Kitka, Cyryl, Hestia i Alma - cz. 5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 05, 2008 19:56

Brawo Alma :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob lip 05, 2008 21:55

byłam, wszystko widziałam :lol: Kiciorka i MarięD. spotkałam, koty cudne obejrzałam :lol: emocje niesamowite, dziewczyny przejęte, a koty...jak to koty - o co ta afera :lol: super było :lol:
dziękuję za bardzo sympatyczne spotkanie i miłe przyjęcie:oops:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pon lip 07, 2008 7:34

Jestem. Teoretycznie miałam odsypiać, ale obudziłam się i nie mogłam z powrotem zasnąć.
Alma bardzo przeżyła rozstanie ze mną i jak dojechałam w sobotę, zastałam ją strasznie miauczącą w klatce :(
A jak otworzyłam klatkę i ją wzięłam i przytuliłam, natychmiast umilkła i w ciągu minuty się uspokoiła i rozluźniła. W obydwa dni wystawy siedziała już cicho i spokojnie w klatce, nawet polowała na piórka. Nie sądziłam, że moja zosia-samosia jest aż tak do mnie przywiązana. A przecież znała i MarięD, i Desnę.
Na kwaterze były i baranki, i zabawa z Desną. Ogólnie fajnie, dzidzia cały czas mruczała i wywalała brzuszek do góry. A w nocy w przerwach w ganianiu z kudłatą spała u mnie w nogach.

Alma musi dorosnąć, bo wciąż wygląda jak kociak, co było widać zwłaszcza w porównaniu z innymi kotkami. Ale ładnie dała się wystawić :) (choć oczywiście bluzgi leciały ze słodkiej mordeczki :twisted: )
Robimy zatem długą przerwę wystawową, dzidzia na pewno się tym nie zmartwi 8)

Na wystawie kupiłam niedużą sztywną torbę na wypady do weta. Pojemność: 1 devon albo 1 ogon maine coona :wink:

Było mi bardzo miło poznać forumowiczki z Trójmiasta i okolic :D , choć na wystawie to żadna rozmowa, bo myśli zajęte kotami ;)
Bardzo dziękuję pluszakowi za siedzenie przy naszych futrzakach, gdy poszłyśmy coś zjeść i nieco odsapnąć :)
A Fri mignęła nam w przelocie przy obiedzie i poleciała dalej :twisted:

Nogi w morzu pomoczyłam 8)

To tyle w telegraficznym skrócie :P

PS. A devonki właśnie się ganiają i tłuką, walka to ich żywioł :wink: :lol:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lip 07, 2008 7:41

Dzień dobry :)
Gratulacje dla Almy :)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pon lip 07, 2008 7:44

Hej :)
Gratulacje należą się tylko za to, że dała się ładnie ocenić, bo za wyniki to raczej nie :wink:

A właśnie, jeśli chodzi o wyniki - wielkie gratulacje dla Desny, która w obydwa dni zdobyła BIS Junior kat. II :D :balony:

Kicorek

Post » Pon lip 07, 2008 8:01

etam, nie ma za co dziękować, to przyjemnosć była! szalenie miło było poznać, pozachwycać się na żywo (nawet takie rewelacyjne zdjęcia jak Kicorkowe to jednak nie to samo, co żywe Alma i Desna) i dowiedzieć się duużo dużo (bo to moja pierwsza wystawa była :oops: )

http://gata.com.pl/koty/pics.php?u=wyst-sop08/24&t=%20 :D
Mrux, Mrops & Mami

pluszak

Od: Wto gru 18, 2007 10:00

Post » Pon lip 07, 2008 11:30

Dobrze że już jesteście 8)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon lip 07, 2008 12:16

wlasnie, witajcie w domu 8)

moś

Post » Pon lip 07, 2008 17:26

Gratulujemy Almie wystawy, a wystawie - Almy :wink: Mała jest słodki czorcik i żywe srebro, choć po kolorze to raczej żywe złoto... Starałam się zrobić jej jak najwięcej fotek, ale w rezultacie wyszło słabo - była najruchliwszym z tegorocznych kocich modeli. Kicor, jeśli wciąż chcesz te, co jako tako wyszły, podrzuć mi na PW maila, i powiedz, czy słać oryginały (wielkie) czy obrobione i pomniejszone.

Fajnie było Was znowu spotkać :D

Gata

Od: Wto lut 05, 2002 9:14

Post » Pon lip 07, 2008 18:09

Prosze jak kochana Almusia.
Pozwoliła sie ładnie wystawić :wink:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto lip 08, 2008 13:27

Doczytałam :D i gratuluje Tobie Almy, takich gratulacji chyba jeszcze nie bylo. Wyobrazam sobie wasze spotkanie i tulenie.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Wto lip 08, 2008 20:57

Miło, że zaglądacie :D
Teraz mam urlop, więc rzadko jestem na forum - z reguły czytam i piszę w pracy :P

Kochana Almusia dziś wieczorkiem wraz z matką i ciotką została wywieziona do weta na utoczenie krwi :twisted:

Hestia ładnie dała się zbadać, a przed pobieraniem krwi obsyczała towarzystwo, ale poza tym siedziała grzecznie 8)
Alma rzucała bluzgi podczas badania, a podczas pobierania krwi wydawała z siebie odgłosy startującego odrzutowca :wink:
A Kitka patrzyła tylko z przerażeniem w oczach i próbowała wyrwać łapę (wycofałaby się tyłem, ale ją blokowałam :twisted: )
Wet bardzo zgrabnie jednak poradził sobie z trzema paniami (nie wiem, co by powiedział, jakbym jeszcze Cyryla przytargała, i tak się chyba lekko zdziwił licznym towarzystwem :twisted:).

Krew utoczona, czekamy na wyniki. Tylko wyniki devonkowych testów na FIV i FeLV były po paru minutach - oczywiście negatywne 8)

I mam polecenie złapać siuśki Kitki :roll:

Poniżej kilka weekendowych zdjęć z kwatery w Gdańsku.
Duży kotek chce się pobawić ogonkiem małego kotka; :)
Obrazek

Alma umie wcisnąć się wszędzie: :P
Obrazek

Polowanie na wielką kudłatą mysz: :wink:
Obrazek

I niedzielny poranek - koty spakowane i gotowe do wyjścia:
Obrazek

A na deser fotka z poniedziałku - takie dwie figurki mam: :mrgreen:
Obrazek

A w ogóle to przykro mi się dziś zrobiło - licytowałam coś na KB i moja cena była trochę ponad minutę przed końcem aukcji, a następna 28 sekund po zakończeniu. I wystawiający aukcję stwierdził, że wygrała ta druga osoba. Zniechęciło mnie to trochę, choć i tak często nie licytuję. Wydawało mi się, że zasady są jasne i obowiązujące wszystkich, a okazuje się, że nie zawsze i nie wszystkich :?

Kicorek

Post » Wto lip 08, 2008 21:00

Śliczne figurki masz kicorku , polowanie na wielka mysz tez niezle...a z tym bazarkiem to podzielam, nie fair :roll:

moś

Post » Wto lip 08, 2008 21:07

Nie martw się Kicorku to tylko bazarek :wink: a zasady niestety nigdy nie obowiązują wszystkich.
Śliczne zdjęcia, jak zawsze.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Wto lip 08, 2008 21:41

Fajnie,że Alma dała się wystawić :lol:

Śliczne zdjęcia dziewczyn :love:
Desna bawi się uroczym szczurkiem :wink: A na serio to super,że kotki sie dogadały.

Nie będzie relacji MariiD tym razem ? :twisted:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

[poprzednia][następna]