Bytomskie koty - udana adopcja Lilo i Sticza :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 03, 2008 20:41

Zdaje się, że Jasio - Bączek długo nie bedzie szukał domu, takie cudeńko!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt lip 04, 2008 11:05

anita5 pisze:Zdaje się, że Jasio - Bączek długo nie bedzie szukał domu, takie cudeńko!

Przy obecnym wysypie kociąt wcale nie jestem tego pewna ale mam nadzieję, ze znajdzie dobry domek. Esza będzie robić casting na najlepszego opiekuna :wink:
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Pt lip 04, 2008 11:52

Patsi pisze:
anita5 pisze:Zdaje się, że Jasio - Bączek długo nie bedzie szukał domu, takie cudeńko!

Przy obecnym wysypie kociąt wcale nie jestem tego pewna ale mam nadzieję, ze znajdzie dobry domek. Esza będzie robić casting na najlepszego opiekuna :wink:

to ja trzymam mocno :ok: za wyłonienie najlepszego opiekuna dla Bączka spośród kandydatów (licznych)! :wink:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie lip 06, 2008 13:10

W piątek wieczorem zauważyłam, że Nemo często myje sobie siusiaka i ,że z trudem oddaje małe ilości moczu. Wczoraj byłam na weselu i nie mogłam go zabrać do weta, pojechałam dzisiaj z rana. Nemusiowi prawdopodobnie zatkała się cewka moczowa. Dostał leki rozkurczowe i jeszcze jakieś. Jeśli do jutra nie zacznie sikać normalnie, to będzie cewnikowany :( Badanie moczu będzie miał tak czy siak.
Koszmar normalnie z tymi kotami, jeden wyzdrowiał to następnego bierze. :(
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Nie lip 06, 2008 13:24

Patsi pisze:Dzieci doniosły eszy, że w pobliżu ogródków działkowych są młode koty (kociaki?) i ciężarna kocica. Pojechayśmy tam na zwiady. Warunki koszmarne.
Koty miały rzekomo być w piwnicy, wejście zawalone, pełno gruzu, moja klaustrofobia dała o sobie znać i nie weszłam do środka, za to karmicielka weszła :king: W syfie nie z tej ziemii nie nalazła żadnego kota, pewnie poszły wszystkie na działki na żebry. Zostawiłyśmy tam jedzenie, zobaczymy, czy jutro zniknie.
Tutaj zaglądam do środka czarnej piwnicznej dziury
ObrazekObrazek

A to Jasio-Bączek, którego wykarmiła esza. Cudowny kociak :1luvu: Bobas jest już zdrowy, trzeba mu szukać już dobrego domku. A oto sesja Jaśka Wędrowniczka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bączek prześliczny :love:

Jak tam kot blondi ? Ostatnio nie spotkałam jej w lecznicy to mam nadzieję, że już lepiej .

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie lip 06, 2008 22:14

Znowu miałam problem z netem tak mi przestawiali nadajnik, żebym miała lepszy zasięg, aż zasięgu nie było wcale :twisted:

Barbara Horz pisze:Jak tam kot blondi ? Ostatnio nie spotkałam jej w lecznicy to mam nadzieję, że już lepiej .

Ano Buras już dobrze za Chiny Ludowe nie chce żreć karmy dla trzustkowców ani suchej , ani mokrej :twisted: za to chce wcynac wszystko inne ostatnio żucił mi się do buzi za kawałkiem bułki z szynką 8O We wtorek jedziemy na ściągnięcie szwów, więc już chyba bedzie dobrze !

Kociaki dokazują zwłaszcza te dwie chore ! ! ! Mała Fionka biega jak szalona , ale szybko ma zadyszke i strasznie w nocy słychac jej sapanie :? Molce łzawią ślepka , no i to bielmo nie schodzi.... Raczej jej już tak zostanie ale jeszcze walczymy !!!!! Fionka i Molka dostają antybiotyk( ale zapomniałam nazwy :oops: ) , tobrex do slepków i scanomune. Mogłyby już przestac chorowac , bo jakoś to się długo ciągnie :roll:
Najzdrowszy jest Śmigoll , ale jakos brak chętnych na malucha....

EDIT: literówki

blondi2911

Od: Sob paź 13, 2007 14:31

Post » Pon lip 07, 2008 18:51

Nemo był dzisiaj cewnikowany. Badania moczu wyszły generalnie, ok - tzn. w moczu jest białko i odczyn nie ten. Teraz biedaczek śpi jeszcze po narkozie. Mam nadzieję, że nie będzie się za bardzo interesował cewnikiem :?
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pon lip 07, 2008 20:13

Nemuś, a coś ty wymyślił?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon lip 07, 2008 23:05

Tweety pisze:Nemuś, a coś ty wymyślił?

