Anika, Twoja oferta jest bardzo cenna. Wakacje to całe 2 miesiące!
Wydaje mi się, że gdybyś mogła co jakiś nakarmić stado, to było lepsze niż często po trochu.
Pierś z kurczaka to faktycznie wyjdzie trochę drogo, ale to jest mój punkt widzenia.
Na bazarku przy Odyńca jest mięsny sklepik, w którym na telefon i jakieś hasło można z rana zamówić mięso. I ono będzie czekało. Kosztuje 4 zł za kg. To jest mięso mielone, karmicielki nazywają je "psiną", wtedy wiadomo o co chodzi. Jest zawsze świeże (w poniedziałki nie ma) i ani psy ani koty nie chorowały mi po nim, a było zjadane z apetytem. Telefon podam na życzenie, i opis dojścia, bo tam takich sklepów jest kilka.
Poza tym serce wołowe kosztuje w granicach 6,50-7,00 za kg, wątroba chyba też. Podroby z kurczaka w granicach 6,50-7,50. Najtańsze jest np. serce wieprzowe, ale dla kotów to naprawdę ostateczność, wieprzowina im nie służy, chociaż bardzo lubią. Gdy mam zapaść to niestety i wieprzowinę daję. Serce wieprzowe kosztuje ok. 4-5 zł za kg.
Gdybyś wcześniej wiedziała którego dnia będzie, to wystarczy wysłać Iwonie smsa z internetu.
Ona będzie już całkiem niedługo trochę zapracowana, bo nie dość, że w domu 12 kotów i 2 psy, to przyjmuje teraz 3 kocięta, a niedługo chyba 5 kolejnych. Oczywiście do adopcji - będą wątki.