Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
markopolo00 pisze: Zanim podejmiesz decyzje o domku tymczasowym musisz wiedzieć że czasami kotek może u Ciebie przebywać nawet dwa miesiące.
aassiiaa pisze:Jak zabraknie kotow w Kraku to Sosnowiec chetnie przyjmie nowy DT dla kotow wyciaganych ze schroniska.
markopolo00 pisze:Hm……Pisząc zbieractwo nie chce nikogo obrazić jeśli ktoś poczuł się obrażony
PRZEPRASZAM - pisze ze swojego doświadczenia . Kiedy się z tego wyleczyłem (a to jest chyba nieuleczalne )
Zabrakło mi kotów w mieszkaniu postanowiłem adoptować no i to już jest inna historia
W każdym razie wysłałem emaile do kilku fundacji i osób ze udzielę bezpłatnie podkreślam bezpłatnie domku tymczasowego dla kotka którego jeśli się dopasuje do mnie a ja do niego będę mógł adoptować odpowiedziała tylko jedna pani że pamięta o mnie a ja że czekam .
Upłynęło już trzy miesiące i brak odpowiedzi . Miedzy czasie znalazłem zmasakrowanego kota
który jest już mój potem znalazł sie drugi ale to też już inna historia .W każdym razie osoby i fundacje
do których pisałem są na tym forum a prawdę mówiąc również koty którym chciałem zapewnić tymczas są na tym forum obiecywałem ze będę trzymał kota w razie czego aż do skutku tz. do momentu adopcji ,nawet z jedną z pań się umówiłem zrobiłem 100 kilometrów
a na miejscu dowiedziałem się ze kota już nie ma .Rozumiem te osoby które się tym zajmują
są zakręcone robotą .Absolutnie nie chce nikogo obrażać .Wspólnie możemy więcej .
Marek
markopolo00 pisze: wiozłem kota i okazało się że ma strasznego świerzba a że kotek spał z psem to i piesek chwycił przy pierwszej kuracji świństwo wylazło na zewnątrz teraz przechodzimy drugą kuracje chyba ustępuje We wtorek biorę stadko do weterynarza i będę wiedział wszystko
A ze kotek ma uszkodzony zad nie drapał się od czasu do czasu trzepał łepkiem żeby go nie stresować w nowym miejscu dopiero po trzydniowym pobycie u mnie zerknąłem do uszu
i resztka włosów mi stanęła mimo pełnych szczepień paskudztwo dopadło trzy koty i psa.![]()
Marek
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, Majestic-12 [Bot], Rudolfa i 44 gości