Dyzio - koci terrorysta :-/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 09, 2003 12:20

drotka pisze:oczywiście :wink: im nas więcej tym ciekawiej :twisted:

ja zaczynam od Baobaobao ale potem tak się rozkręcam :twisted: , nawet nie wiem kiedy :roll: , że Baobaobaobaobao to PIKUŚ :dance:

Dyziu, Ty moim Idolem będziesz. Nauczysz? Bo od wuja sie nie nauczę, wuj Hacker tylko na mnie patrzy dziwnie, jak zaczynam i mówi: "Śpiewaj, mały, póki możesz" z taką ponura miną. Ktoś wie, co on może mieć na myśli?

Jankes

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Czw paź 09, 2003 12:24

Majorka pisze:Dyziek... arie do plecaka wyśpiewywałeś? Przyznaj się, co tam było w środku, umieram z ciekawości! Twój przyjaciel Miś Major.

Misiu

szczerze mówiąc to nie mam pojęcia co było w środku :oops: tylko taki jakiś dziwny zapach :oops: ale właśnie ta tajemniczość tak mnie nakrrrrrrręciła :wink:

poza tym plecakowi strasznie się te moje śpiewy podobały - w ogóle nie protestował :D :D :D

a w sypialni chrapał dwunożny :twisted: a dwunożna ciągle się darła
Dyyyyyyziek, zamknij się!!!
albo
Dyyyyyyziek, chodź do mnie szybko!!!

... już się rozpędziłem :wink: :roll:
Obrazek Obrazek

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Czw paź 09, 2003 12:24

Pewien nie jestem, ale bo może być tak jak ze mną - najpierw bardzo długo spałem, a potem obudziłem się taki jakiś niezupełny... I wtedy właśnie zacząłem grać na perkusji zamiast śpiewać. Miś M.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Czw paź 09, 2003 12:30

Majorka pisze:Pewien nie jestem, ale bo może być tak jak ze mną - najpierw bardzo długo spałem, a potem obudziłem się taki jakiś niezupełny... I wtedy właśnie zacząłem grać na perkusji zamiast śpiewać. Miś M.

Kurka, Miś, Ty mnie nie strasz, brachu. Wujowi tak na oko nic nie brakuje, może czasem tylko śpi, kiedy ja sie z nim akurat chcę poganiać. Gryze go wtedy w tyłek przez koc, a on sie wścieka.
Dyziek, to chórem, może nauczę się jak Ty. I raz i dwa i ....

Jankes

Oberhexe

Post » Czw paź 09, 2003 13:08

drotka pisze:ile ja dzisiaj spałam? może w sumie 45 minut :evil:

Dyziek odstawił dzisiaj arię operową pierwsza klasa :roll: z przerwami na 5-minutowe kiziania na mojej poduszce :?

musiałam byc w stanie pełnej gotowości, bo to były jedyne momenty wytchnienia :kitty:
jedynym wdzięcznym słuchaczem był plecak leżący w przedpokoju :wink:
i to właśnie dla niego Dyziek arie wyśpiewywał :roll: :twisted:

a do mnie przychodził odsapnąć...

nad ranem zasnął razem z Kizią i to były najpiękniejsze chwile dzisiejszego poranka :oops:

no to mozemy sobie uscisnac raczki-Kluska tez wyla przez cala noc z b.krotkimi przerwami na baranki koniecznie konczacymi sie obudzeniem mnie :twisted:
chyba chodzi im o to samo :oops: :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

zojka

Od: Pon lut 24, 2003 14:19

Post » Czw paź 09, 2003 13:10

Mały, Ty mi nie podskakuj, dobra? Już ja Cię pogonię. I nie spiewaj, uszy więdną!

Hacker

Oberhexe

Post » Czw paź 09, 2003 14:54

zojka pisze:no to mozemy sobie uscisnac raczki-Kluska tez wyla przez cala noc z b.krotkimi przerwami na baranki koniecznie konczacymi sie obudzeniem mnie :twisted:
chyba chodzi im o to samo :oops: :oops:

pewnie tak :wink:

Dyziek do tego wszystkiego ma jeszcze obok panienkę, której nie możemy jeszcze wysterylizować, bo jest 'doleczana'
i te jej zapachy go po prostu zniewalają :roll: :roll: :roll:

ja już się nie mogę doczekać kiedy będziemy mogli Dyzia wykastrować - mam nadzieję że już niedługo :wink: - jak wszystkie wyniki będą ok 8)
Obrazek Obrazek

drotka

Post » Czw paź 09, 2003 15:06

drotka pisze:Dyziek do tego wszystkiego ma jeszcze obok panienkę, której nie możemy jeszcze wysterylizować, bo jest 'doleczana'
i te jej zapachy go po prostu zniewalają

