Rysiek, Mefisto, Nikita i Rudi :-) I kosmitka Nora ;-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 11, 2008 9:35

ewaw pisze:[ Tylko czy ktoś słyszał, żeby aniołki gryzły???
(...) aniołek-gryzołek ;-)

Ja słyszałam! Gryzą. Nawet mam przecież takiego aniołka-gryziołka. Bo Maurycy tak ogólnie, to aniołek przecież :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pt lip 11, 2008 9:58

No to nam się trafiły aniołki-gryzołki-wampirki :lol: :wink: Może jakiś klub gryzielców założymy ;-) Mamy już 3 kandydatów do klubu: Rudi, Maurycy i Bisco :wink:

A Rudi i Bisco to prawie identyczni są, tylko Rudi większy :D Kiedyś będą jak bracia-bliźniaki normalnie!

A Maurycy to kryzę ma jak książę! Jakiej on rasy jest, birmańczyk?
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pt lip 11, 2008 13:25

Nikt do nas nie zaglada... :cry: smutno nam :placz:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Pt lip 11, 2008 13:35

Patrz na licznik odwiedzin ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob lip 12, 2008 21:01

ewaw pisze: Jakiej on rasy jest, birmańczyk?

Nie.
Syberyjski neva masqarade. Czyli Nevka :D
Głaski dla Gryzielca :)

Nelly

Post » Sob lip 12, 2008 21:08

ewaw pisze:Nikt do nas nie zaglada... :cry: smutno nam :placz:

Ewuniu, zawsze zagladam, nawet teraz na urlopie, gdy mam ograniczony dostęp do netu sprawdzam, co u Was słychać :D
nie zawsze się odzywam, ale czytam, czytam
w końcu bycie (trochę samozwańczą... :wink: ) mamą chrzestną Rudiego zobowiązuje :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie lip 13, 2008 20:03

Nelly pisze:
ewaw pisze: Jakiej on rasy jest, birmańczyk?

Nie.
Syberyjski neva masqarade. Czyli Nevka :D
Głaski dla Gryzielca :)

Przepiękny jest :D Jak prawdziwy lord!!! :D :D :D
Obrazek

ewaw

Post » Nie lip 13, 2008 20:04

pisiokot pisze:
ewaw pisze:Nikt do nas nie zaglada... :cry: smutno nam :placz:

Ewuniu, zawsze zagladam, nawet teraz na urlopie, gdy mam ograniczony dostęp do netu sprawdzam, co u Was słychać :D
nie zawsze się odzywam, ale czytam, czytam
w końcu bycie (trochę samozwańczą... :wink: ) mamą chrzestną Rudiego zobowiązuje :D

No to bardzo się cieszymy :D :D :D :dance2:
Obrazek

ewaw

Post » Pon lip 14, 2008 8:30

Co tam u Okrutnego Gryzielca :mrgreen:
Klub Gryzielców... hmmm... mógłby być. Jak założysz to daj link :)

Nelly

Post » Pon lip 14, 2008 11:37

Nelly pisze:Co tam u Okrutnego Gryzielca :mrgreen:

Gryzielec coraz odważniej sobie poczyna. Włażenie do pralki i na stół to już standard... Dziś rano widziałam, jak kombinował, jakby tu po regale wleźć na parapet! Boję się trochę, że pod moją nieobecność wlezie gdzieś wysoko, nie będzie umiał zejść i się zwali na głowę :? Zresztą on w ogóle jest jak kaskader - jak leci, to co chwila się wywala, fikołki fika, zwala się z łóżka... i nic go to nie rusza.

Gryzielec jest permanentnie głodny. Waruje w kuchni jak pies :wink: A jak zaczynam się kręcić z miskami i coś tam szykować, on od razu zaczyna koncert i usiluje wspinać się na szafki (jak to dobrze, że choć jeden kot, który nie łazi po blacie, jak szykuję jedzenie! :wink: ) Oczywiście jak już miski stoją, to zaczyna się wybrzydzanie... że obok w misce to na pewno jest lepsze, a może by tak jednak chrupków pojeść najpierw, a może woda jakaś inna tym razem... do każdej miski zagląda, tu liźnie, tam skubnie...

