Jak się nazywa?- Friskie,czasem poprostu słodko Fatty
Ile ma lat? - 10
Ile waży?- 6,30
Za gruby /za chudy? - ?
Kiedy zdiagnozowano cukrzycę? - 27 czerwca 2008
Jak jest kontrolowana choroba? - w danym momencie tylko moja obserwacja,insulina,paski w moczu
Czy mierzysz u kota cukier glukometrem? - nie
Jeśli tak, to jakim? -
Jaką podajesz insulinę? - caninsulin
U 40 czy U 100? - U 40
Ile kresek (IE)? - 3 jednostki
Raz dziennie czy dwa razy dziennie? - 2x
Aktualny poziom glukozy we krwi? - ?
Czy kot dostaje lub dostawał sterydy? - owszem, w 2002 stwierdzono u niego Eosinophillic granuloma na bródce,pojawia sie sporadycznie, co parę miesięcy, zawsze dostawał na to zastrzyk ze steredu

Czy robione były badania tarczycy (test T4)? - nie
Czy wynik badania tarczycy był w normie? -
Czy występuje u Twego kociaka neuropatia (osłabienie kończyn, chwiejny chód)? - nie
Jaką podajesz karmę? - Rc Light 40
Mniej więcej ile? - ok 90 g
Karmienie przed podaniem insuliny, czy po? - przed
Inne choroby? - wspomniana granuloma, podejrzenie FORL
(np. astma, niewydolność nerek, schorzenia trzustki, problemy dermatologiczne, serce, tarczyca, FIV, dziąsła, ząbki itd.)
Czy podajesz jakieś leki? Jeśli tak, to jakie - żadnych
Czy znane są wyniki laboratoryjne? (dopisz wartości brzegowe) -badanie z 25 czerwca 2008: Inorganic Phosphate 1.8 /cholesterol 4.9/LDH 832/Eosinophils 6/Monocytes 5/Glucose 16.7
Jakiej konsystencji i jakiego koloru jest stolec? Ciemny i twardy czy raczej jasny i rzadki? raczej ładne kupki ciemne,zwatre segmenty
Opisz swój problem:cukrzyca,po niedawnej stracie mojej Lucky(nowotwór żuchwy), boję się żeby to nie był początek końca dla Friskiego,chcę jak najlepiej opanować to choróbstwo, z waszą pomocą oczywiscie