Dyziek, nie wierzę własnym oczom co Twoja dwunożna tu pisze... Chłopie, nie wykorzystałeś jeszcze TAKIEJ okazji? Czytałeś może w Miś Major &Co. jak to się robi? Dwie doby moi dwunożni nie spali, tak nas pilnowali, teraz byłbym mądrzejszy, ale już po herbacie, niestety. Stary - pamiętaj o jednym - za nic nie pozwól sobie przerwać! Wierzę w Ciebie! Twój przyjaciel Miś Major.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Wto paź 14, 2003 19:51

obserwuję dzisiaj te moje kotuki a zwłaszcza smutnego Dyzia :(
i mam do Was pytanie - Dyziek ma raz ciepłe uszy raz chłodne 8O
leży cały czas obok mnie obserwując szalejącą kotę :spin2:

czy taka zmienność temperatury jest normalna 8O :?:

wydaje mi się to trochę dziwne zwłaszcza, że kota cały czas ma chłodne uszyska ... :roll: :idea:
Obrazek Obrazek

drotka

Post » Sob paź 18, 2003 9:47

robiliśmy badania qpek Dyzia - wyniki negatywne czyli robali NIET :wink:

ale w kupkach pojawia się jednak krew i śluz :cry:

idziemy w odwiedziny do pani Uli 8)
Obrazek Obrazek

drotka

Post » Sob paź 18, 2003 10:04

drotka pisze:idziemy w odwiedziny do pani Uli 8)

daj znac po powrocie !
KrólowaNocy[*], Greebo[*], Jaś[*], Bojówka[*], MiniMini[*], NeverMind v.Ciocia[*], Adolfina[*], FataMorgana[*] :(

jenny170

Od: Wto wrz 17, 2002 12:19

Post » Sob paź 18, 2003 10:05

a czy pod katem alergii on byl badany?
To chyba koteczka Mijo miala takie objawy wlasnie z tego powodu...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob paź 18, 2003 18:35

Panowie, dołączam się do arii - uauauauauauauauauauauauauuuuuaaaauuuauuu kri ri kri....

Mara Jade (prosze mi nie wmawiać Skywalkera!)

Drotko, Mara też czasem ma uszka ciepłe, czasem zimne. To zależy od krążenia - przynajmniej u niej. Jak siedzi w cieple, albo poszaleje, to ma ciepłe, czasem wręcz gorące, jak zasypia, to jej chłodnieją, jak się zdenerwuje, to robią jej sie nie tylko zimne, ale i białe. Moja wetka mówiła, że koty mają taki mechanizm obronny - jak są w stresie, albo co, to im się naczyńka krwionośne kurczą, żeby nie krwawić w razie skaleczenia. A tak, wypromieniowują ciepło. Ty też chyba masz czasem ciepłe uszy.
BTW - dla mnie miarodajny jest nosek. Dopóki jest chlodniejszy od mojego ciala (badam ustami, a co, jak u dziecka), skórzasty albo mokry, wszystko jest OK. Kiedy miała raz podwyższoną temperaturę po sterylce (minimalnie, do 38,9) to na noseczku było od razu wyczuwalne. Czasem, jak się mopcno poskręca, też ma cieplutki, ale wtedy zawsze odczekam chwilkę, żeby "ostygł".
...

Padme

Od: Pon lut 04, 2002 15:32

Post » Nie paź 19, 2003 8:53

jenny170 pisze:
drotka pisze:idziemy w odwiedziny do pani Uli 8)

daj znac po powrocie !

Niestety wczoraj lecznica była zamknięta :cry: :cry: :cry:

Dyziek było co nieco zdziwiony, że zapakowali do kontenerka (co nie było łatwe :evil: - wycwaniła się bestia :twisted: ) i do cioci Uli nie zawieźli 8O 8O 8O

za to pojechaliśmy do mnie do pracy we trójkę 8) - ależ to było przeżycie :roll: :roll: :roll: :!:

qpki od wczoraj nieco lepsze - przede wszystkim w konsystencji :oops: i krwi nie było :wink:

do Uli pojedziemy w środę, bo jutro i pojutrze mnie nie ma... :x :x :x

Kizia ma coraz większe uczulenie (je sensitivity control i hypoallergenic Walthama/ Royala) - z tym też trzeba "coś" robić...
Obrazek Obrazek

drotka

Post » Nie paź 19, 2003 8:54

zuza pisze:a czy pod katem alergii on byl badany?
To chyba koteczka Mijo miala takie objawy wlasnie z tego powodu...

pod kątem alergii nie był badany. Na początek chcieliśmy wykluczyć robulce :evil: :x :evil:

zobaczymy co dalej zaordynuje nasza pani doktor :wink:
Obrazek Obrazek

drotka

[poprzednia][następna]