koty 2 stada z fortow teraz tuczymy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 07, 2008 23:30

Anika, Twoja oferta jest bardzo cenna. Wakacje to całe 2 miesiące!

Wydaje mi się, że gdybyś mogła co jakiś nakarmić stado, to było lepsze niż często po trochu.

Pierś z kurczaka to faktycznie wyjdzie trochę drogo, ale to jest mój punkt widzenia.

Na bazarku przy Odyńca jest mięsny sklepik, w którym na telefon i jakieś hasło można z rana zamówić mięso. I ono będzie czekało. Kosztuje 4 zł za kg. To jest mięso mielone, karmicielki nazywają je "psiną", wtedy wiadomo o co chodzi. Jest zawsze świeże (w poniedziałki nie ma) i ani psy ani koty nie chorowały mi po nim, a było zjadane z apetytem. Telefon podam na życzenie, i opis dojścia, bo tam takich sklepów jest kilka.

Poza tym serce wołowe kosztuje w granicach 6,50-7,00 za kg, wątroba chyba też. Podroby z kurczaka w granicach 6,50-7,50. Najtańsze jest np. serce wieprzowe, ale dla kotów to naprawdę ostateczność, wieprzowina im nie służy, chociaż bardzo lubią. Gdy mam zapaść to niestety i wieprzowinę daję. Serce wieprzowe kosztuje ok. 4-5 zł za kg.

Gdybyś wcześniej wiedziała którego dnia będzie, to wystarczy wysłać Iwonie smsa z internetu.
Ona będzie już całkiem niedługo trochę zapracowana, bo nie dość, że w domu 12 kotów i 2 psy, to przyjmuje teraz 3 kocięta, a niedługo chyba 5 kolejnych. Oczywiście do adopcji - będą wątki.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon lip 07, 2008 23:38

dellfin612 pisze:Anika, Twoja oferta jest bardzo cenna. Wakacje to całe 2 miesiące!

No, nie całe wakacje, bo przynajmniej na 2 tygodnie wyjeżdżam, a i teraz nie codziennie jestem na mokotowie.

dellfin612 pisze:Na bazarku przy Odyńca jest mięsny sklepik, w którym na telefon i jakieś hasło można z rana zamówić mięso. I ono będzie czekało. Kosztuje 4 zł za kg. To jest mięso mielone, karmicielki nazywają je "psiną", wtedy wiadomo o co chodzi. Jest zawsze świeże (w poniedziałki nie ma) i ani psy ani koty nie chorowały mi po nim, a było zjadane z apetytem. Telefon podam na życzenie, i opis dojścia, bo tam takich sklepów jest kilka.

Daaaj telefon, daj! :D 8)

No i opis dojścia ;)

a "rano" tzn. o której? a nie można wcześniej zadzwonić i powiedzieć "poproszę na wtorek i czwartek tyle i tyle"? czy danego dnia trzeba?

dellfin612 pisze:Poza tym serce wołowe kosztuje w granicach 6,50-7,00 za kg, wątroba chyba też. Podroby z kurczaka w granicach 6,50-7,50. Najtańsze jest np. serce wieprzowe, ale dla kotów to naprawdę ostateczność, wieprzowina im nie służy, chociaż bardzo lubią. Gdy mam zapaść to niestety i wieprzowinę daję. Serce wieprzowe kosztuje ok. 4-5 zł za kg.

a co najlepiej jako dodatek do tego mielonego? serca (wołowe, drobiowe) mogą być?
(czyli co najbardziej wartościowe z tego wszystkiego, coby je podtuczyć trochę)

i ile kg na jeden raz na te dwa domki kocie?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto lip 08, 2008 0:16

Anika, telefony do sklepiku wysyłam na pw.
Do Iwony też. Dzwoń lub pisz śmiało, dziewczyna jest OK.

A ile tego na jeden raz?
Aia dziś dała 1,5 kg a przyszło tylko kilka kotów. Myślę, że 2-3 mięsa, wszystko jedno którego. Tylko po puszkach nie spodziewam się specjalnych walorów odżywczych, ale w końcu i takowe też muszą dostawać, bo karma z gminy też taka będzie.
Ale ja na wyspie kotów nie karmię, nie znam wyspowych statystyk żywieniowych.
Najlepiej jeśli porozumiesz się właśnie z Iwoną, naprawdę warto.

A wiesz, nawet jesli to będzie miesiąc czy półtora, to też dużo :lol:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto lip 08, 2008 7:29

Może nie doczytałam,ile tam jest kotów?