Siedzi bidul teraz z plastikiem na siusiaku i jest zdziwiony i słaby po narkozie, a ja ze szmatą za nim latam :wink: Puszka Pandory się otwarła i zamknąć się nie chce :evil:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto lip 08, 2008 11:52

Będzie dobrze :ok: :ok: :ok: Kiedyś te nieszczęścia się muszą skończyc.......

blondi2911

Od: Sob paź 13, 2007 14:31

Post » Śro lip 09, 2008 2:14

blondi2911 pisze:Będzie dobrze :ok: :ok: :ok: Kiedyś te nieszczęścia się muszą skończyc.......

Nie wydaje mi się :( Nemo grzecznie chodził z cewnikiem, nawet się nim nie interesował, aż popołudniu wszedł sobie na szafki kuchenne a po chwili już był bez cewnika. Nerwy miałam na niego straszne! Narkoza, wsadzanie ustrojstwa do tego malutkiego siusiola - wszystko po to, żeby był zdrowy,a on takie numery robi. Za karę został wymyty szmatką, bo wszystko miał posikane- nogi, brzuch :roll: Zadzwoniłam do weta, kazał dać wredocie cuchnącej zastrzyk i przyjechać jutro. Jeśli będzie musiał być znowu cewnikowany to się chyba powieszę. Całe mieszkanie musiałam dokładnie posprzątać, bo wszędzie był jego siki. Teraz co prawda chodzi do kuwet i w miarę sika ale idealnie nie jest.
Jankowi śmierdzą siki, a ja nawet nie mam kiedy z nim na operację pojechać :evil: Jakby było mało Janek nas w nocy gwałci :roll: Najbardziej lubi gwałcić rękę TŻ ale moje plecy też się nadają. Jak TŻ chce go zrzucić z ręki na łóżko to dostaje pazurami, teraz TŻ już nawet się nie broni przed lubieżnikiem :wink:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro lip 09, 2008 20:51

Nemo dostał zastrzyki na 8 dni, jest poprawa.
Teaz szukamy tymczasu dla młodziutkiego rudzielca, kocurek ma maksymalnie rok, jest przepiękny. Śmiga na terenie działek i stacyjki, gdzie ostatnio z eszą czatowałyśmy na koty. Dziewczynki złapały Rudego, skontaktowały się przez karmicielkę z eszą. Niestety, po oględzinach (wygląda na zdrowego, kocur) esza musiała go wypuścić ze względu na brak dt :cry: Cudak grzecznie siedział na rękach, marnuje się kocisko...
Czy ktoś ma wolny tymczas? Obawiam się, że to pytanie retoryczne...
Popatrzcie na Rudego...
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Czw lip 10, 2008 20:15

Witam

Będę szukać domku nie tylko dla Jaśka (Bączka), ale także dla młodej rudej Mamusi, jej córeczki Trini i synka Łapka.
Dzisiaj dziewczynki znalazły ich w pudełku w ruderze na Stacyjce :(.
Kotka młoda, oswojona, moim zdaniem domowa i dwa jej kociaki - trikolorka Trini i rudasek Łapek. Wszystkie chyba maja KK, a na dodatek Łapek ma coś z tylnymi łapkami. Jutro pojedziemy z rodzinką do weta.
Wklejam jedną fotkę, więcej na Chatulu.

Obrazek
Obrazek

esza

Od: Pt kwi 06, 2007 8:12

Post » Czw lip 10, 2008 21:08

Śliczne mamy te kociaki...Tylko trochę ich za dużo...A do tego wszystkiego moje kopalniane chłopaki są niezaszczepione. Są niezaszczepione - bo nie są odrobaczone (ostatnio były w styczniu) - a nie mogą być odrobaczone - bo Tymek ma popsute nerki!!!
U blondi jest teraz trójka - Śmigoll, Mamolla i Fionka.
U eszy - Bączek i ta rodzinka (w sumie 4 sztuki).
7 kotów do wydania, a adopcji...zero.

EDIT: Właśnie zostałam opamiętana przez eszę-do adopcji jest nie 7 kotów,a 10!!! :roll:
Trójka przebywa pod opieką karmicielki, zapomniałam przedstawić pięknoty:
W kolejności wiekowej : kociątko Marina, półroczna szylkretka Fryzia i wykastrowany trzyletni kocur Pucek.
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Czw lip 10, 2008 21:32

przepiękna ta rodzinka :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]