Hi Suatiljo,
Własnie przeczytalam sklad elektrolitu, ktorego ten wet kazal dosypywac pol lyzeczki do wody dla Sewcia.
87% maltodekstryny, elektrolity itp
Cytuje: "Maltodekstryna - cukier prosty (glukoza) otrzymywany przez hydrolizę (trawienie) skrobii, bezglutenowa "
Elektrolity podawane doustnie zawierają chyba zawsze glukozę. Ja w każdym razie w aptekach bez glukozy nie znalazłam nic. Takiego koktajlu kotu cukrzycowemu z pewnością bym nie podawała. Naucz się robienia kroplówek podskórnych. To wcale nie tak trudne. A dlaczego lekarz zalecił doustne podawanie elektrolitów?
Kupilam polecany na forum preparat, ale na niego trzeba dosyc dlugo czekac.. Dlatego do momentu przybycia paczki dostaje po prostu kwas foliowy. Lepsze to niz nic chyba.
Czy masz na myśli, pisząc o polecanym preparacie, Xobaline?
Steryd dostal przy okazji sanacji mordki i usuniecia złamanego zeba. Ogolnie rzecz biorac - najlepiej byloby usunac mu wszystkie zeby :/ Ale nie mozna robic mu narkozy, jesli cukrzyca nie jest opanowana.
Tak i nie, zależy to od wyboru narkozy. Jeśli wet jest dobry, zna się na rzeczy i ma dodatkowo odpowiednią aparaturę, nie widzę w tym żadnego problemu. Stosowanie narkozy wziewnej (najpierw premedykacja, inaczej sedacja, i potem zastosowanie Isofluranu) sprawdziło się najlepiej u kotów cukrzycowych, przede wszystkim tych z niewyrównaną cukrzycą. Taka metoda jest najmniej inwazyjna i oszczędza nerki. Stany zapalne przeszkadzają bardzo w wyrównaniu cukrzycy. Podwyższają niesamowicie poziom glukozy we krwi. Wiem, o czym piszę, znam mnóstwo takich przypadków. Jeśli ognisko zapalne nie zostanie usunięte, cukrzycy nie będzie można łatwo wyrównać.
Mamy w domu neopankreatyne, czy moze byc cos takiego? Dostawal ja nasz pies, bo mial jakiejs sensacje zwiazane z trawieniem.
To chyba to samo co Kreon jako zamiennik handlowy? Napisz mi skład: ile ma amylazy, lipazy i proteaz.
Pozdrawiam serdecznie