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lip 08, 2008 7:45

.
Ostatnio edytowano Wto lut 14, 2012 14:25 przez Bonia7, łącznie edytowano 1 raz

Bonia7

Od: Sob lip 05, 2008 15:30

Post » Wto lip 08, 2008 8:01

Delfin, aia, anika, a co dalej? Teraz pewnie na dwa miesiące zbierzemy karmę, ale myślę, że taka sytuacja nastąpi prędzej czy później znowu. może niech osoby, które tam będą chodzić dokarmiać je regularnie, zrobią ewidencję kotów - pewnie chore (wtedy wystawię bazarki na leczenie albo będzie trzeba pomyśleć o talonach z gminy na leczenie), do oswojenia (pomyślę nad tymczasowaniem) i dzikusy. Wtedy będziemy wiedzieć, na czym stoimy.
Bo tych kotów na pewno nie ma teraz 25. Myślę, że większość z poprzedniej "ekipy" już za TM.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto lip 08, 2008 11:03 koty

Tytul zmienilam

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Wto lip 08, 2008 12:03

gosiar pisze:Delfin, aia, anika, a co dalej? Teraz pewnie na dwa miesiące zbierzemy karmę, ale myślę, że taka sytuacja nastąpi prędzej czy później znowu. może niech osoby, które tam będą chodzić dokarmiać je regularnie, zrobią ewidencję kotów - pewnie chore (wtedy wystawię bazarki na leczenie albo będzie trzeba pomyśleć o talonach z gminy na leczenie), do oswojenia (pomyślę nad tymczasowaniem) i dzikusy. Wtedy będziemy wiedzieć, na czym stoimy.
Bo tych kotów na pewno nie ma teraz 25. Myślę, że większość z poprzedniej "ekipy" już za TM.

to na pewno było by bardzo pomocne

ja osobiscie kojarzę
13 kotów
w tym połowy już dawno nie widziałam :(
na szczęście te 7, które były wczoraj, wszystkie już sterylizowane

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto lip 08, 2008 12:54

podrzuce jeszcze przed wyjściem
będę wieczorem :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto lip 08, 2008 17:42

Kupiłam FENBENAT dla tych kotów. Dellfin odezwij sie do mnie.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto lip 08, 2008 21:34

Wystawiłam bazarek. Na razie taki. Wystawię za kilka dni jeszcze kolejny.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=77938&highlight=

gosiar

Post » Wto lip 08, 2008 23:33

Iwona jutro i pojutrze zrobi remanent footer w zasugerowanych kategoriach.

A teraz krótkie (bo padam na pysk) sprawozdanie z dzisiejszych działań:
- sklepik mięsny ZLIKWIDOWANY :cry:
- jest trochę karmy z TOZu (puszki i suche), powinno wystarczyć może na jakiś tydzień
- w TOZie makaronu już nie ma, ale jest w perspektywie. Gdy tylko będzie do odebrania jadę swoim TIRem i za paliwo zażądam ( :wink: ) dwóch worków 8)
- dostaniemy pomoc finansową od Boni na zakup karmy
- dostaniemy pomoc karmową z dostawą na miejsce jeszcze od drugiego Anioła (nie wymieniam imienia, chyba że ona sama, albo będę miała upoważnienie)
- zwróciłam sie do jednej (na razie) osoby, która adoptowała jednego z moich tymczasów, jeszcze nie znam reakcji
- Gosiar wystawiła bazarek, są pierwsze licytacje.

Całe życie byłam optymistką. Będzie dobrze. Trzeba było wam widzieć Iwonę, na dobre wieści od razu uśmiech na ustach, trzy zmarszczki i 10 lat mniej.

Mam nadzieję, że jutro będą jakieś nowe dobre nowiny.
A teraz jednym skokiem do wyra.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro lip 09, 2008 7:35

Delfin, trzeba jeszcze odebrać tę pastę czy cokolwiek to ejst na odrobaczenie. Może zaangażujemy w to nasze wakacjowiczki? ;) Jeśli się zgodzą. Bo u mnie wakacji niet, cholera.

gosiar

Post » Śro lip 09, 2008 8:52

dellfin612 pisze:dostaniemy pomoc karmową z dostawą na miejsce jeszcze od drugiego Anioła (nie wymieniam imienia, chyba że ona sama, albo będę miała upoważnienie)

mysle, ze nie bedzie miala nic przeciwko :D

dellfin612 pisze:Całe życie byłam optymistką. Będzie dobrze. Trzeba było wam widzieć Iwonę, na dobre wieści od razu uśmiech na ustach, trzy zmarszczki i 10 lat mniej.

bedzie dobrze! --> musi byc!

czekamy na kolejne wiesci!

varulv

Od: Wto lip 10, 2007 23:18

Post » Śro lip 09, 2008 9:27

W poniedziałek się urlopuję, ale tylko przez tydzień. Po urlopie chętnie pojadę w wolne dni i nakarmię sierściuszki:) Służę grafikiem lipcowym, w sierpniu nie wiem, jak będę stała z wolnym, ale na pewno co 3 dni mniej więcej.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

[poprzednia][następna]