z oczkami jest dużo lepiej (bo co to jest takie tam lekkie babranie się i krótkotrwałe łzawienie. Myślę, że nic wielkiego tylko ja panikuję, ze to właśnie objaw, że z mordelkiem jest źle).
A z oczkiem to jest tak, że ono nie jest "chorobliwie" obrzęknięte tylko już ma inną hmm "budowę". Wokół niego rośnie inna sierść, krótka. Myślę, że to przez to zalepienie jakie było w schronisku tzn. taka jakaś degeneracja mieszków włosów, ale się nie znam. Ech nie chcę ale muszę z nim pojechać do weterynarza tzn. ja wiem co mu podamy. Nie wiem czy wiesz malwina (tzn bo wtedy chyba nie wchodziłaś na forum) ale Qua miał drugą operację usuwania zębów. Dwa tygodnie później zaczęła się masakra i była to też nasza ostatnia wizyta na B. Podali mu steryd i wyszedł mu koci katar. Zresztą wtedy to się działo jakoś straszliwie, bo i nerki zaczęły mu siadać i chyba wszystko inne. Po zrezygnowaniu z B. poszliśmy do "naszego" pana weta, zapowiedziałam, że sterydów, antybiotyków nie zgadzam się mu podawać (Qua nie panu doktorowi). Gruby dostał witaminki na wzmocnienie i weszliśmy z homeopatią. Od tego czasu jest dużo, dużo lepiej, a stany zapalne w mordce już nie sprawiają, że nie może jeść. Tak piszę w skrócie co się działo żebyś wiedziała, bo domyślam się, że przebijanie się przez te wszystkie strony wątku może być niezbyt fajne a tutaj był sajgon (bo przed usuwaniem zębów Qua potrafił całą kołdrę zakichać krwią, z oczy się lało, ze ledwo widział, no pełen zestaw, a co jakiś czas z bólu przestawał jeść). Teraz chciałabym też nie podawać mu kolejnych zastrzyków (homeopatii) ale widzę, że trzeba będzie. Zazwyczaj przeczekiwałam taki czas i było lepiej ale że ciągle wraca to trzeba to doleczyć.
Taaa spacer był świetny... prawdziwa rewia, sąsiadka spoglądała na mnie jak na jakieś dziwadło:roll:
A dzisiaj spałam 10 godzin!! I o piątej rano nie było wściekłych kocich pogoni!

Gruby teraz krzyczy na mojego brata, mądry kotelek
edit. jakieś dziwne sformułowania