przyniósł kota i...potrzebny TRANSPORT SOPOT-WEJCHEROWO28.06

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 09, 2008 16:29

a co z oczkiem, cos wiadomo?
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Czw lip 10, 2008 20:05

Oczko na razie obserwujemy

poza tym codziennie podejmowana jest walka o zakrapianie tych ślepków, bo Marcjan nie cierpi wszelakich zabiegów, a że jest duży i silny to ciężko mi jest aplikować mu cokolwiek - tak się wyrywa (nawet siadanie na nim nie pomaga 8) )

dlatego teraz przyjęłam opcję "po dobroci" - podchodzę - głaski głaski i nagle bęc kropelka do oka :) - Marcyś od razu ucieka potrząsa głową i pokazuje jak mu się to nie podoba :!:

próba wyczyszczenia i wypłukania uszek skończyła się zaraz po wkropieniu płynu do ucha - Marcyś się od razu zaślinił - oczywiście wyrwał i uciekł do kuwety zrobić stresowe siusiu :?
dlatego na razie obmyślam strategię

a jeśli idzie o miłe kwestie to kotuch ma się bardzo dobrze - jest dobry i grzeczny dla wszystkich, z nikim się nie bije - mój Dropsik jest odrobinę zaszokowany tym faktem - więc czasami stoją sobie naprzeciwko i patrzą się na siebie przez kilkanaście minut jak posążki :)
poza tym Marcyś jest gadułą trochę - cały czas cośtam gugla pod nosem - no i nauczył się w tak szybkim czasie sztuki "sępienia" - jest więc moim nieodłącznym towarzyszem przy każdej wizycie w kuchni :wink:

a tu z Dropsiakiem:

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

NinaD.

Od: Pt lis 09, 2007 16:30

Post » Czw lip 10, 2008 21:16

Widać, że podoba mu sie na salonach.
Czuje się w domu rewelacyjnie.
Szkoda tylko, że tak bardzo przeżywa wszystkie niezbędne zabiegi.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt lip 11, 2008 5:24

musiał chyba dużo przejść z poprzednim " opiekunem", ale to, ze jest nie konfliktowy to cud, był tyle czasu w schronisku....głaski dla Marcysia :D
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Pt lip 11, 2008 5:38

sliczny Marcjanek, jestem nim zachwycona :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie lip 13, 2008 10:37

Marcjan na dobre rozgościł się u mnie w domu :)

do południa kiedy słońce świeci w okna Marcyś wygrzewa się na balkonie i łapie opaleniznę - po południu przenosi się na "swój" fotel :)

nawiązuje przyjaźnie - z Dropsikiem dogadują się świetnie, pomimo, że obydwa to wielkie ( dominujące ? 8) ) kocury - nie walczą ze sobą, tylko cały czas łażą we dwójkę po mieszkaniu i coś kombinują (aż strach się bać :lol: )

Marcyś czuje też miętę do Marysi, uczucia jednak chyba nie są odwzajemnione i biedaczka musi się ukrywać przed nim w przeróżnych miejscach

co do mnie to chyba sympatia Marcjana trochę ostygła, od kiedy traktuję go kropelkami do oczu - kiedy podchodzę, nie wie czy będą głaski czy kropienie, więc często ucieka :?
natomiast kocha mnie strasznie jak jestem w kuchni, obciera się, grucha, staje na dwóch łapkach, żeby sprawdzić czy w produktach na kanapkę znajdzie się coś dla niego :)

no i kilka fotek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

NinaD.

Post » Nie lip 13, 2008 11:00

fajnie mu tam u Ciebie :D

Etka

Post » Pon lip 14, 2008 5:29

kochany Marcyś :D
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Wto lip 15, 2008 4:36

co u Marcysia?
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Wto lip 15, 2008 13:24

ale mu dobrze :) a jaki fajny dom z kocimi akcentami :)

hyka

Od: Śro paź 31, 2007 19:37

Post » Śro lip 16, 2008 18:20

co u Marcjanka?
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Śro lip 16, 2008 19:46

Co u Marcjanka :)

w kwestiach zdrowotnych dalej kropimy oczki, dostałam nakaz chociaż delikatnego wyczyszczenia uszów - tyle ile dam radę, a z wizytą Pani Doktor przyjedzie jakoś w przyszłym tygodniu

w kwestiach życiowo - domowych:

Marcjan zrobił się przeokropnym sępem :lol: nawet mój Dropsik przy nim wymięka - po prostu za każdym razem w jak jestem w kuchni - zaraz mam kręcącego mi się pod nogami gadającego do mnie Marcysia

jak pokroję coś dobrego i wrzucę do miseczki to Marcjan wcina jakby miał już nigdy nic do pyszczka nie dostać - reszcie kotków muszę dawać oddzielnie - bo Marcjan nie dopuści 8)

poza tym chyba za szybko pochwaliłam chłopaków - że takie grzeczne i się nie biją :roll:
niestety zaczęły się "łapoczyny" - ale całe szczęście niezbyt drastyczne
po prostu jak któremuś się nudzi to podchodzi do drugiego i bęc w dupkę albo ogon - po tym następuje szybka wymiana razów - bez syków czy wrzasków - tylko takie pach pach pach - zawsze któremuś kilka kłaczków wyleci przy okazji - po czym siadają sobie naprzeciwko w napięciu i obserwują się po kilka minut 8)

na razie jeszcze nie panikuję bo widziałam gorsze akcje - poza tym zdarza się to sporadycznie :)

no i porcja fotek:

ale ten Dropsik grubiutki
Obrazek

to sobie poleżymy naprzeciwko
Obrazek

tak sobie siedzę na parapecie
Obrazek

i przychodzi Dropsik
Obrazek

no co Marcjan - bijemy się ?
Obrazek

nie chce mi się dzisiaj - weź się odczep
Obrazek

to spadaj z parapetu, skoro taki cienias jesteś
Obrazek

nie będę się bił - przecież mówię
Obrazek

ale wredny ten Drops
Obrazek

nie myśl sobie, że się ciebie boję - też jestem duży
Obrazek

to ja poproszę o dużo głasków - zwłaszcza po brzusiu
Obrazek

mrrrrrrrrrr....
Obrazek
ObrazekObrazek

NinaD.

Post » Śro lip 16, 2008 20:00

faceci muszą troche poszpanować, na pewno z czasem sie dogadają, Marcjanek wygląda na zadomowionego i szczęśliwego kocurka , a Dropsik jest super, taki okrągły jak mój Chrumi.
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Pt lip 18, 2008 8:47

Obaj chłopcy piekni :1luvu:
A Dropsik okrąglutki jest niesamowicie :D
Pewnie Marcjanek przy takim apetycie niebawem go dogoni;)
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pt lip 18, 2008 9:01

fajowskie fotki :)

Etka

[poprzednia][następna]