Kałuża w przedsionku pojawia się regularnie co drugi dzień dokładnie w tym samym miejscu. Sprawcy jeszcze nie wykryto, główni podejrzani: Rysiek i Rudi. Rysiek na pierwszym miejscu, bo zaczyna ostatnio odgrywać "samca alfa". Terroryzuje Mefisia i Nikitkę - zapędza ich w "kozi róg" na regale albo na szafkach w kuchni, gdzie mają zamkniętą drogę ucieczki i podgryza. Na Rudiego nadal burczy, ale Rudi "się poddaje", odsuwa się i wywala przed Ryśkiem do góry brzuchem, Rysiek więc odchodzi z satysfakcją. A Mefisio i Nikitka sobie nie dają, więc się robi z tegi pogoń i syki i fruwające kłaki... Oj ten mój Rysiulek niedobry!
Obrazek

ewaw

Post » Pon lip 14, 2008 15:17

Czyli ogólnie Gryzielec czuje się bosko u Ciebie i nie drażni Rysia :)
Ale on faktycznie może gdzieś wejść skąd nie zejdzie, no cóż trudno, będzie na Ciebie czekał.
Z tym siosianem, kurcze, no kłopot.
Może by trzeba sioo do zbadania zanieść?
Generalnie koty sikają (tak mi wychodzi) z trzech powodów.
Albo coś im dolega, albo jest jakaś przyczyna psychologiczna (coś im wybitnie nie pasuje), albo - bo tak lubią. Przy czym naprawdopodobniej trzecia przyczyna musi mieć jednak swoje podłoże, ale znależć go naprawdę nie idzie, tzn. nie umiemy.

ewaw pisze:[... Oj ten mój Rysiulek niedobry!

Znam to. Maurycy tak się zachowywał w stosunku do dorosłych nowych kotów. Tzn. kłaki nie fruwały, ale podgryzał - chyba mocno - i ustawiał po swojemu.

Nelly

Post » Wto lip 15, 2008 13:07

Nelly pisze:Czyli ogólnie Gryzielec czuje się bosko u Ciebie i nie drażni Rysia :)

No chyba stara się nie drażnić. Raczej już go sam nie zaczepia. Rysiek jeszcze czasem burknie albo pacnie Rudiego łapą, ale Rudi na to się odsuwa i pokazuje brzusio.

A wczoraj była historyczna chwila :D Leżę sobie na kanapie. Przyszedł do mnie Rudzinek i sie przytulił. No i tak sobie leżymy, a tu przychodzi Rysiek. Popatrzył na Rudzika, polizał go po łepku 8O 8O 8O i położył się obok 8O 8O 8O No i tak sobie leżeliśmy we trójkę. Historyczna chwila została uwieczniona, niestety ja kompletnie nie mam czasu na uzupełnienie albumu :oops:
Obrazek

ewaw

Post » Wto lip 15, 2008 13:31

ewaw pisze:[i położył się obok 8O 8O 8O No i tak sobie leżeliśmy we trójkę. Historyczna chwila została uwieczniona, niestety ja kompletnie nie mam czasu na uzupełnienie albumu :oops:

Ale jak znajdziesz czas, to pokażesz?
Chętnie obejrzę historyczną chwilę :)
Faktycznie, Rysio jak... nie Rysio 8O Super! :)

Nelly

Post » Wto lip 15, 2008 13:49

Oczywiście pokażę historyczną chwilę, jak tylko będę mogła wkleić fotki. A mam ich już trochę uzbieranych :D Niestety żeby uwiecznić historyczny moment wczoraj sama musiałam wstać po aparat, a więc mnie na zdjęciu nie ma, ale są kotki dwa obok siebie - Rudi i Rysiek. No może jeszcze nie przytulone, ale całkiem blisko :D :D :D No i to lizanie po łebku mnie rozczuliło. Rysiulek kochany :1luvu:
Obrazek

ewaw

Post » Wto lip 15, 2008 16:14

Super :)
U nas lizanie po łebku jest możliwe tylko wtedy, gdy przytrzymuję Dorinkę, żeby nie uciekła :lol:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

[poprzednia][następna]